reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja testuje w niedziele. Tzn robilam juz test ale mam dzis 22 dc wiec bladzioch... w weekend kolejne podjscie w 27 dc.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochana dziewczynki tu sa rewelacyjne podpowiedza Ci jakie badania genetyczne a dla twojego aniolka swiatelko *** ja tez stracilam moja kruszynke ale w 16/17 tydzien nie znam przyczyny teraz wyplacz sie do woli to pomaga porob badania do 6 tyg po poronieniu zrob przeciwciala na nfz ja robilam i antykoagulant tocznia tez na nfz popros bo sa jeszcze hormony ciazowe po 6 tyg nie wyjda a po wynikach ustal plan dzialania z gin i do dziela Bozia napewno da Ci niejedno zdrowe dzidzi :):)

Dziękuję;*
Nie mieszkam z Polsce więc lekarze trochę inaczej podchodzą do badan. Robią co trzeba. Tak mi się wydaje... poczekamy zobaczymy. O jakich Ty badaniach mówisz? Przeciwciala? Antykoagulant? Muszę wi3cej poczytać bo nie spotkałam się z taką nazwa szczerze mowiac. Nie wiem czy to poronienie, bo od 22 tc mówi się już o martwym urodzeniu ;(

Mi paskowe z allegro pokazywaly juz ciaze w 23 dc przy 30dniowych cyklach[emoji5] Nie wiem czy dobrze rozumiem, teraz Ci test pokazał kreseczkę w 22 dc? Tzn,że zafaslkowołaś?

Oj to ja mam 21 dc przy cyklach 28, ale ciągle mam nadzieję i cichutko wierze, że dię udało.
@Katarina91 wszystkie trzymamy kciuki. Jakie te wizyty są stresujące, najgorsze to czekania, potem fala szczęścia i po kilku dniach znowu czekanie na kolejną.
Ja jutro mam 22 dc ide zrobić progesteron, TSH, magnez i morfologię. Pokuszę się o Betę, skoro i tak się kłuję.:)

Tez mam mutacje mthfr heterozygote jak niektore z Was. Biore acard, femibion natal i ostatnio inofem [emoji5]

Dziękuję;*
Nie mieszkam z Polsce więc lekarze trochę inaczej podchodzą do badan. Robią co trzeba. Tak mi się wydaje... poczekamy zobaczymy. O jakich Ty badaniach mówisz? Przeciwciala? Antykoagulant? Muszę wi3cej poczytać bo nie spotkałam się z taką nazwa szczerze mowiac. Nie wiem czy to poronienie, bo od 22 tc mówi się już o martwym urodzeniu ;(
Kochanie ja poronilam w 20 dc. Tez mam zal ze to nazywane bylo poronieniem a nie urodzeniem martwego dziecka. Trzymalam moja coreczke na rece i dla mnie taki malusi czloweliek to istota a nie plod....
Walcze dalej po prawie 4ech latach dopiero i idzie ciężko ale jeszcze się nie poddalam.

@Cos_tam_marze nie mam pojecia jak to moglo byc,czy np wady mogly sie zeobic pozniej[emoji20]
To bardzo smutne i przerazajace.
Trzymam kciuki kochana za pozytywne wyniki badan i za starania o zdrowiusienka dzidzie[emoji8]

@Katarina91 widzisz co lekarz to opinia[emoji58]
Bede trzymac kciuki o 16 ,tylko daj nam znac jak najszybciej [emoji4]

@ni_kusia rowniez trzymam kciuki [emoji5]masz jakas diagnoze?

@roxie123 wydaje mi sie ,ze duzo zalezy od checi lekarza ,widzisz ja pytalam i powiedzial ,ze absolutnie nie naleza mi sie prenatlane,nawet ciezko bylo dostac skierowanie do gentyka ,musialam o nie walczyc,bo spierali sie ze po 3 poronieniu.
Badan dac zadnych nie chcieli,wrecz kazdy mi odradzal i twierdzil,ze to na pewno przypadek i na takie badania jak ja chce robic jest za wczesnie.
A widzisz np @Nusia123 dostala dosc duzo badan,po jedenj stracie,takze nie ma reguly niestety[emoji58]
Fajnie by bylo jakbysmy nie musialy za to placic no i umowmy sie ,ze nie kazdego stac,bo badania licza sie w tysiacach[emoji58]

Mi kochana w pierwszej ciazy tez tez wyszedl w 23 dc [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak Funiu ja poprosilam tylko o antykoagulant a ddimery prigesteron przeciwciala cytoligie itp sama mi dala
Ciesze sie ze jest u ciebie wszystko dobrze i u katariny dbajcie o siebie :*:*

Dziękuję;*
Kochana ja tez musialam urodzic 4 dni wywolywali :( tak bylam za granica 10 lat wiem jak traktuja w cuazy idz prywatnie albo przyjedz do pl i zrob bo warto moja gin zapowiedziala ze od pozytywn testu clexane i luteina wiec poczytaj tez o zelaznym zestawie na forum badania po poronieniu powodzenia :):)

reklama
@Cos_tam_marze antykoagulant tocznia nalezy do zespolu antyfosfolipidowego,w ktorego skald wchodzi jeszcze kilka innych badan,m.in p/c antykardiolipinowe.
22 tydzien to porod przedwczesny,a nie poronienie[emoji24][emoji20]

@Frezja_1 a pokus sie[emoji4]

@ni_kusia kochana z tego co kojarze to inofem ma zwykly kwas foliowy a my powinnysmy go unikac,tak samo femibion jak dobrze pamietam ma metyl ale zwykly kwas tez.
Prental uno z dostepnych suplemetow sklepowych nie ma kwasu foliowego zwyklego.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry