reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dzieki! Chociaz tez mam wit d2000 ale jakos pare tyg suplementowalam potem pierwsze moje takie badanie i taki wynik ale wczesniej nie bralam a lato bylo jakie bylo a wycieczki tez zadnej w tym roku:)

@Funia90 no to faktycznie bardzo niska beta jak na 38 dc. Kurde, moja gin też mi wczoraj powiedziała żebym zapomniała o tych normach, bo też robię wymyśliłam patrzeć na normy bety. Powiedziała że ważne że urosła. Mam zrobić z poniedziałek i powiedziała że musi urosnac minimum o 50 % ale jeśli pójdę z poniedziałek to wydaje mi się że musi być więcej. Eh... Znowu będzie stres czekając na te wyniki. Ale cóż, trzeba to trzeba. I nie powinnaś tak mało spać, bo Asia Ci pokaże kto tam rządzi ;) masz o siebie dbać dla maleństwa :) i dobrze że tyle zjadłas :p
@anja93 póki co jeszcze się nie cieszę, bo stres jest mega wielki. Także wolę póki co nie myśleć i się nie przyzwyczajać

@Funia90 ja nikomu nic nie narzucam. Każda zrobi jak uważa. Rozmawiałam z pewnym lekarzem i ona je 50 tyś jednostek na dobe i ma poziom 100. Toksyczna i szkodliwa jest w nadmiarze czyli powyżej 120. Ona bierze 25razy wiecej niż norma dobowa i nie przekracza górnej granicy nawet. Opowiadała mi o pacjencie który jadł 80 tyś jedn. Powiedziała mu że wariat jest. Zrobił badanie pozionu w organizmie i miał 660. Nie suplementował 10 dni wcale, poszedł zbasać i miał już poziom 80. Takze kak widzicie nie ma mowy o przedawkowaniu przy braniu 10tyś na dobe. Poczytajcie sobie najnowszw publikacje na ten temat. Do zdrowia człowiek powinien mieć poziom 60. W niemczech klimat podobny do naszego a u nich dolna granica normy określona na poziomie 70. To tak tylko moje 3grosze. Poczytajcie zobaczycie. Może jeszcze troche i te nasze konowały do tego dojrzeją chociaż wątpie bo jak ludzie będą mniej chorować to interes im siądzie.

A i jeszcze jeden przykład. Moja kokeżanka bedąc na usg połówkowym dowiedziała się że dziecko ma wadę genetyczną. Trafila do szpitala specjalistycznego w Warszawie aby w miarę możliwości uratować sytuacje. Po zbadaniu pozionmu d3 dowiedziala się że ma za mało. Miała 41. Suplementowali ją. Byla tam trzy miesiące. Zwiększali dawkę wit d3 aż osiągnęła poziom 60. Jadła 20 tyś jednostek

Ostatnia edycja:
@AgaB33 ło matko ło 6.30 rano, w laboratoriach o tej porze jeszcze wszystkie igły śpią.
eee...no dobra, co będzie to będzie. Najwyżej reszta integracji będzie miała do myślenia czemu wylewam za kołnierz.

A teraz będzie weselej. Rodzinnie. Rozmawiałam w przedszkolu z czterolatkami o rodzinie. W jednej z części zajęcia każde dziecko miało powiedzieć jak ma na imię jego tata (wcale nie wszystkie wiedzą...hehe). Niektóre też nie wiedzą co to znaczy: imię. Nakierowałam je trochę, że jak np.kogoś ktoś woła to wtedy mówi imię tej osoby.

I jeden chłopczyk zaczyna ustaloną formułką:
-Mój tata ma na imię…ma na imię…(myśli, marszczy czoło i w końcu wykrzykuje radośnie) słońce!!!

Później było o rodzeństwie.

-Asia a twoja Amelka to kim dla ciebie jest?
-Nooo… chyba moją córeczką, tak?

-Zuzia, a czy twój Piotruś to może być twoją siostrą?
-Nie, bo to mój blat.
-Zgadza się.
-...ale jak mu laz kazałam to on był.

Swoją drogą strasznie lubię z nimi rozmawiać. Mają tak nieskomplikowane i słodko-logiczne myślenie, że aż zazdroszczę im bycia dziećmi...ale one zazdroszczą nam bycia dorosłymi. I najgorsza hańba jest wtedy jak się nieopatrznie powie, że są do czegoś za małe. Ostro się później muszę tłumaczyć. Dla nich wszystko jest akurat na ich wiek...przynajmniej w ich dziecięcej teorii.

Lecę się pakować. Liście dla @ też biorę

@ivvonka no to badanie odpada... Oh no szkoda bo ni w prawo ni w lewp. Gdyby @ się pojawiła to sprawa byłaby jasna a tak to nic nie wiadomo. No nic... Trzeba się oszczędzać nie ma rady. Udanej imprezy Ci życzę

reklama
Przepraszam ze teraz pisze ale bylam na wykladach.
w Kwietniu na wykladach u profesora uslyszalam takie cos ze nie da sie zaszkodzic organizmowi nadmiarem wit d ja bylam dwa tyg w Grecji moja wit d byla 12 podniosla sie ale tez dlatego ze zazywam po jednej tabl dziennie.
Co do homocysteiny to nie widzialam zeby mial ktos az tak wysoka bralam teraz tez mamadha tam jest kwas foliowy moze to mi podnioslo sprobuje teraz zazywaz tylko wit d magnez i omege odstawiam mmadha i pije ostro soki burakowe zobaczymy ile bedzie wynosila mam jeszcze troche czasu wiec bede takim krolikiem doswiadczalnym;) zamierzam tez cwiczyc joge.
@Funia90 dziekuje za rady i odpowiedz na Ciebie zawsze mozna liczyc;) niestety dzisiaj czytalam tez o wiesiolku ze moga byc po nim problemy w zagniezdzeniu zarodka a wiec tez u mnie juz odpada tym bardziej ze jestem po cp.
@roxie123 Tobie tez dziekuje i pozostalym dziewczynom martwi mnie tez te zelazo ale juz z siostra rozmawialam a oma chodzi do hematologa i powiedzial ze wyniki z zelaza trzeba powtarzac bo moga sie zmieniac. Ale na zmniejszenie ponoc jest dobra herbata zielona.

Do góry