reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczynki
Roxie moze faktycznie cos z cyklem sie porobilo.Mnie juz od jakiegos czasu dziwnie kluje,ciagnie prawy jajnik,ten policystyczny,az sie boje co tam sie moglo porobic od ostatniej wizyty.I chyba bede beczec jak lekarz zamiast zgody na starania przepisze tabsy anty na torbiele.Sprobuje sie umowic w tym tygodniu.
Ivvonka czy to Ty pisalas,ze pochodzisz z centrum Polski?A moge wiedziec skad dokladnie?Chyba jeszcze ktoras pisala,ze z centrum,ale moj tepy mozg nie ogarnia.
Kari moj mlody tez ma podejrzenie autyzmu,bylismy w Osrodku Rehabilitacji Dzieci z Zaburzeniami Wieku Rozwojowego. Pani ,ktora z nami rozmawiala po przeprowadzeniu wywiadu i poobserwowaniu mlodego,stwierdzila,ze nie widzi w nim cech typowych dla autyzmu,ale dodala,ze ona nie moze tego ocenic i ze na taka diagnoze sklada sie wiele czynnkow itd.Ale domyslam sie,przez co musisz przechodzic.Mam nadzieje,ze Twoj synek bedzie robil postepy,a Wy bedziecie sie cieszyc patrzac,jak sie rozwija.

Ja dzis sama,moi mezczyzni pojechali do Wawy ,wybyczylam sie ,nic nie robilam.Ale teraz troche pusto,nie lubie sama spac w domu.

Dobranoc,lece spac,bo jutro do pracy buuuuu.

reklama
@hona ja jestem z lodzkiego. Mam nadzieje, ze lekarz d a Ci zielone swiatlo i szybciutko ujrzysz dwie kreseczki.

Ja ostatnio jakos kraze myslami tylko wokol jednego. Bardzo tego nie chce, ale mam jakas schize, wiem, ze to moze zaszkodzic, ale nie moge przestawic myślenia. Pracuje nad sobą, ale na razie z kiepskim skutkiem.

Witajcie kobietki wlasnie wrocilam do Polski takze bede juz na bierzaco z postami
@roxie123 ja tez jakos dziwnoe teraz mialam spoznila mi sie kilka dni i sopiero lot samolotem przyspieszyl wredote:) przykro mi ze juz nie jestem z mezem juz za nom tesknie ale 15 wrzesien sie widzimy na urlopie:)))) jutroWas wszystkie nasrobie bo juz dzisiaj padam wyczekalam sie na lotnisku lot sie opoznil

@mamcia2014 @ivvonka Dziękuję za rady. Napewno skorzystam. A napewno skorztstam ze wsparcia. Bo jak się komuś musi powiesz że nie trzymało się diety to łatwiej się zawziac i ja trzymać.

@Frezja_1 ja też z łódzkiego :-D jak się okazuje to nawet gdy płacisz za konsultacje z dietetykiem to wroza z fusów. Ta moja dopiero gdy bedac na diecie i cwiczac po dwóch miesiącach przytylam 10kg dopiero o hormonach wspomniala. Podejrzewam że myślała że nie trzymam diety a ją ściemniam

@roxie123 a planujesz jeszcze jakiś test zrobić?

@zosiak czyli wyjazd byl owocny;-) ;). Bardzo fajnie, szkoda pewnie że tak szybko ale przecież niedługo znów będziecie razem.

A ja chyba mam płodny śluz. Pisze chyba bo ja dopiero miesiąc temu nauczylam sie to rozróżniać i nie wiem czy dobrze poznaje. Ale gdyby faktycznie był to chyba znaczy że jest ze.mna ok i owulacja jest?

Ostatnia edycja:
@AgaB33 nie ma za co :)
Na marginesie ja też z Łódzkiego jestem ;)
Kawę wypilam zaraz śniadanie zrobię tylko muszę zerknąć w zeszyt co dziś na tapecie bo zapomniałam.

No i co dziś ćwiczę i od dziś codziennie po 15 minut bo w zeszłym tygodniu było co 2 dzień ale mięśnie już przywykły nie bolą to mogę śmigać codziennie.

Dziś 32 dc kurde @nie ma :( mój gin taki awaryjny przyjmuje dziś na NFZ jak mnie nie zaleje to pójdę podgladnac czy jest czysto . Szkoda mi kolejnego cyklu wolę wiedzieć że jest ok . Zrobiłam nawet test ale negatyw więc nie wiem co mnie tak zablokowalo

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33, znaczy, że owulacja będzie, taki śluz potrafi utrzymywać się nawet kilka dni: przed, w trakcie, po owulacji i współżycie w tym czasie może przynieść ciążę. Natomiast sztuką jest to, jak to zrobić żeby wtedy zajść, bo nie zawsze się to udaje nawet mimo trafienia idealnie w sam dzień owulacji.

@hona, mieszkam pod Warszawą.

@roxie123 kochana, tyle stresu ostatnio, na pewno miało wpływ. Myślę, że zostało tylko cierpliwe spokojne czekanie lub faktycznie wizyta u lekarza jeśli chcesz upewnić się czy jest wszystko ok.

@mamcia2014 brzuszki codziennie. To się nazywa wejście na wyższy level. Chyba zaczynam czuć motywejszon.

Ostatnia edycja:
@Funia90 nie jestem z Warszawy, mieszkam pod Warszawą. Ale do centrum mam jakieś pół godzinki samochodem lub pociągiem, więc źle nie jest :D

@roxie123 , że ta łajza nie chce Cię nawiedzić i rozpocząć nowego cyklu, wrrr!

@zosiak cieszę się, że miło spędziłaś czas ze swoim Mężem :)

miłego dnia wszystkim :*

Dziewczyny ja zawsze miałam regularne okresy , dopiero po poronieniach mi się wydluzyly . Już nie tyle ze się spóźnia ale boję się żeby znowu jakiejś torbielki nie było . Może faktycznie ow była późno ja się już nie bzykalam i klops. Zapytam lekarza czy mnie podglądanie za 2 tyg ten mój nie musi o tym wiedzieć a ja chce wiedzieć kiedy mam ow

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@ivvonka mówisz motywacje czujesz ja ci powiem tak początki są trudne ale warto ja np zaciskam zęby i cwicze te brzuszki na razie.
Ale ja nienawidzę ćwiczeń na brzuch jednak ponoć to co najgorsze najlepiej działa i to chyba fakt bo 3 razy w zeszłym tygodniu cwiczylam ten zestaw i już 1 cm mniej w brzuchu jeszcze troszkę i będzie git dam radę a noz polubię ten zestaw bo do tej pory był tylko skalpel 2 i już mi się znudził.
Te na brzuch można dostać razem z tą książką która mam to tak jakby ktoras chciała się przyłączyć; )
No i jak to mawiają płaski brzuch zaczyna się w kuchni czyli zależy co się do niego wrzuca .

@roxie123 no to może faktycznie idź do tego lekarza będę czekać na info co tam w trawie piszczy .

Do góry