reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny mam skierowanie na usg piersi i narządów rodnych na jutro. Ale nie wien czy czasem się nie udało być w ciąży i dopiero za tydz testy będę robić. Zastanawiam się czy na za tydzień tego nie przełożyć bo to może być chyba ryzykowne teraz. Czuje w kościach że coś jest na rzeczy bo cycy bola, w dole brzucha i mdli mnie trzeci dzień ale to tak... Bez nastawiania się tylko pytam właśnie czy nie odpuścić sobie tego usg.

@roki_1991 całym serduchem jestem przy Tobie.

reklama
@roki_1991 wizytuje jutro o 17:30. Jakoś wierzę, że mdłości nie są bez przyczyny i z dzidzią jest dobrze. W ciąży z Michałkiem na tym etapie zaczęło się najgorsze. Rzygalam cały czas a teraz raz na czas ale mdłości mam całą dobę.

@Calineczka24 niestety Misiu nadal jest na "nie chcesz dzidziusia, nie kochasz dzidziusia". Jak go nie biorę na ręce to właśnie mówi "nie kochasz dzidziusia bo mama nie bierze na rączki". Jak coś nie chce mu dać np ciastko to płacze, że dzidziuś zabrał. O wszystko obwinia dzidziusia. Już teraz to nawet nie wspominam, że będzie dzidziuś. Jestem bardzo zaskoczona jego reakcją bo wcześniej ciągle mówił, że kupimy dzidziusia i będzie się opiekował i kochał a teraz jest inaczej. Jest jeszcze maly i już się zaczęły zmiany bo go nie noszę prawię wcale i więcej leżę i on chyba czuje się odrzucony trochę.

@roxie123 nie wiem napewno kiedy było dpo ale zbliżenie bylo w ndz 15.10 a w środę 18.10 już mi cycki zrobiły się większe i bardziej wrażliwe. A i planowana mam @ 29.10

@Olasec to będziesz mieć ciężko orzech ale myślę że warto byłoby zgłębić temat jak z tym sobie poradzić i zacząć już teraz bo to może narastać.

@AgaB33 hm 6 dni do @ ...myślę ze beta powinna byc już jakaś ciekawa ... aczkolwiek zawsze możesz powtórzyć [emoji4]
Widzisz jak bylo u Roki ... jednak beta 0 nie byla [emoji3]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 to nie jadę na to usg aby nie nabroić. W środę mam urlop bo jadę z córcią do okulisty to sobie zrobię. Planowałam dopiero 30.10 jakbym 29.10 nie miała @ ale jak mówisz że już może coś być to pojadę wcześniej.

@AgaB33 hm w sumie usg nie powinno zaszkodzić , przecież kobiety kochają się czy też chodzą do lekarza jak nie wiedzą ,że są w ciąży :) beta powinna być przed @ raczej

Ps. tak jak pisałam nie sugerujcie się cyckami czy bolą czy nie ... u mnie od miesiąca są takie jakbym miała zaawansowaną ciążę , mam nadzieję , że po @ puszczą bo spać nawet nie mogę na brzuchu ;/

Ostatnia edycja:
reklama
@Calineczka24 no to wiesz o czym mówię. A Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia :*
@AgaB33 tak jak piszą dziewczyny. Przecież usg nie zaszkodzi ci nawet jeśli się udało :) chyba że nie będzie dla ciebie zbyt komfortowe usg piersi skoro tak bolą, to wtedy może warto przełożyć. Choć jeśli się udało, czego Ci życzę bardzo mocno, to ten ból zostanie z tobą na dłużej :p i tak jak pisze Roxie123 może beta już by coś u ciebie wykazała ;)
@Olasec kciuki za wizytę :) ale skoro cały czas masz mdłości to jest to bardzo dobry znak :) czekamy na wieści i może jakieś zdjęcie fasolki??? Dawno tu nie było żadnego zdjęcia fasolkowego
A co do synka, to może faktycznie warto poszukać jakiegoś sposobu żeby mu wytłumaczyć. Wiadomo że każde dziecko inne i inaczej reaguje na wieść że mama jest w ciąży i nie koniecznie może poświęcać tyle uwagi ile wcześniej

Mi trochę wrócił ból piersi, więc przepraszam za panikę. Wiem że mnie rozumiecie, więc na szczęście żadna tutaj nie powinna być na mnie zła że panikuje ;) byłam już na becie, ale jak znam życie wyniki pewnie wieczorem wiec się nie nastawiam. A może i lepiej będzie je sprawdzić dopiero jak mąż wróci do domu? Bo jak będzie coś nie daj Boże nie tak, to sama chyba zwariuje.... Eh, uroki ciąży po przejściach....

Do góry