reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Funia super wiesci,ciesze sie bardzo.Po krwiaku na pewno wkrotce nie bedzie sladu.
Zaneta cos sie ukrtylas,ale wiesci donosza ,ze u Ciebie tez ok,super.

Ja wpadlam na chwile z pytaniem.Czy ktoras z Was brala Ovarin?Dostalam go od starego gina,i zastanawiam sie,czy nie zaczac brac.Co o tym sadzicie?Tylko ,zeby teraz nie przesadzic z witaminami,bo biore ich troche,chyba ,ze tamte odstawic?Doradzcie prosze.

Wiecie,jak ostatnio lezalam w szpitalu poznalam bardzo fajna dziewczyne.Poronila jakos na poczatku,w 6 tygodniu chyba.Zaprzyjaznilysmy sie troche.Dzis wchodze na fb i widze,ze urodzila 2 czerwca chlopca.Wstyd mi ,ale poczulam taka zazdrosc,zlosc,ze az mi sie lzy w oczach pokazaly. Jakie to wszystko niesprawiedliwe.Tak bardzo chcialabym byc w ciazy.Jajniki dzis naparzaja jak szalone,wiem,ze to ten czas.Ale po pierwsze homocysteina za wysoka,po drugie M w Wawie.I oooo

reklama
No mam nadzieję, że lada moment się odezwie bo wszystkie jesteśmy ciekawe co tam u Niej i fasolki :)

@Frezja_1 kiedy testujesz?
Powinnam testować za kilka dni.@ ma przyjść 20go więc jeszcze duuuzo czasu, ale nie wytrzymam zaczynam jutro ha ha , testy po zlotowce to co se będę żałować...a co.;) wiem ze to bez sensu ale muszę i juz:zawstydzona/y:
@hona ja nie brałam tego lęku więc się nie wypowiem.
@Roxie Ty w czwartek testujesz, czy zaszalejesz ze mną jutro?

@Frezja_1 mała już w domu i juz nabrała sił dziś ma kontrolę. Dziękuję że pytasz: )
Wiesz co chyba nie będę jutro szaleć bo jak mi nic nie wyjdzie to będę wyła pół tygodnia a na razie objawów zbytnio nie widzę :/ chyba będę czekać do czwartku i kupiłam na początek bobo test ten najczulszy niby tam jest 2w1 zrobię na raz ten bobo i ten z allegro . Jakoś boję się tego testowania :( Tobie życzę powodzenia ;** i czekam na poranne nowinki :D
@Calineczka24 czyli dzisiaj czekam na relacje z wizyty :)
@hona bierz witaminki szybko po nich spadnie mąż przyjedzie i do dzieła: ) nie dziwię się... bo to sama odzywa się taka zazdrość powiedziałabym nawet ze to naturalne ...

Wiecie co wypadnie mi testować między dniami kiedy miałam urodzić moje pierwsze dzieciątko :( dość że będę mieć doła to jak nie zawita do mnie słońce już wg będę dobita

Co mnie jednak tknelo, żeby testować [emoji52] niestety negatywny. Temperatura wciąż wysoko, może nie spadnie do końca tygodnia

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Powinnam testować za kilka dni.@ ma przyjść 20go więc jeszcze duuuzo czasu, ale nie wytrzymam zaczynam jutro ha ha , testy po zlotowce to co se będę żałować...a co.;) wiem ze to bez sensu ale muszę i juz:zawstydzona/y:
@hona ja nie brałam tego lęku więc się nie wypowiem.
@Roxie Ty w czwartek testujesz, czy zaszalejesz ze mną jutro?
Kochana to zycze Ci 2 pieknych kreseczek i mala kruszynke pod serduszkiem :)
Margotka co u Ciebie?
Funia ja w ciazy z corka tez mialam krwiaka i sie wchlonal a coreczka urodzila w 37 i 3 dni wazyla 2.5 kg dzis lobuzuje strasznie :) tak ze zobaczysz ze w nast roku bedziesz tulic maluszka a teraz wypocznij bo potem nocki bedziesz miec zajete karmieniem i lulaniem hihi :]
Roxie powodzenia :)
Ja bede testowac 25czerwiec :)
A gdzie kupujecie takie tanie testy? Ja place 9.90 w aptece

Hej. Mnie testy z allegro dużo lepiej się sprawdzały niż apteczne. Allegrowe te niebieskie są bardzo czułe i mi kreska wstała wyraźniejsza niż apteczna. Ja kupowałam po 1 zł na allegro.

Ja czuję się dobrze. Tylko ciągnie mnie w macicy, jestem zmęczona i senna. Nic więcej. Piersi normalne, zero mdłości itd. Może przez to ze nie biore luteiny i w prenatal uno jest imbir na te sprawy.

Funiu ja bardzo się na tej genetyce nie znam ale sądząc po Twojej radości to jest bardzo dobrze?

