reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja testuje w niedziele. Tzn robilam juz test ale mam dzis 22 dc wiec bladzioch... w weekend kolejne podjscie w 27 dc.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochana dziewczynki tu sa rewelacyjne podpowiedza Ci jakie badania genetyczne a dla twojego aniolka swiatelko *** ja tez stracilam moja kruszynke ale w 16/17 tydzien nie znam przyczyny teraz wyplacz sie do woli to pomaga porob badania do 6 tyg po poronieniu zrob przeciwciala na nfz ja robilam i antykoagulant tocznia tez na nfz popros bo sa jeszcze hormony ciazowe po 6 tyg nie wyjda a po wynikach ustal plan dzialania z gin i do dziela Bozia napewno da Ci niejedno zdrowe dzidzi :):)

Dziękuję;*
Nie mieszkam z Polsce więc lekarze trochę inaczej podchodzą do badan. Robią co trzeba. Tak mi się wydaje... poczekamy zobaczymy. O jakich Ty badaniach mówisz? Przeciwciala? Antykoagulant? Muszę wi3cej poczytać bo nie spotkałam się z taką nazwa szczerze mowiac. Nie wiem czy to poronienie, bo od 22 tc mówi się już o martwym urodzeniu ;(

Mi paskowe z allegro pokazywaly juz ciaze w 23 dc przy 30dniowych cyklach[emoji5] Nie wiem czy dobrze rozumiem, teraz Ci test pokazał kreseczkę w 22 dc? Tzn,że zafaslkowołaś?

Oj to ja mam 21 dc przy cyklach 28, ale ciągle mam nadzieję i cichutko wierze, że dię udało.
@Katarina91 wszystkie trzymamy kciuki. Jakie te wizyty są stresujące, najgorsze to czekania, potem fala szczęścia i po kilku dniach znowu czekanie na kolejną.
Ja jutro mam 22 dc ide zrobić progesteron, TSH, magnez i morfologię. Pokuszę się o Betę, skoro i tak się kłuję.:)

Tez mam mutacje mthfr heterozygote jak niektore z Was. Biore acard, femibion natal i ostatnio inofem [emoji5]

Dziękuję;*
Nie mieszkam z Polsce więc lekarze trochę inaczej podchodzą do badan. Robią co trzeba. Tak mi się wydaje... poczekamy zobaczymy. O jakich Ty badaniach mówisz? Przeciwciala? Antykoagulant? Muszę wi3cej poczytać bo nie spotkałam się z taką nazwa szczerze mowiac. Nie wiem czy to poronienie, bo od 22 tc mówi się już o martwym urodzeniu ;(
Kochanie ja poronilam w 20 dc. Tez mam zal ze to nazywane bylo poronieniem a nie urodzeniem martwego dziecka. Trzymalam moja coreczke na rece i dla mnie taki malusi czloweliek to istota a nie plod....
Walcze dalej po prawie 4ech latach dopiero i idzie ciężko ale jeszcze się nie poddalam.

@Cos_tam_marze nie mam pojecia jak to moglo byc,czy np wady mogly sie zeobic pozniej[emoji20]
To bardzo smutne i przerazajace.
Trzymam kciuki kochana za pozytywne wyniki badan i za starania o zdrowiusienka dzidzie[emoji8]

@Katarina91 widzisz co lekarz to opinia[emoji58]
Bede trzymac kciuki o 16 ,tylko daj nam znac jak najszybciej [emoji4]

@ni_kusia rowniez trzymam kciuki [emoji5]masz jakas diagnoze?

@roxie123 wydaje mi sie ,ze duzo zalezy od checi lekarza ,widzisz ja pytalam i powiedzial ,ze absolutnie nie naleza mi sie prenatlane,nawet ciezko bylo dostac skierowanie do gentyka ,musialam o nie walczyc,bo spierali sie ze po 3 poronieniu.
Badan dac zadnych nie chcieli,wrecz kazdy mi odradzal i twierdzil,ze to na pewno przypadek i na takie badania jak ja chce robic jest za wczesnie.
A widzisz np @Nusia123 dostala dosc duzo badan,po jedenj stracie,takze nie ma reguly niestety[emoji58]
Fajnie by bylo jakbysmy nie musialy za to placic no i umowmy sie ,ze nie kazdego stac,bo badania licza sie w tysiacach[emoji58]

Mi kochana w pierwszej ciazy tez tez wyszedl w 23 dc [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak Funiu ja poprosilam tylko o antykoagulant a ddimery prigesteron przeciwciala cytoligie itp sama mi dala
Ciesze sie ze jest u ciebie wszystko dobrze i u katariny dbajcie o siebie :*:*

Dziękuję;*
Kochana ja tez musialam urodzic 4 dni wywolywali :( tak bylam za granica 10 lat wiem jak traktuja w cuazy idz prywatnie albo przyjedz do pl i zrob bo warto moja gin zapowiedziala ze od pozytywn testu clexane i luteina wiec poczytaj tez o zelaznym zestawie na forum badania po poronieniu powodzenia :):)

reklama
@Cos_tam_marze antykoagulant tocznia nalezy do zespolu antyfosfolipidowego,w ktorego skald wchodzi jeszcze kilka innych badan,m.in p/c antykardiolipinowe.
22 tydzien to porod przedwczesny,a nie poronienie[emoji24][emoji20]

@Frezja_1 a pokus sie[emoji4]

@ni_kusia kochana z tego co kojarze to inofem ma zwykly kwas foliowy a my powinnysmy go unikac,tak samo femibion jak dobrze pamietam ma metyl ale zwykly kwas tez.
Prental uno z dostepnych suplemetow sklepowych nie ma kwasu foliowego zwyklego.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry