reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@promyczek_81 to liczymy na to,ze w tym cyklu sie uda[emoji5][emoji5]

@Cos_tam_marze a ten sam lekarz robil pierwsze prentalne?nie wiem,moze sie nie przylozyl[emoji20]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja już różne opcje rozwalalam... Nie wiem jak to mozliwe. Bo w 17t5d byłam u lekarza w Polsce i zrobiłam usg 3d. Wszystko było dobrze ale jak to lekarz stwierdził, że za wcześnie żeby dokładnie sprawdzić serduszko. Tyle ile mógł sprawdził i wyszło wszystko dobrze... potem byłam w swojego i już zauważył że z główką jest coś nie tak. Wysłał mnie do specjalistyczniej kliniki i wtedy wszystko się zaczelo. Na dodatek nie wiem czy ze stresu i żalu ale zaczęły mi się sączyc wody plodowe. No i tak po 3 tygodniach badań stało się najgorsze ...

reklama
@Cos_tam_marze bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.ciężko się z tym pogodzić.ja poronilam w 16 tv.zdrowa dzdzie przez zaniedbanie lekarza więc na prawdę Cię rozumiem, świat rozpada się na kawałki.Musisz jednak spróbować zawalczyć, tak jak dziewczyny pisały porobić badania, które z dużym prawdopodobieństwem mogą wyjść prawidłowe, jeśli jednak nie, to in vitro jest jednym z wyjść, komórki są przebadane i wybierane te prawidłowe.ściskam Cię cieplutko.

Ja dziś zaszalalam, ale oczywiście jedna kreska.na razie nie tracę nadziei bo jeszcze dużo czasu do @ i mam nadzieję, że nie przyjdzie.
Któraś z dziewczyn pytała o testy.ja też kupuję na allegro te paskowe za 1 zl. One mają czułość 10 w poprzedniej ciazy pokazaly mi ciaze z 4 dni przed @. Teraz zamówiłam też kasetowe 1,4.

Ostatnia edycja:
Funia ja od genetyczki mam podobnie jak ty oprócz acardu i heparyny. Ta genetyczka powiedziała mi, ze to mthfr ma co 4 osoba a pani co 2 osoba i jakoś tyle osób nie przyjmuje heparyny w ciąży.

Dziewczyny proszę o kciuki o 16

Hej dziewczyny. Tak Was podczytuje i stwierdziłam, ze pare z Was odnalazlo by sie w watku o mthfr. Zapraszam[emoji5]
Ja jestem po 3ech poronieniach o dwoch ciazach biochemicznych i dalej sie staram wiec z calego seeducha wam kibicuje [emoji5]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Cos_tam_marze bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.ciężko się z tym pogodzić.ja poronilam w 16 tv.zdrowa dzdzie przez zaniedbanie lekarza więc na prawdę Cię rozumiem, świat rozpada się na kawałki.Musisz jednak spróbować zawalczyć, tak jak dziewczyny pisały porobić badania, które z dużym prawdopodobieństwem mogą wyjść prawidłowe, jeśli jednak nie, to in vitro jest jednym z wyjść, komórki są przebadane i wybierane te prawidłowe.ściskam Cię cieplutko.

