reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie po wizycie wszystko super. Będę królową we własnym domu z trzema muszkieterami :) czytaj: będzie drugi synek :)
Gratuluję :) już jesteś tak daleko ;) który to już tydzień??? :)

p19u3e3kwmqvd1km.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
@AgaB33 @roxie123 i inne dziewczyny jak to właśnie jest z ta luteina, dostalam dzis, juz jedna tabletke wzielam(pod jezyk-nie tak zle) ale mam odstawic dzien przed spodziewana@ ale rano?a moze lepiej 2 dni zeby ta@przyszla normalnie a powinna byc normalna czy właśnie jest tak jak u Ciebie Aga?dzis gin powiedzial ze pecherzyk pekl czyli cacy, ale mam czekac cierpliwie do spodziewanej@ czyli do kolejnego pt:) no zobaczymy stresuje sie ze dupa a to pierwszy starany cykl w zyciu bo wczesniej to zaczelismy sie starac ale myslelismy ze za pozno w tym cyklu i sie udalo mam nadzieje ze teraz tez sie uda no a w szczegolnosci zeby wszystko ladnie roslo
.. @roxie123 3mam kciukasy!

@witch84 jesli chodzi o progesteron to mam wypisne norny ale nie wiem jak to mam zinterpretować bo ta moja wartosc tak jakby wgl nigdzie nie pasowala..;/ co do duphostanu bralam go przez 7 dni po 2 tabletki dziennie w drugiej ciazy..To moje drugie poronienie ..za pierwszym razem beta nie rosla .. 50 po 48h tylko 80..poronienie samoistne 5/6 tydz..nie doczekalam wizyty u gin..kolejna ciaza beta 26.5 po 4 dniach beta 182 czyli wzrosla ale pozniej zsczely sie plamienia gin stwierdzila ze to 8 tydz od OM nie widzi pecherzyka i zaczyna sie poronienie kazała odstawić dupka ktory i tak sir skonczyl ..wiedziałam ze ciaza jest wczesniejsza bo owulacja mi sie przesunela wiec poszlam do innego gin ktory stwierdzil obecnosc pecherzyka 3.9mm poczulam ulge ale plamienie zamienilo sie w krwawienie i wiadomo jak sie skonczylo ;( obie ciążę nie planowane..ale z partnerem postanowiliśmy nie ryzykowac i zanim zaczniemy planowac ciaze to wpierw badania które juz zaczęliśmy..czekam na resztę wyników..zobaczymy co bedzie...na pewno jesli wszystkie badania wyjdą prawidlowo to przebadamy kolejnie nasienie i anatomie macicy..wiem ze mam wade ...dwurozna lub lukowata..choc moj gin twierdzi ze taka wada ma bardziej wplyw na plodnosc niz utrzymanie ciąży..ale nie mozna tego wykluczyc..jesli tu nie znajdzieny problemu przebadamy kariotypy , wierze ze kolejna ciaza o którą zacznieny walczyc w marcu okaze sie ta prawidlowa...aczkolwiek nie ukrywam ze mam pelno obaw i boję sie ..mam wsparcie ze strony narzeczonego..caly czas powtorza ze bedzie dobrze i ze bede jeszcze go błagać zeby nie robil mi wiecej dzieci..hihi..ale ja pragne chociaż tego jednego tak jak wiele z was :)

Jeju oczy otworzyłam a tu tyle postów ;O siade jak przyjade z badan to bede czytac [emoji4] o 4 obudziły mnie mdłości albo z nerwów albo od Kropki...jedno z 2 . Zrobiłam test kreska nadal jest coś jak wczoraj nie jest to krecha jaką bym chciala, wrzucę Wam ale cudem było zrobić foto w ciemnej łazience [emoji23]
No nic beta prawdę powie nie wiem co będzie dalej...chcialabym żeby się dzisiaj wyjaśniło albo żeby szło prawidłowo do góry albo niech przyjdzie @ boję się skutków ubocznych jak coś będzie nie tak .
1511929423-fbfdbfed0915c6f1-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 będzie dobrze. Wierzę w to i trzymam kciuki:*
Ja nigdy nie miałam ciemnego testu ciążowego. Taka kreska jak u Ciebie to dla mnie już ciemna:)

@Marika92 u mnie już 13+5 dzisiaj jest. Leci czas:)

@nafoczka termin mam na 1.06.2018.
Powiem Ci, że od początku czułam, że będzie drugi syn ale trochę w głowie mi siedziała myśl o córce. ale cieszę się bo mam nadzieję, że uda mi się ich tak wychować żeby tworzyli super duet:)

@angie. Prolaktyna skacze od stresu a na pewno miałaś go teraz niemało. Ja bym poczekala min miesiąc i powtórzyła badania. Mi po poronienou leukocyty dwa miesiące wracały do normy. A z prolaktyna miałam swoje przejścia. Brałam leki bo była ok 70. Przekrecilabym sie po nich. To sa ciężkie preparaty i niektóre organizmy tego nie znoszą. Mój do takich należy. Po zapaści odstawilaM leki. Zmienilam pracę i po miesiacu prolaktyna na poziomie 5. Bez lekow 5 miesięcy. Okazało się że robota mnie wykańczala. Nawet tego po sobie nie widziałam. Dlatego takie Twoje podwyższenie to bym zbadala jeszcze raz za jakiś czas.

@Olasec gratulacje ogromne. To do trzech razy sztuka :-) i będzie córcia :-)

@roxie123 kciuki mocno zaciśnięte

@Totois30 specjalistą nie jestem ale wydaje mi sie że trochę mi ta luteina nabruzdzila. Po pierwsze wydaję mi się że za wcześnie zaczęłam ja brać i po wyglądzie okresu wydaje mi się że owulacja została zabita. No ale Ty już po pęknięciu to to Ci nie grozi. Znwu z reguły mam jeden dzień przed @ plamienia a teraz odstawiłam luteine w środę (3dni przed terminem @) i id czwartku zaczęły się plamienia. Myślałam że przyjdź w piątek bo zdarzały sie cykle 27dni. A tu w piątek lekkie plamienia. Sobota rano czysto aż na betę pojechałam bo pomyślałam sobie ze to implementacja. Jednak w południe lekkie plamienIe znowu a wieczorem zaczęła sie rozkrecac. W niedzielę juz na ostro. Dziś już nie ma a ja z reguły 4-5 dni mam @ a tu 3 i koniec. Do tego @ była bez tzw. Skrzepow. Także nic innego raczej nie jest przyczyną tylko luteina. Niby przyszła @ na koniec 28dc jednak była jakaś nie moja. A np @roxie123 z tego co pisała nie przerywala brania progesteronu i @ dostała normalnie. Także to chyba też zależy od organizmu.

@Marika92 a u Ciebie te plamienia wyciszyly sie juz?

@AgaB33 u mnie produkcja na dwójce dzieci się kończy:) ja nie jestem stworzona do bycia w ciąży. Poza tym już najmłodsza nie jestem. To jest moja 5 ciąża i nie chce przechodzić przez to wszystko ponownie. Niech tylko synuś się urodzi zdrowy i będę szczęśliwa z moimi chłopakami:)

reklama
Do góry