reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@wisna dlatego ciesze sie, ze tu jestem bo na prawde uwierzylam, ze tylozgiecie nie musi wcale powodowac poronienia a juz na pewno nie jest oznaka ze nie mozna miec dzieci..dla mnie to bylby koszmar. A Ty jestes kolejnym zywym przykladem, ze to bzdury i mimo tego "typu urody macicy" cieszysz sie macierzynstwem :-*
@roxie123 napisala mi na prawde dluga liste badan, ktore powinnam zrobic i jestem jej na prawde wdzieczna! Tylko bylo to moje pierwsze poronienie i zdałam sie wierzyc, to ze czysty przypadek, ze sie to nie powtorzy, ze czemu znowu ja, skoro wokól tyle wyrodnych matek ktore pija, pala a rodza zdrowe dzieci, ze Bog mnie nir wybierze znowu na matke kolejnego Aniolka tylko pozwoli sie cieszyc macierzynstwem na ziemi... Postanowilam sprobowac jeszcze raz za 3 miesiace a jakby sie to powtorzylo to zaczne sie doglebnie badac..ale @Funia90 chyba sie skusze chociaz na te badania zwiazane z krzepliwoscia krwi czyli zbadan caly zespol antyfosfolipidowy. Moglabys mi powiedziec, czy musze miec skierowanie? Czy wystarczy ze pojde do laboratorium i powiem ze chcialabym sie zbadac pod tym kątem?? I czy to jest cos zwiazanego z tym IgG i IgM?? Z gory dziekuje :-)

reklama
@wisna dlatego ciesze sie, ze tu jestem bo na prawde uwierzylam, ze tylozgiecie nie musi wcale powodowac poronienia a juz na pewno nie jest oznaka ze nie mozna miec dzieci..dla mnie to bylby koszmar. A Ty jestes kolejnym zywym przykladem, ze to bzdury i mimo tego "typu urody macicy" cieszysz sie macierzynstwem :-*
@roxie123 napisala mi na prawde dluga liste badan, ktore powinnam zrobic i jestem jej na prawde wdzieczna! Tylko bylo to moje pierwsze poronienie i zdałam sie wierzyc, to ze czysty przypadek, ze sie to nie powtorzy, ze czemu znowu ja, skoro wokól tyle wyrodnych matek ktore pija, pala a rodza zdrowe dzieci, ze Bog mnie nir wybierze znowu na matke kolejnego Aniolka tylko pozwoli sie cieszyc macierzynstwem na ziemi... Postanowilam sprobowac jeszcze raz za 3 miesiace a jakby sie to powtorzylo to zaczne sie doglebnie badac..ale @Funia90 chyba sie skusze chociaz na te badania zwiazane z krzepliwoscia krwi czyli zbadan caly zespol antyfosfolipidowy. Moglabys mi powiedziec, czy musze miec skierowanie? Czy wystarczy ze pojde do laboratorium i powiem ze chcialabym sie zbadac pod tym kątem?? I czy to jest cos zwiazanego z tym IgG i IgM?? Z gory dziekuje :-)
Jesli robisz prywatnie skierowania nie musi byc. Zespol antyfosfolipidowy przeciwciala kardiolipinowe igg igm. Koszt ok 80 zl

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33 radze doprawic ,tym bardziej ,ze nie wiesz kiedy owu dokladnie[emoji4]

@honaw czwartek sio na badanka[emoji5]moze M zdazy na owulke[emoji5]

@anjab33 caly zespol antyfosfolipidowy to
P/c kardiolipinowe igg i igm
Antykoagulant tocznia
P/c przeciw b2 glikoproteinie
Nie powiem Ci ile calosc kosztuje bo w kazdym labie inny cennik.
A skierowanie nie jest potrzebne.
Na nfz dostaniesz po 3 poronieniu:/
Mozna tez zrobic badanie na trombofilie mthfr ,v-leiden,pai-1 to tez krzepliwosc i przyswajanie kwasu foliowego ,ja robilam wysylkowo za 330zl

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@AgaB33 wyszło mi leukocyty 11.2 przy normie od 4 do 10, zwiększona liczba neutrofili 8.99 przy normie od 2 do 7 a co za tym idzie większa ich objętość (80.44% przy normie do 80) i mała objętość limfocytow 10.9 przy normie od 20 do 40

@roki_1991 przepraszam coś mi się nawciskało. Zanim napisałaś to wycofałam bo zauważyłam. Przepraszam. Leukocyty rosną też w ciąży ale to chyba za wcześnie jeszcze. Ja po poronieniu małam 12,4. A z tą betą jaja sobie robią naprawdę.

reklama
Do góry