Ja dziś zaszalalam, ale oczywiście jedna kreska.na razie nie tracę nadziei bo jeszcze dużo czasu do @ i mam nadzieję, że nie przyjdzie.
Któraś z dziewczyn pytała o testy.ja też kupuję na allegro te paskowe za 1 zl. One mają czułość 10 w poprzedniej ciazy pokazaly mi ciaze z 4 dni przed @. Teraz zamówiłam też kasetowe 1,4.
Mi paskowe z allegro pokazywaly juz ciaze w 23 dc przy 30dniowych cyklach[emoji5]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! Jestem tu nowa. Właśnie próbowałam przeczytać o czym tu się pisze ale się nie da. Za dużo tego.
Moja historia zaczęła się od tego, że zaszłam w oczekiwaną ciaze (bez problemow) po prostu. Radość nie do opisania. Jak minął 16 tydzień stwierdziłam, że nic złego się nie może stać. Niestety się bardzo pomyliłam. Na badaniach w 20 tygodniu wyszły liczne wady mojej coreczki. Po amniopinkcji wyszło, że są błędy w chromosomach. Od razu lekarze skierowali nas na badania genetyczne. Mój aniołek odszedł;( w 22 tygodniu a my na badania i wizytę i genetyka jeszcze czekamy. Strasznie się ich boje bo jak wyjdę zle? Jak wyjdzie, że mój mąż albo ja jesteśmy jakimiś nosicielami wady genetycznej to co wtedy? Nie będę mieć szansy na maleństwo? Nie wyobrażam sobie życia bez dzieci;( Miała którąś z Was takie badania ? Wyszły dobrze? Zle? Jak źle to co wtedy ? Genetyki się nie nie leczy... więc nie będzie sznas?
Chce się zacząć starać o drugie dzieciątko Ale boję się, że skończyć sie może podobnie a drugi raz tego nie wytrzymam.
Jezeli macie jakieś doświadczenia to podpowiedzcie coś będę bardzo wdzięczna bo już spać nie mogę przez to wszystko.
Kochana dziewczynki tu sa rewelacyjne podpowiedza Ci jakie badania genetyczne a dla twojego aniolka swiatelko *** ja tez stracilam moja kruszynke ale w 16/17 tydzien nie znam przyczyny teraz wyplacz sie do woli to pomaga porob badania do 6 tyg po poronieniu zrob przeciwciala na nfz ja robilam i antykoagulant tocznia tez na nfz popros bo sa jeszcze hormony ciazowe po 6 tyg nie wyjda a po wynikach ustal plan dzialania z gin i do dziela Bozia napewno da Ci niejedno zdrowe dzidzi :):)

@Funia90 byc może , nie wiem :) tyle słyszałam i tak mnie rejestrowali na nfz więc może warto własnie pytać co lekarz na to
@Katarina91 3mam kciuki mocno :) melduj się później
@ni_kusia hej :) biorę od Ciebie tą dobrą energie w takim razie :**
ojej to strasznie szybko Ci pokazywały ! ja na razie czekam do czwartku

A
@Funia90 niestety nie mam ale dziś dostałam @ a w przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza. Mam nadzieję, że mi da coś żeby to wyregulować. Gdyby nie wiek i strata dziecka nie piekliłabym się ale nie bardzo mam czas na fanaberie lekarzy. Ja chodzę tylko prywatnie więc to czy lekarze chcą czekać na cud czy dać badania nie zależy od NFZ niestety
A ile masz lat? To bylo twoje pierwsze? Musisz wymagac i sama im podpowiadac jakie badania!! Bo im czasami nie zalezy a nam bardzo walcz o badania i dzidzia napewno nam wszystkim sie uda!!:)

reklama
@Cos_tam_marze nie mam pojecia jak to moglo byc,czy np wady mogly sie zeobic pozniej[emoji20]
To bardzo smutne i przerazajace.
Trzymam kciuki kochana za pozytywne wyniki badan i za starania o zdrowiusienka dzidzie[emoji8]

@Katarina91 widzisz co lekarz to opinia[emoji58]
Bede trzymac kciuki o 16 ,tylko daj nam znac jak najszybciej [emoji4]

@ni_kusia rowniez trzymam kciuki [emoji5]masz jakas diagnoze?

@roxie123 wydaje mi sie ,ze duzo zalezy od checi lekarza ,widzisz ja pytalam i powiedzial ,ze absolutnie nie naleza mi sie prenatlane,nawet ciezko bylo dostac skierowanie do gentyka ,musialam o nie walczyc,bo spierali sie ze po 3 poronieniu.
Badan dac zadnych nie chcieli,wrecz kazdy mi odradzal i twierdzil,ze to na pewno przypadek i na takie badania jak ja chce robic jest za wczesnie.
A widzisz np @Nusia123 dostala dosc duzo badan,po jedenj stracie,takze nie ma reguly niestety[emoji58]
Fajnie by bylo jakbysmy nie musialy za to placic no i umowmy sie ,ze nie kazdego stac,bo badania licza sie w tysiacach[emoji58]

Mi kochana w pierwszej ciazy tez tez wyszedl w 23 dc [emoji4]

Do góry