Dziewczyny, może jakaś tabelka, terminy porodów i testów? Łatwiej będzie ogarnąć kto co?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Nusia123 dzięki :*
@...Margotka9022... ja mam z allegro testy mamma perfect te płytkowe nie paskowe , pisze w info ,że najszybciej 2 dni przed @ wykryją .
33791feb47228aac91abfa10681c.jpg

Mi ten bobo test ostatnio pokazał szybko także go kupiłam 2 za dyche już niech strace ;p byle coś się pojawiło...

Załączniki

• 33791feb47228aac91abfa10681c.jpg
    33791feb47228aac91abfa10681c.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 326
Hejo[emoji4]

@roxie123 wiem jakie to przykre,najlepiej byloby nie myslec o tych datach ale wiem nie da sie[emoji58]
Ja dzien mojego porodu tez zle znioslam,a nie bylam jeszcze w ciazy,bylam w trakcie okresu[emoji58]
Wypilam troche wina i jakos minelo[emoji20]ale miejmy nadzieje,ze to bedzie dobry dzien[emoji4]

Uwaga dziewczynki dzis o 2.30 mojej przyjaciolce odeszly wody wiec bedzie brzusio do przejecia[emoji3]

@hona nie wiem czy nie bedziesz miala za duzo tych witamin.
Co bierzesz teraz?masz juz te metyle?
Jak homocysteina sprawdzilas ja jeszcze?
Co do "zazdrosci" to niestety w naszym przypadku normalne,ciezko sie opanowac[emoji20]

@margotka kariotyp to sprawdzenie naszego dna ,czy nasze chromosomy powodowaly wady u dzieci,na szczescie my jestesmy zdrowi[emoji4]
Ile u Ciebie dokaladnie tygodni dzis?i kiedy wizytujesz?

@Nusia123 a pamietasz jakies wielkosci byl twoj krwiak?moj jak dobrze pamietam ma2,9x1,5 cm.
Jakie mialas zalecenia?
Ja moge wstac i robic sobie jedzonko,moge tez isc na 30min do godz na powolny spacerek.
Nie musze lezec ciagle plackiem,moge siedziec[emoji4]

Wstawiam foto[emoji4]
Na foto gdzie sa 3 ujecia jest dzidzia i krwiak z wczoraj,drugie,pojedyncze zdjecie jest sprzed tygodnia,tam krwiaka widac mniej,ale to pewnie kwestia ujecia.

Aaa @Katarina91 a Tobie co dokladnie wyszlo z mthfr? Ja mam obie mitacje i pai-1 i zobacz co mi gentyczka napisala.
1497338614-aaaaaa.jpeg
1497338620-aaaaaa.jpeg
1497338626-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejo[emoji4]

@roxie123 wiem jakie to przykre,najlepiej byloby nie myslec o tych datach ale wiem nie da sie[emoji58]
Ja dzien mojego porodu tez zle znioslam,a nie bylam jeszcze w ciazy,bylam w trakcie okresu[emoji58]
Wypilam troche wina i jakos minelo[emoji20]ale miejmy nadzieje,ze to bedzie dobry dzien[emoji4]

Uwaga dziewczynki dzis o 2.30 mojej przyjaciolce odeszly wody wiec bedzie brzusio do przejecia[emoji3]

@hona nie wiem czy nie bedziesz miala za duzo tych witamin.
Co bierzesz teraz?masz juz te metyle?
Jak homocysteina sprawdzilas ja jeszcze?
Co do "zazdrosci" to niestety w naszym przypadku normalne,ciezko sie opanowac[emoji20]

@margotka kariotyp to sprawdzenie naszego dna ,czy nasze chromosomy powodowaly wady u dzieci,na szczescie my jestesmy zdrowi[emoji4]
Ile u Ciebie dokaladnie tygodni dzis?i kiedy wizytujesz?

@Nusia123 a pamietasz jakies wielkosci byl twoj krwiak?moj jak dobrze pamietam ma2,9x1,5 cm.
Jakie mialas zalecenia?
Ja moge wstac i robic sobie jedzonko,moge tez isc na 30min do godz na powolny spacerek.
Nie musze lezec ciagle plackiem,moge siedziec[emoji4]

Wstawiam foto[emoji4]
Na foto gdzie sa 3 ujecia jest dzidzia i krwiak z wczoraj,drugie,pojedyncze zdjecie jest sprzed tygodnia,tam krwiaka widac mniej,ale to pewnie kwestia ujecia.

Aaa @Katarina91 a Tobie co dokladnie wyszlo z mthfr? Ja mam obie mitacje i pai-1 i zobacz co mi gentyczka napisala.
1497338614-aaaaaa.jpeg
1497338620-aaaaaa.jpeg
1497338626-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Funiu Kochana no to cudownie! Kiedy następna wizyta? Ja dziś 4t2d czyli 5 tydzień powolutku leci. Wizyta 22 czerwiec, to będzie 5t4d

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry