reklama
Cos_tam_marze
Zaciekawiona BB
Kochana dziewczynki tu sa rewelacyjne podpowiedza Ci jakie badania genetyczne a dla twojego aniolka swiatelko *** ja tez stracilam moja kruszynke ale w 16/17 tydzien nie znam przyczyny teraz wyplacz sie do woli to pomaga porob badania do 6 tyg po poronieniu zrob przeciwciala na nfz ja robilam i antykoagulant tocznia tez na nfz popros bo sa jeszcze hormony ciazowe po 6 tyg nie wyjda a po wynikach ustal plan dzialania z gin i do dziela Bozia napewno da Ci niejedno zdrowe dzidzi
Dziękuję;*
Nie mieszkam z Polsce więc lekarze trochę inaczej podchodzą do badan. Robią co trzeba. Tak mi się wydaje... poczekamy zobaczymy. O jakich Ty badaniach mówisz? Przeciwciala? Antykoagulant? Muszę wi3cej poczytać bo nie spotkałam się z taką nazwa szczerze mowiac. Nie wiem czy to poronienie, bo od 22 tc mówi się już o martwym urodzeniu ;(
Frezja_1
Fanka BB :)
Oj to ja mam 21 dc przy cyklach 28, ale ciągle mam nadzieję i cichutko wierze, że dię udało.Mi paskowe z allegro pokazywaly juz ciaze w 23 dc przy 30dniowych cyklach[emoji5] Nie wiem czy dobrze rozumiem, teraz Ci test pokazał kreseczkę w 22 dc? Tzn,że zafaslkowołaś?
Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
@Katarina91 wszystkie trzymamy kciuki. Jakie te wizyty są stresujące, najgorsze to czekania, potem fala szczęścia i po kilku dniach znowu czekanie na kolejną.
Ja jutro mam 22 dc ide zrobić progesteron, TSH, magnez i morfologię. Pokuszę się o Betę, skoro i tak się kłuję.
Calineczka24
Dziewczyny dziś mam lekarza o 15:30
Odezwę się gdzieś koło 18 bo tak pewnie dojadę do domku.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze
Odezwę się gdzieś koło 18 bo tak pewnie dojadę do domku.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze
Kochanie ja poronilam w 20 dc. Tez mam zal ze to nazywane bylo poronieniem a nie urodzeniem martwego dziecka. Trzymalam moja coreczke na rece i dla mnie taki malusi czloweliek to istota a nie plod....Dziękuję;*
Nie mieszkam z Polsce więc lekarze trochę inaczej podchodzą do badan. Robią co trzeba. Tak mi się wydaje... poczekamy zobaczymy. O jakich Ty badaniach mówisz? Przeciwciala? Antykoagulant? Muszę wi3cej poczytać bo nie spotkałam się z taką nazwa szczerze mowiac. Nie wiem czy to poronienie, bo od 22 tc mówi się już o martwym urodzeniu ;(
Walcze dalej po prawie 4ech latach dopiero i idzie ciężko ale jeszcze się nie poddalam.
Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Frezja_1
@ni kusia czy ja dobrze rozumiem, że teraz Ci wyszedł test w 22dc? Tzn, że jesteś świeżo zafasolkowana?
@Calineczka24 za Ciebie też trzymamy kciuki.
@Calineczka24 za Ciebie też trzymamy kciuki.
Nusia123
Tak Funiu ja poprosilam tylko o antykoagulant a ddimery prigesteron przeciwciala cytoligie itp sama mi dala@Cos_tam_marze nie mam pojecia jak to moglo byc,czy np wady mogly sie zeobic pozniej[emoji20]
To bardzo smutne i przerazajace.
Trzymam kciuki kochana za pozytywne wyniki badan i za starania o zdrowiusienka dzidzie[emoji8]
@Katarina91 widzisz co lekarz to opinia[emoji58]
Bede trzymac kciuki o 16 ,tylko daj nam znac jak najszybciej [emoji4]
@ni_kusia rowniez trzymam kciuki [emoji5]masz jakas diagnoze?
@roxie123 wydaje mi sie ,ze duzo zalezy od checi lekarza ,widzisz ja pytalam i powiedzial ,ze absolutnie nie naleza mi sie prenatlane,nawet ciezko bylo dostac skierowanie do gentyka ,musialam o nie walczyc,bo spierali sie ze po 3 poronieniu.
Badan dac zadnych nie chcieli,wrecz kazdy mi odradzal i twierdzil,ze to na pewno przypadek i na takie badania jak ja chce robic jest za wczesnie.
A widzisz np @Nusia123 dostala dosc duzo badan,po jedenj stracie,takze nie ma reguly niestety[emoji58]
Fajnie by bylo jakbysmy nie musialy za to placic no i umowmy sie ,ze nie kazdego stac,bo badania licza sie w tysiacach[emoji58]
Mi kochana w pierwszej ciazy tez tez wyszedl w 23 dc [emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ciesze sie ze jest u ciebie wszystko dobrze i u katariny dbajcie o siebie :*:*
Nusia123
Kochana ja tez musialam urodzic 4 dni wywolywali tak bylam za granica 10 lat wiem jak traktuja w cuazy idz prywatnie albo przyjedz do pl i zrob bo warto moja gin zapowiedziala ze od pozytywn testu clexane i luteina wiec poczytaj tez o zelaznym zestawie na forum badania po poronieniu powodzeniaDziękuję;*
reklama
Funia90
@Cos_tam_marze antykoagulant tocznia nalezy do zespolu antyfosfolipidowego,w ktorego skald wchodzi jeszcze kilka innych badan,m.in p/c antykardiolipinowe.
22 tydzien to porod przedwczesny,a nie poronienie[emoji24][emoji20]
@Frezja_1 a pokus sie[emoji4]
@ni_kusia kochana z tego co kojarze to inofem ma zwykly kwas foliowy a my powinnysmy go unikac,tak samo femibion jak dobrze pamietam ma metyl ale zwykly kwas tez.
Prental uno z dostepnych suplemetow sklepowych nie ma kwasu foliowego zwyklego.
22 tydzien to porod przedwczesny,a nie poronienie[emoji24][emoji20]
@Frezja_1 a pokus sie[emoji4]
@ni_kusia kochana z tego co kojarze to inofem ma zwykly kwas foliowy a my powinnysmy go unikac,tak samo femibion jak dobrze pamietam ma metyl ale zwykly kwas tez.
Prental uno z dostepnych suplemetow sklepowych nie ma kwasu foliowego zwyklego.