reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Roxie ja w slaskich laboratoriach analitycznych[emoji4]tam sobie teraz upodobalam,bo fajnie Panie kluja,w ogole dzis mi sie snilo ,ze bylam sie kluc bo kurcze dawno nie bylam i juz mam taka super zagojona zylke idealna na wklucie[emoji38][emoji3]
Ale w diagnostyce tez pewnie bedzie tego samego dnia wieczorem.

@hona ale nawet probujac w niedziele i w piatek macie bardzo duze sznase[emoji4]
Wiem co czujesz bo sama mam podobne obawy ,ale u mnie tez przewanie wygrywa rozsadek.
Mi gin w styczniu mowil ,ze
Kazda zdrowa kobieta ma ok 6-8 szans w roku na zajscie w ciaze czyli nie kazdy cykl jest owulacyjny,ja tak to zrozumialam[emoji58]

@gie_er nooo super kochana...gratulacje ogromne[emoji5]ktory masz tydzien teraz ?
Jejku jak sie ciesze[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@hona sama próbuje dowiedzieć się więcej ;/ ponoć zwiększa ryzyko poronienia . To wyszukałam :

Homocysteina

Planując ciążę warto sprawdzić poziom homocysteiny we krwi. Homocysteina to substancja, która bierze udział w wielu procesach metabolicznych. Najważniejszym z nich jest przenoszenie grup metylowych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania DNA i białek (np. kreatyniny czy koenzymu Q10).
Poziom homocysteiny uwarunkowany jest w głównej mierze przez kwas foliowy. W sytuacji niedoboru kwasu foliowego, następuje gromadzenie homocysteiny we krwi, ponieważ niemożliwe jest jej dalsze przekształcanie w organizmie.
Wysokie stężenie homocysteiny zwiększa ryzyko wystąpienia poronienia lub przedwczesnego porodu, a także może być przyczyną powstania wad rozwojowych płodu.

@funia26 byłoby super gdybym wiedziała tego samego dnia ! nerwy mam ...musze sobie poszukac zajecie do czwartku

@Roxie kochana ja nie wiem gdzie mam rece wsadzic ,mam tyle zajec wiec hmm mozesz np mnie zastapic i wtedy nie bedziesz miala czasu na myslenie[emoji3]

Tylko spokoj nas uratuje dziewczyny[emoji4]ja jestem juz tak zdarta psychicznie ,ze praktycznie nic mnie nie rani.
Mozecie obstawic mnie brzuchtakami z kazdej strony a i tak dam rade [emoji3]

Roxie jastem ciekawa ile Ci spadla a cos czuje ,ze juz masz 7-8 [emoji6]wierze w swoja intuicje takze wiesz[emoji5]

@funia26 na dobrą sprawę idzie coś wyszukać , bo mam co robić ale ...normalnie nie mam weny ;p
...też mi się wydaje ,że mam mocną psyche ale to mi się wydaje tylko hehe :D ...za to wredna się zrobiłam , taką jakąś znieczulice mam xD Oho to zdaję się na Twoją intuicję , bo na moją lepiej nie patrzeć ;p ale ciekawa jestem czy wg coś zleciało czy nie

@Roxie oj zmobilizowac sie rzeczywiscie czasem jest ciezko[emoji4]
Sprawdzimy ta moja intuicje[emoji12]a kiedy idziesz na badanie?
Jak na moje oko to jestes bardzo mila[emoji4]grama wrednosci nie wyczuwam[emoji4]

@Roxie oj zmobilizowac sie rzeczywiscie czasem jest ciezko[emoji4]
Sprawdzimy ta moja intuicje[emoji12]a kiedy idziesz na badanie?
Jak na moje oko to jestes bardzo mila[emoji4]grama wrednosci nie wyczuwam[emoji4]

Idę w czwartek ...
Znaczy dla ludzi to staram się być sobą zawsze sluze pomoca i nie oczekuje nic wzamian ...ale osobiscie sie katuje, sama z siebie robię ofiarę , w sensie gnebie sie ze jestem beznadziejna ze mam tak cudownego męża a nie wiem czy dam mu dziecko i wg dluuga lista

@Roxie to pod tym wzgledem tez sobie robie krzywde czesto.
Potem kilka dni jest lepiej,aby znow bylo gorzej i tak w kolko ehh.
Staram sie myslec optymistycznie bo to tez wplywa na starania ale czasem poprostu sie nie da[emoji20]
Zycie nie jest uslane rozami niestety...
W tym okresie czlowieka nie ciesza inne rzeczy ,ktore wczesniej dawaly mnostwo radosci.
Dlatego teraz tak bardzo doceniam slowo Rodzina[emoji4]te moje przezycia tez wiele pokazaly komu na mnie zalezy,kto jest prawdziwym przyjacielem.

Do czwartku juz blizutko[emoji5]szybciutko zleci[emoji4]

Myślałam o tym. Rozmawiałam też z lekarzem. My już ładnych parę lat staramy się o dziecko. Już jestem po wielu badaniach. Niestety u nas problem leży po stronie męża. Zbyt mała ilość plemników. Zbyt słabe, zbyt mało ruchliwe i niestety niektóre mają złą budowę.Jeżeli w przeciągu 3 najbliższych cykli, które będą stymulowane nie uda Mi się zajść to wyśle nas na inseminacje. Temu lekarzowi ufam bo trzech poprzednich co miałam to podchodzili do naszego przypadku tak jak do każdego innego.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Aha rozumiem kochana ja na twoim miejscu do pierwszego okresu i dzialac moja gin pracowala wiele lat na patologii ciazy mowila ze przynajmniej 3 cykle ale wazny pierwszy organizm sie oczysci endo odbuduje i bardzo latwo zajsc hormony sa twoim sprzymierzencem ja zaczynam poczatek lipca powodzenia:):)

reklama
Dla nowych dziewczyn chciałabym się przedstawic :D jest was już tu sporo.
Jestem tu trochę jak "matka foka" i przygarniam jako moderatorka każda nowa duszyczke (niestety)
Zapraszam na wątek stworzony razem z dziewczynami odnosnie badań. Może wpadnie wam jakiś pomysł
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
Jestes wspaniala i Bozia ci to wynagrodzi :):* a myslusz o trzecim dzidzi? Moze dziewczynka by sie udala foczko?:):)

Do góry