reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny mam zawal[emoji15][emoji15][emoji15][emoji15]pomocyyyyyy
1493038663-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1493038663-aaaaaa.jpeg

@funia26 cóż.... przede wszystkim głowa do góry. Z tymi mutacjami można zajść i donosić szczęśliwie ciążę ale na żelaznym zestawie - na pewno będziesz musiała brać zastrzyki z heparyny w ciąży, pewnie też acard, koniecznie metylowane witaminy.... pisz na drugim wątku, tam większość ma i mutację MTHFR i chyba kas90 PAI

1493038663-aaaaaa.jpeg

Ooooo to niezłe zmiany ;/ ale słuchaj brać metyle i reszta zaleceń od lekarza dziewczyny też mają zdrowe dzieci z mutacjami :* tylko nie załamuj się bo to nic nie da :* idziesz do lekarza powiedz mu jaka sprawa ale widzisz homocysteine o dziwo masz dobrą więc tak naprawde tylko trzeba odpowiednie leki w ciąży :) dobrze będzie :*

@agatush dziekuje[emoji8]

@Roxie Ty masz mutacje A?
Ja nie wiem co ze nma jest nie tak[emoji58]
Ciekawe czy moj lekarz bedzie cos wiedzial na ten temat

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@funia26 tak ja mam tą jedną A1298 C heterozygotyczną , i tą moją nieszczęsną homocysteine ;/ pisałam do dziewczyn na drugim wątku , i mi mówiły żeby suplementowac 3mies przed staraniami metyle , ale u mnie niby wszystko w normie oprócz tej homoc. więc nie będe tyle czekać jeśli lekarz da zielone światełko

1493038663-aaaaaa.jpeg

Kurcze :( ale jeśli dziewczyny piszą ze wystarcza odpowiednie leki to nie koniec świata :* pomysl sobie ze przynajmniej wiesz co jest powodem i teraz możesz się dowiedzieć jak z tym walczyć i kolejna ciąża zakończy się szczęśliwie

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Funia kurcze,nie wiem co powiedziec.Ale przynajmniej wiesz z czym walczysz.Przepraszam,ze pytam,ale mozesz mi powiedziec ,w jakim labie badalas mutacje i ile zaplacialas??Przymierzam sie i do tego,ale ciagle odwlekam.Kurcze,wiec ta homocysteina ladna tez o niczym nie swiadczyla.Musze udac sie do naszej przychodni,zapytac co i jak,moze maja jakis pakiet?Jak sie trzymasz?

Powiem Wam ,ze ja cos czulam ,ze mi cos wyjdzie[emoji4]nie bardzo wierzylam w przypadek.

@hona alez zaden problem[emoji4]juz Ci mowie:
Badania robilam w test dna w Kato(mozna tez wysylkowo)
Jest najtaniej w calej Polsce.
Calosc 330zl
Racja homocysteine mam dobra,nie wiem czy to dziwne czy nie[emoji4]?

@funia26 kochana na pewno wszystko będzie dobrze! Musisz myśleć pozytywnie, przynajmniej wiesz, co najprawdopodobniej było przyczyna poronień i będziesz wiedziała teraz jak działać. Teraz sie zastanawiam czy tez nie zamówić tego badania. Ile czekałaś na wyniki?

W piątek w diagnostyce badałam m.in. homocysteine i nadal nie mam wyniku [emoji57]

reklama
@funia26 teraz wiesz na czym stoisz , póki co i tak masz zielone światło do starań bo tą homocysteine masz ok :) jak powiesz lekarzowi o mutacjach wprowadzi w ciąży wszystko co trzeba . Ja tu taka mądra a sama nie wiem co robić , bo lekarz każe sie starać tu dziewczyny pisza ze ta homocysteina ma byc koło 7 i juz sama nie wiem :<

Do góry