reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej :) mam trochę stron do poczytania :p

@witch84 pozitivum sobie chwalą , ja osobiscie nic nie biore ale znam osoby , które biora i pomaga :)
@AgaB33 &&& za staranka :) @membaris dziewczyny ja biore solgar folian 1x400ug i 1x metyl B6 i metyl B12 :)
@MyMemories przynajmniej wiesz na czym stoisz , po poronieniu są zaburzenia cyklu czasami
@Olasec rozumiem tą niepewność , ale będzie tylko lepiej :* bez depresji prosze :*
@mfifi04 co to jest bromergon ? na co ? :)
@madzia0902 super beta gratulacje :) po tableteczki na spadek tsh koniecznie
@mamcia2014 witaj z powrotem :)
@zosiak zawsze tak piszą przy wit B metylowanych , można brać spokojnie wiele z nas brało i bierze kas90 brała wszystkie co i ja i urodziła więc mają pozytywny wpływ :) strasznie panikujesz z tymi witaminami a to tylko witaminy lepiej przyswajalne nic Cię nie zabije hehe :) a po metylach z ponad 10 homocysteina spadła mi do 7 w miesiąc i za kolejny do 4 :) witaminy możesz już brac aby zbić homocysteinę najwyżej odstawisz B i sam folian bedziesz brac a jak zajdziesz to dołączysz coś z B
@hona &&& za staranka czekamy na testowanie :) nie patrzcie na skutki uboczne to nie ma sensu patrzcie na pozytywy ilu kobieto pomaga :)
@Olciaj dziękuję :)) zleci do nas cyklu zobaczysz :)
@Frezja_1 nie lekarz powiedział , że bardzo ładnie mój organizm zareagował , a też nie dostałam końskiej dawki tylko na wzmocnienie jajek :) nie jade podglądac już bo jest kawałek drogi i 180zł wizyta :p pójdę w pon z ciekawości do gina na nfz tak po cichaczu :D kochana pij wino czerwone wytrawne bo zeby podbudowac do endo :) będzie dobrze :)

Ja wczoraj byłam tak wyładowana z sił , że padłam w sekundzie . Pół dnia kłóciłam się z babka bo jej
wygarnęłam co myślę , i że mi na niej nie zalezy ,ani na jej zdaniu , bo to o niej świadczy , ze jej takie słowa przechodzą przez gardło .
No i pojechaliśmy na miasto M mnie wziął na sklepy żebym troche ochłoneła i sie uspokoiła , bo u mnie nerwy i żale kończą się kłuciem w mostku i bólem głowy ... ale same wiecie weszłam do agata meble i wszystko mi przeszło hahaha i mowie o jakie to ładne o jakie to ładne a M to co bierzemy ? :D no i takim sposobem kupiliśmy resztę żyrandoli do domku :) chciałam jeszcze talerze, ale takie co mi się spodobały na ekspozycji to nie było bo poszły wszystkie i będą w następnym tyg . Później pojechałam do lekarza nie czekałam długo , bo tylko jedna kobitka była przede mną . No i wróciliśmy późno .
Przez drogę mieliśmy czas pogadać i tak mnie M postawił do pionu , że naprawdę nie wyobrażam sobie życia bez niego , taki mój promyczek w codziennym życiu :)
Aha i jeszcze kupiliśmy prezenty dla dzieci na Mikołaja i nakupiłam ozdób na choinkę :D jeszcze jej nie mam , ale w tym roku będzie żywa , pierwsza choinka pierwsze święta u siebie normalnie nie mogę się doczekać :) mam nadzieje , ze nic się nie wydarzy co by to wszystko zepsuło , i mam nadzieje ,że te święta nie będą takie jak w zeszłym roku .
Gratuluje wszystkim brzuchatkom :* ja w poniedziałek wstąpię do gina na nfz podglądnąć czy już po owulacji dla własnego spokoju :) bo mam mieć jutro czy w niedzielę sama nie wiem mam atakować M jutro :p dziś 13dc :)

Miłego dzionka :**

reklama
Wiecie co Ci lekarze pierwszego kontaktu to są śmieszni. Dzwonię do mojego gin że TSH lekko ponad 3 i co z tym robić, no to on mówi że trzeba te najsłabszy euthyrox włączyć, myślę sobie no spoko to pójdę do rodzinnego niech mi przepisze (bo mój gin dopiero we wtorek przyjmuje) a ten stary piernik mówi do mnie że mi nie przepisze bo mieszczę się w normie i że nie wolno truć dziecka w tak wczesnej ciąży i że ten mój gin to jakiś nie teges i że on się lepiej zna :O No wściekła wyszłam jak nie wiem, po co ja te ZUSy płacę się pytam? :( normalnie brak mi słów, nie dosyć że idę do rodzinnego raz na 10 lat to jeszcze wychodzę z niczym. Tacy starzy lekarze to już dawno na emeryturach powinni siedzieć, bo co taki 80 letni dziadek może wiedzieć co się bierze a co nie w dzisiejszych czasach jak on medycynę 60 lat temu kończył :/ Ehh musiałam się wyżalić

