reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

1504856877-aaaaaa.png

Co sodzicie o tym tez ma metylowa forme

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mfifi04 ja mam femibion ale nie biorę ... przed pierwszą ciążą stosowałam femibion 1 przez 3 miesiące , ale to chyba mała dawka bo homocysteina jak widać i tak była 10 ...dopiero metyle pomogły :)

U mnie dzisiaj lepiej katar ustępuje :D jeszcze pije herbatki i inhalacje robie :)

@roxie 123 czyli lepiej go nie brac. Chyba faktycznie zamowie z neta [emoji58]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

A dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym acard ? Mogę zacząć go brać bez wiedzy lekarza, on nie zagraża w żadnym stopniu jak się jest w ciąży czy dziecku?
A i jeszcze skąd wiecie jakie dawki musicie brać tych metyli? Możecie napisać jakich tabletek szukać, ile tych tam jednostek powinno w nich być? Żeby tym razem nie przesadzić w drugą stronę :D

@madzia0902 metyle te co wysyłałam :) raz dziennie po tabletce :) co do acardu możesz brać sobie bez lekarza acard 75 kup , najlepiej rano sobie brać :) ja nie brałam tylko podczas @ .

A wiecie ... ja odstawiłam w tym cyklu wszystko postawiłam na spontan ... acard , wiesiołek nawet ...biore tylko metyle :p no i czekam do poniedziałku , jeśli będzie jednak ow wtedy zaczne heparyne i steryd tak to nie bede brać chyba ...

Umówiłam się na konsultację telefoniczną z genetykiem na 14 września. Myślę że poczekam na spokojnie ze wszystkim i zobaczę co mi ta babka powie i wytłumaczy. Już się nie mogę doczekać :D Najlepsze jest to że wyczytałam w internecie że mutacja MTHFR ma duży wpływ na zdrowie psychiczne gdyż witaminy B odpowiadają za prawidłowe działanie układu nerwowego, więc jak się okaże że ja się od 8 lat leczę na nerwicę po psychologach a wystarczyło brać metyle to chyba padnę :D Chociaż daj Boże żeby tak było, o matko o ile bym wtedy łatwiejsze życie miała :)

@madzia0902 Myślę, że możesz od razu te metyle zamówić i brać. Z pozostałymi lekami wstrzymałabym się do wizyty - normalnie w szoku jestem jak szybko udało Ci się tą wizytę zorganizować!

@hajmal To już końcówka??? Ciąża donoszona, więc rodzić możesz :D

@agatush Jeszcze w dwupaku? Melduj nam się :D

reklama
@Frezja, kwiatuszku, nie łam się. Może spróbuj być tak na zero, na zasadzie co będzie to będzie (wiem, że to trudne) Najlepiej żebyś została obłożona jakąś robotą od góry do dołu. Da radę?
Przy okazji mnie Pani dyrektor (pisałam, że ją uwielbiam? Tak,pisalam) tak obłożyła zadaniami, że właśnie uświadomiłam sobie, że straciłam poczucie cyklu.
Serio, nie wiem który to dzień, tylko jak każdy człowiek pracy, że piątek jakiś. Nawet mi się w kalendarz cyklisty nie chce zaglądać. Męża tylko zobowiązałam żeby co drugiego dnia pilnował działań na rzecz przetrwania gatunku, ze mną oczywiście.Nie wiem czy on pilnuje, bo też nie liczę. Nie wiem czy zajdę czy nie zajdę. Niech tam plemniki same sobie radzą, w końcu to nie dzieci, ja już im się napomagałam.;)

Do góry