reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@p_a_t_i cieszę się że wszystko się ładnie wyczyściło :) mówił może czemu kazał czekać aż pół roku? Kurcze, nie chce mówić źle, ale nie rozumiem też po co ci te tabsy... No chyba że Ty sama nie chcesz się wcześniej starać niż za pół roku... Ja bym na twoim miejscu nie brała tych tabletek tylko poszła do innego gin to skonsultować. Nie chce podważac jego zdania i zrobisz oczywiście tak jak będziesz uważać za słuszne, ale ja nie widzę potrzeby czekania aż tyle i przede wszystkim brania tych tabletek.... Ale tak jak mówię, decyzja twoja

reklama
@p_a_t_i dobrze, że wszystko w środku w porządku wygląda. To ważne żeby żaden stan zapalny się nie przyplątał. Te tabletki tylko tak nnno...nie do końca. To sprawa oczywiście indywidualna, ale może jakaś mniej inwazyjna w gospodarkę hormonalną metoda. Tabletki antykoncepcyjne nie są takie dobre. Gdyby były, to nawet przy wywiadzie lekarskim, nie pytano by się o nie w pierwszej kolejności. hmm...

Dziewczyny, ja również nie jestem przekonana do tabletek anty i od razu mu powiedziałam, że nie chcę ich brać. Jedna on powiedział, że nie zaleca mi teraz ciąży a metoda, że będzie się uważać jest mało skuteczna. Ale gdyby tak było, to nie musiałabym starać się tyle miesięcy o tą ciążę...
@roki_1991 chcemy od nowego roku zacząć. Zalecił jedna pół roku, bo mówi żeby wirus całkowicie wyszedł z mojego organizmu. Bo podejrzewa, że powodem poronienia był jakiś wirus...
@Marika92 ja również jestem tego samego zdania!! Rozwalą mnie te hormony całkowicie..
Ufam swojemu lekarzowi, ale uparcie mówił, że pół roku.. Powiem Wam, że jestem w kropce, bo nie wiem chyba poczekamy do końca roku a później Z Nowym Rokiem z nowym krokiem :):)

@p_a_t_i mi też lekarz mówil pół roku.. W sumie minie w grudniu ale myślę że jakbym zaszła w ciążę już, nic by się nie stało.. Tzn nigdy nie będę miała gwarancji że tym razem będzie dobrze.. Czy już teraz czy za kilka mc czy kolejny rok... Także decyzja o staraniach jest bardzo zależna od was, gotowości psychicznej no i wiadomo od fizycznej też :) ale wg mnie jest wszystko tam na dole jest ok to jeśli zaszłabys w ciążę powinno być ok, z pkt widzenia fizycznego ale tak jak mówię gwarancji na powodzenie nie ma się nigdy.. Ja w ogóle teraz mega gratuluję ludziom tzn kobietom w ciąży które ją zdrowo donoszą.. Bo to się rzadko zdarza... Bez powikłań itd...

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

@p_a_t_i mi też lekarz mówil pół roku.. W sumie minie w grudniu ale myślę że jakbym zaszła w ciążę już, nic by się nie stało.. Tzn nigdy nie będę miała gwarancji że tym razem będzie dobrze.. Czy już teraz czy za kilka mc czy kolejny rok... Także decyzja o staraniach jest bardzo zależna od was, gotowości psychicznej no i wiadomo od fizycznej też :) ale wg mnie jest wszystko tam na dole jest ok to jeśli zaszłabys w ciążę powinno być ok, z pkt widzenia fizycznego ale tak jak mówię gwarancji na powodzenie nie ma się nigdy.. Ja w ogóle teraz mega gratuluję ludziom tzn kobietom w ciąży które ją zdrowo donoszą.. Bo to się rzadko zdarza... Bez powikłań itd...

Ale staracie się?
Mi się wydaje, że oni te pół roku podają czysto książkowo.. Spytałam jaka jest gwarancja, że jak zajdę w ciążę za te zalecane pół roku to że nie dopadnie mnie żaden wirus, powiedział że gwarancji nie ma. Więc na co mam czekać.. Jedynie by pozbyć się tego wirusa, którego mam obecnie. A jakiego mam..nie wiem. Mam sprawdzić cytomegalie..

@p_a_t_i hmm jakoś specjalnie się nie staramy ale się nie zabezpieczamy więc co ma być to będzie :) nie chce się zafixować na pkt ciąży bo wtedy na pewno nie wyjdzie.. Ale mimo że bym się cieszyła na pewno jednocześnie mega bym się bała...

A jak zapytałam czemu mam czekać pół roku to w sumie jakiejś jednoznacznej odpowiedzi i konkretnej nie otrzymałam

@p_a_t_i mój też mi dał anty tylko w tym samym celu. Po miesiącu jak u niego byłam pytał czy biorę to powiedziałam że nie. Nie po to od trzech lat nie brałam aby organizm oczyścić żeby teraz brać. I powiedział że ok. No i że książkowo zaleca się pół roku ale kobitki po trzech zachodzą i jest ok

@p_a_t_i hmm jakoś specjalnie się nie staramy ale się nie zabezpieczamy więc co ma być to będzie :) nie chce się zafixować na pkt ciąży bo wtedy na pewno nie wyjdzie.. Ale mimo że bym się cieszyła na pewno jednocześnie mega bym się bała...

Strach pozostanie, to jest pewne :(

reklama
Do góry