@madzia0902 trzeba było mu powiedzieć , że normy dla ciężarnych są inne niż w średniowieczu :D tabletki trzeba żeby nie szło wyżej i nie zagrażało ciąży ...ja o tarczycy w pierwszej ciąży nie wiedziałam byłam bez tabletek , bo byłam za granica za granicą bez większego dostępu do lekarzy czekałam na wizytę w 8tyg i co i tsh wybiło do 10 i było po dziecku :< ciągle twierdzę , że zawiniłam... aczkolwiek to była moja pierwsza ciążą w obcym państwie i gdzie by mi przyszło do głowy coś takiego jak poronienie ... nie wiedziałam , nawet ,że tak się da na wczesnym etapie dziecko stracić ... to się przekonałam 3 razy eh . Jakoś musisz zdobyć tabletki :/ nie martw się jeszcze tym wynikiem ale nie dopuść do wyższego buziaki :**

@madzia0902 Kochana to idź we wtorek do gin normalnie i niech Ci przepisze leki i poproś o skierowanie do endokrynologa żeby też miał Cię pod opieką w tym czasie :) TSH masz za wysoko w ciąży 3 to jest za dużo, a tym konowałem się nie przejmuj .... lekarze tak mają... mnie diagnozowali 5 lat dopóki nie zaszłam w ciąże wmawiali mi ,że tyję bo jem za dużo , a brak miesiączki jest spowodowany ciążą ( której oczywiście nie było) lub po prostu musiałam się zestresować... Leżałam 2 tyg w szpitalu i mi porządnych badań nie zrobili.... Dopiero jak zaszłam w ciąże okazało się ,że te TSH jest złe i trzeba je obniżyć , a później zaczeły wychodzić różne kwiatki związane ze zdrowiem , a tylko dlatego ,że zostałam za późno zdiagnozowana :/
Do tej pory może w sumie na 4 lekarzy z powołania trafiłam, reszta to jakieś porażki i pomyłki.... A nasze składni hmmm idą na premie dla urzędników :/ taka prawda :/ A eutyhrox nie truje dziecka :/ ...

Dziewczynki a jesli tsh w ciazy wynosi 0.474 w normach od 0.350-4.940 to wedlug Was za nisko? Czy jest okej? Pytam tak niezobowiazujaco :-)

Jeśli o mnie chodzi to jest ok, tylko trzeba kontrolować żeby nie było za nisko :) bo można wpaść w nadczynność :) ale jak na razie jest ok :) a ogólnie jeśli chodzi o normy to się tym za bardzo nie sugerować , bo prawda jest taka ,że każda z nas powinna mieć max 1,5 a min właśnie 0.4 :) od 2 lat jestem prowadzona przez endokrynologa , dużo czytam i interesuję się chorobami tarczycy , i te normy już dawno są inne ,a wiele lekarzy wciąż sugeruje się tym co było narzucone jakieś 20-30 lat temu. ;)

1337463011_by_lenka1306_600.jpg

Nic dodać nic ująć :)

Załączniki

• 1337463011_by_lenka1306_600.jpg
    1337463011_by_lenka1306_600.jpg
    82 KB · Wyświetleń: 438
Jeśli o mnie chodzi to jest ok, tylko trzeba kontrolować żeby nie było za nisko :) bo można wpaść w nadczynność :) ale jak na razie jest ok :) a ogólnie jeśli chodzi o normy to się tym za bardzo nie sugerować , bo prawda jest taka ,że każda z nas powinna mieć max 1,5 a min właśnie 0.4 :) od 2 lat jestem prowadzona przez endokrynologa , dużo czytam i interesuję się chorobami tarczycy , i te normy już dawno są inne ,a wiele lekarzy wciąż sugeruje się tym co było narzucone jakieś 20-30 lat temu. ;)
Nie zebym sie jakos bardzo przejmowala, ale wiekszosci z Was, tutaj tsh wynosi wiecej a ja mam takie minimum dlatego zapytalam. Ale raczej chyba nie mam powodow do obaw.. Dzieki @MyMemories pozdrawiam i dobrej nocy dla wszystkich dziewuszek, staraczek i brzuchatek :*

reklama
Witajcie....
O tym że zostałam mama Aniołka dowiedziałam się we wtorek na kontrolnym usg... Ciąża przebiegała książkowo... byłam w 14 tc według ostatniej @ , okazało się jednak że rozwój zatrzymał się na 11 tc i że serduszko już nie bije... w pn idę na zabieg i jestem przerażona :((

Do góry