reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Funia nie przejmuj sie tym kretynem. U mnie bylo widac cos dopiero w 6-7 tygodniu. Taki gbur ze glowa mala.
Dal ci clexan na refundacje?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem juz pisze,musialam tesciowa odebrac z pracy i jeszcze chciala na zakupy jechac do biedry....

Ogolnie :pecherzyk jest,ale pusty,czego sie spodzielawalam,no moze liczylam na cialko zolte (tak to sie chyba nazywa) ,ale ten gbur stwierdzil ,ze albo zarodek bedzie albo to juz ciaza obumarla....co on mi tu gada jak to dopiero 5t1d to ja nie wiem.
Strsznie niedelikatny byl,stwierdzil ,ze mam tylozgiecie macicy,pierwszy raz uslyszalam taka diagnoze.
Bardzo bolalo mnie nawet usg.
Pobral mi cytologie,powiedzial ,ze to najlepszy moment.

A na koniec powiedzial,Ze lezec nie musze bo to nic nie da,zyc mam normalnie ,bez stosunkow ale UWAGA nie katowac Meza i tylko bez stosunkow dopochwowych!!!czujecie?
Powiedzial,ze do ciazy mam sie nie przyzwyczajac,nie zzywac,podchodzic bez euforii bo byc moze jestem obciazona nieplodnoscia wtorna i nic z tego nie bedzie.
Plakac mi sie chcialo.

Leki przepisal,bez problemu z refundacja.

Ehhh wiadomo ,ze sie nie nastwiam no ale kurcze ....cos takiego kobiecie mowic,no chyba ,ze ja jestem przewrazliwiona

Zbadal mi tez biust,pierwszy raz w zyciu i powiedzial,ze powinien byc nabrzmialy a nie jest,ja tez to czulam,byl nabrzmialy a jakos kolo piatku piersi puscily i zmalaly,nie wiem co o tym myslec.
Generalnie nastepna wizyte mam juz u mojego lekarza,ale najchetniej to wolalabym wyleciec w kosmos albo w ogole nie chodzic na usg.
Tyle stresu mnie to kosztowalo ,ze masakra.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Jeny co za baran.. brak słów po prostu

Ja mam dla odmiany przodozgiecie macicy. Na każdych wynikach u ginekologa zawsze mi to piszą. I tez mam jeden jajnika dużo mniejszy od drugiego który zresztą jest jakiś drobnopecherzykowy i chyba zawsze jak mam dominujący pęcherzyk to jest z tego drugiego. Ale nikt mi nigdy do tej pory nic na to nie powiedział. Tam jest i tyle. A mam takie pytanie dodatkowo czy ma jakieś znaczenie kiedy zbadać poziom homocysteiny czy mogę w dowolnym dniu cyklu?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Funiu. ..brak słów. Ja mam tylozgiecie macicy. Nie bardzo wiem co mi przez to grozi.

Ja dziś dostałam informacje ze 12 czerwca jest pochówek dzieci martwo urodzonych, w tym mojego Maluszka.

U nas w szpitalu albo zwłoki się zabiera i organizuje pochówek samemu (ale trzeba wszystkie prawne czynności wykonać) albo pochówek jest zbiorowy i zajmuje się tym Mops. Wybrałam ta druga opcje. Mam nadzieje ze dostane urlop w pracy.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Doczytałam :D

@Funia90 Niestety nie każdy ginekolog powinien nim być. Nic się nie przejmuj. Szczerze mówiąc, to nigdy ginekolog nie badał mi ręcznie piersi - zawsze to było USG. Najważniejsze, że jest pęcherzyk! A masz bóle kręgosłupa podczas miesiączek - bo to coś mi się kojarzy, że to główny objaw tyłozgięcia.
@...Margotka9022... Zawsze możesz urlop na żądanie wziąć.

@Funia90 nic sie nie przejmuj. Trafilas na lekarza ktory nie powinien wykonywac swojego zawodu bo sie po prostu do tego nie nadaje.
To wcale nie jest powiedziane, ze jest absolutny zakaz uprawiania sexu w ciazy biorac pod uwage fakt, ze wszystko jest ok.
Oczywiscie nie mozna szalec, ale spokojny i delikatny sex jeszcze nikomu nie zaszkodzil.
Zrob tak jak mowia dziewczyny. Idz do innego ginekologa a tym bucem nie zawracaj sobie glowy. Wszystko bedzie dobrze, nie ma innej opcji

Ja bylam u ginekologa w poniedzialek i lekarz powiedzial, ze mamy 5t2d
Zarodek ma 6mm.
12 ide jeszcze po skierowanie na badania a 13 prywatnie do Niego po L4 bo nie prowadzi ciazy na kase chorych.
Nie chce zmieniac lekarza bo wiem, ze jest dobry. Siostra prowadzila u Niego dwie ciaze i jedna moja bardzo dobra kolezanka.
Teraz ciezko o dobrego ginekologa, wiec wole zaplacic i miec dobra opieke.

Homocysteina 8,9 to lab jest jakieś durne nie możliwe to jest jak dopiero miałam 4.20 ! Idę w piątek zrobić w diagnostyce bo tu już nie pierwszy raz dostalam zle wyniki podobno nie jest wiarygodne to lab. może dlatego że w trakcie @ robiłam ... no nic nie będę panikowac bo zrobię w piątek znowu . Przecież nie będę przerywać starań jak się tyle przygotowywałam i czekałam

reklama
Ja tez mam tylozgiecie i na codzień to nie znaczenia. Poród miałam bardzo bolesny bo bolały mnie okropnie plecy, nawet skurczy nie czułam. W ciąży to się podobno prostuje.
Mnie się chyba ten cykl wydłuży bo dziś 15dc a owulacji brak

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry