reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dzień dobry dziewczyny :) .

U nas pogoda paskudna byłam po chlebek i kropi i wieje .

Wstałam po 9 Wiktorek też ładnie pospal.
Miłego dnia wszystkim;) .

@AgaB33 co do pytania, tak:) i wieczorem i potem rano:) @anja93 raczej na nie cycki "mietkie" ale ostatnio chyba tez nic spektakularnego nie czulam wiec u mnie chyba nie ma za duzych objawow na poczatku ale wolalabym zeby obudzily mnie mdlosci;) jedyne co to mam podwyzszona temp i zmeczona jestem ale to uroki pogody:) takze chcialabym ale raczej kolejne cykle wchodza w gre;)
Dziekuje wszystkim za kciukasy:) jeszcze 2 dni i bedzie pt rano;)

@anja93 @Totois30 dziękuję bo sie zastanawiałam czy ja mam coś pozatykane czy M ma tak dużo materiału. Wcześniej nie zwróciłam na to uwagi :-)

@Totois30 w piątek kciuki sobie polamie tak mocno będę trzymać :-). Z lekarzami jest ten problem ze poniektórzy odkąd dyplom odebrali to nie przeczytali żadnego artykułu medycznego. Z tym douczeniem to chodziło mi o.lekarzy żeby albo badania powtorzyli albo się douczyli jak leczyć nie umieją

Ostatnia edycja:
@Totois30 trzymam kciuki :) Oby na weekend były jakieś dobre wieści :)

Tak podczytuje Wasze zdrowe odżywianie i kurczę czuję że się zaniedbuję w tej dziedzinie :( tzn nie jem fast foodów, nie piję gazowanego i kawy, alkohol i papierosy oczywiście też nie (no ewentualnie od okazji lampka wina), ale owoców codziennie nie wciągam, kiszonki lubię, czasem do obiadu sałatka z kiszonej czy ogórek. Kawa zbożowa 1 dziennie, ale piję normalnie czarną herbatę z cytryną no i słodycze, uwielbiam po prostu. Mam tez wyrzuty sumienia, że mało się ruszam :( nic nie ćwiczę, także lipa, muszę chociaż 2 razy w tygodniu jakąś zumbę poćwiczyć bo się roztyje...

@AgaB33 ja mam tak samo ;) .

Nabyłam nowa płytę z ćwiczeniami na brzuch dzisiaj może wypróbuje co to .

Wczoraj cwiczylam wieczorem jak małego położyłam i tak jest lepiej bo mi nie podchodzi takto się boję że go kopne albo uderze jak się kręci obok mnie .
Potem wzięłam kąpiel wszystko na spokojnie i tak będę robić.

W ciagu dnia mam dzięki temu więcej czasu na zabawę z młodym wczoraj bawiliśmy się w chowanego graliśmy w piłkę i ukladaliśmy mate z literkami moje dziecko zna już cały alfebet nie wiem czy pisałam i cyferki no i kolory to ma opanowane po polsku i angielsku. Kupilam mu książeczkę ze slowkami angielskimi i się uczymy.

@gosia100 kochana jeśli tylko zechcesz zadbać o formę i odżywianie to będę cię wspierać nie potrzeba dużo ja np robię max 30 minut ćwiczeń i na tym zestawie schudłam 14 kg możesz sobie wyszukać w necie 10 minutowki na youtubie i zacząć delikatnie pobudzać mięśnie a jak zachce ci się więcej to zwiekszac sobie dawkę ruchu ja mam tak że jak się już wkrece w ruch to nie mogę odpuścić bo zwyczajnie lepiej się czuję po treningu i psychicznie i fizycznie także każdemu polecam zdrowo się spocic;).

Tez cwicze z youtobem ale joge;) i spacery @gosia100 cwiczenia dobrze Ci zrobia poprawi siw krazenie;) ja juz widze efekty a co do diety nikt nie jest idealny pije sok z burakow bo mam wysoka honocysteine.

@zosiak ja wczoraj miałam szybki marsz bo zaspalam prawie na zapisy do lekarza i dostałam torpedy w tyłku w jedną i w drugą stronę bo to na drugim końcu miasta .
Zdążyłam na czas jak to zrobiłam nie wiem .
Spacer czy joga czy inne formy ruchu są fajna sprawa warto coś robić żeby być w lepszej formie bo młodsze nie będziemy a warto zadbać o to by za 10 lat nie żałować że nic się dla samej siebie nie robiło.
Ja traktuje trening jako taka chwilę dla siebie .

@mamcia2014 ja uwielbiam w nocy cwoczyc joge przed snem likwidujw u mnie spiete miesnie zapalam swoeczuszke wylaczam wszystko i 17 minut dla mnie;) cwicze zazwyczaj joge rano wieczorem i spaceruje mi nie zalwzy na zrzuceniu wagi no fajnoe by bylo gdybym mniej wazyla ale noe mam takiego parcia. @gosia100 moze zrob sobiw taki post od slodyczy do sqiat bo w swieta ciezko:/ ja sie staram nie zawsze wychodzi bo to siostra cos mi przyniesie jak tez pojde to mnie czestuja aleteraz obiecalam ze do swiat post jak bedzoe mi sie chcialo to jest miod albo daktyle ;) miodzik bardzo lubie ale tez nie slodze herbaty i kawy zbozowej

reklama
@mamcia2014 dzięki :) Wow 14 kg, super!

Ja to ciągle sobie tłumaczę, że nie mam czasu, ale rzeczywiście wystarczy, że się zepne chociaż na te 30 min a już inaczej organizm będzie pracował.

Do góry