reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej. Chcialabym zapytac o tą luteine wlasnie. Mam brac dwie tabletki dziennie od 19dc do 26dn w miesiacu w ktorym zaczne starania wiec moze juz w grudniu. Wiec mowicie ze to jest tak ze jesli za wczesnie sie zacznie brac to jest cykl bezowulacyjny? U mnie kurcze roznie te cykle trwaja, raz 29 dni raz 33 i nigdy nie wiem kiedy konkrrtnie ta owulacja

reklama
Niektórzy lekarze mówią że taka dawka nie zatrzymuje owulacji...ale ja nie zaszłam przez 3 cykle bo brałam od 16dc dupka a owulacje miałam 20 dc a progesteron powinno się brac po ow .
Dziewczyny też mi doradzily bo w pon była ow ale dla pewności dzisiaj zaczęłam dupka brac .
@Destino może Ty lepiej wyumaczysz ;*

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 ale jak miałaś owu w 20dc to jak.dlugi cykl.mialas? Teraz sie obawiam właśnie ze za wcześnie ale wierzac w pozytywny test owu który wyszedł w 12dc to owu byla napewno 13lub14dc wiec powinno być ok jak od 16dc luteina. No zobaczymy za kilka dni czy nie bylo za wcześnie. Lekarz tak zalecił to nie pomyślałam aby coś zmieniać... a mogłam od 18dc zacząć. No nic teraz to juz po ptokach :-)

Wiesz co długie cykle miałam ponad 30 dni . Mi się po 2 poronieniu poprzesuwalo dlatego tez dostałam clo aby mieć szybciej ow . Testy ow nie sprawdzały mi się zbytnio

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ale to nawet jak zatrzymalam owu to @ raczej powinna blisko terminu przyjść? U mnie to jeszcze taka sytuacja że jak nie teraz to może ewentualnie jeszcze jeden cykl i potem nie będziemy mogli. Nie wiadomo do kiedy także jakma być to niech będzie

@mallutka czesc i grarulacje!na pewno bedzie dobrze:) @Marika92 @roki_1991 spokoju wam zycze jak najwiecej i udanej wizyty:)@AgaB33 @roxie123 3mam kciuki za testowanie! Reszcie dziewczyn tez! Ja pierwsze testowanie za ponad 3 tyg:) @membaris jak tam u was?staracie sie?
@totois starania idą pełną parą :D co prawda mąż ma teraz nocki w pracy ale dajemy radę w dzień. Nawet jest fajnej ;) dzis rano robiłam test owulacyjny wyszedł lekki cień także owulka według planów jutro :)

Witam Wszystkich.

Jestem nowa. Wcześniej tylko czytałam Wasze posty .
Niedawno również straciłam ciążę.
Był to 8tc ,serce przestało bić. Tydzień przed wizyta na której lekarz stwierdził ten fakt widziałam jak to serce biło. I boli to najbardziej. Wszystko było dobrze, a tu nagle taka wiadomość. Podziwiam Was ,że niektóre z Was potrafią dalej starać sie o kolejna szanse. Ja na razie nie zamierzam. Za dużo lęku mam w sobie.:no2:
Teraz zastanawiam się nad powrotem do pracy, jednak nie jest to łatwe . Pracuje jako nauczycielka przedszkola w grupie maluszków. Nie wiem czy dam radę tak od razu oswoić się z tą sytuacją. I tu mam pytanie do Was.
Po jakim czasie zdecydowałyście się wrócić do pracy?

Pozdrawiam.

@Shelter77 bardzo mi przykro. Oczywiscie ze powinnas wrocic do pracy i to w miare szybko zeby sie czyms zajac nie ma tu znaczenia ze z maluszkami im szybciej zmierzysz sie z tym psychicznie tym bedziesz szybciej gotowa na ponowne starania. Na swojej drodze bedziesz spotykac ciezarne nie da sie tego uniknac. Zycze Ci duzo sily.

reklama
@Shelter77 przykro mi [*] ...
Ja obecnie staram się o 4 ciążę , mam 25 lat nie mam dzieci niestety ale nie poddaję się ... daj sobie czas aby się pozbierać , ale czas nie jest tutaj wyznacznikiem , bo to wraca do nas jak bumerang :/
Czas też jest ważny , bo w zasadzie nie wiemy ile go mamy i co nas czeka ... a latka lecą
Napisz coś więcej o sobie ;*

Do góry