reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Homocysteine badalam 2,5 tyg temu,biore kwas foliowy metylowany,ale czuje,ze tak szybko nie spadla.Ktoras tu pisala,ze najlepiej jak by byla w okolicy 7.Pisze,ze nie wiem,co mam robic,czekac czy dzialac,bo maz wraca tylko na weekendy,wiec tych szans na zajscie mamy mniej,wiadomo.A dzis wiem,ze szansa jest,jajniki ciagna,kluja,musze uwazac jak siadam,wiem,ze to u mnie oznaka owulacji.Co sadzicie o tej homocysteinie?Nie robilam badan na mutacje,akurat mialam isc robic inne badania,a tu akurat bylo glosno o homocysteinie,wiec postanowilam zbadac,i taki wynik.:oo: Jak ona jest wazna ,napiszcie co wiecie prosze.

reklama
32 dni zabieg nie chcialabys odczekac chociaz jeden cykl?? Zrobic podstawowe badania?
Myślałam o tym. Rozmawiałam też z lekarzem. My już ładnych parę lat staramy się o dziecko. Już jestem po wielu badaniach. Niestety u nas problem leży po stronie męża. Zbyt mała ilość plemników. Zbyt słabe, zbyt mało ruchliwe i niestety niektóre mają złą budowę.Jeżeli w przeciągu 3 najbliższych cykli, które będą stymulowane nie uda Mi się zajść to wyśle nas na inseminacje. Temu lekarzowi ufam bo trzech poprzednich co miałam to podchodzili do naszego przypadku tak jak do każdego innego.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@hona na innym wątku dziewczyny pisały ,że lekarze mówili im ,że jeśli homocysteina jest więcej jak 7 to żeby nawet nie próbować ;/ i tutaj sprawy się komplikują ;/ ja mam mutację taką lżejszą jakby i lekarz mi mówił ,że tragedii nie ma zastosujemy tylko odpowiednie leki , ale moja homocysteina miesiąc temu była 10,2 norma 14 . Biorę metyle B6 , B12 i folian solgaru nie sądzę żeby w ciągu miesiąca mi tak spadło ile bym chciała ale przynajmniej sprawdzę jaki ten spadek jest ;/

Dziewczyny a w ciągu ilu dni miałyście wynik homocysteiny? Ja robiłam w piątek i czekam wlasnie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny,witajcie

Funia zycze szybkiego powrotu do zywych :biggrin2:

Dziewczyny,sama nie wiem,co robic,dzis mam ten dzien,na ktory kazda z nas czeka z utesknieniem,czyli owulacja.:D Mam taka ochote na meza,ze az nie moge sie powstrzymac,juz nawet myslalam,zeby wyslac na chwile mlodego do cioci-sasiadki :szok: Nie wiem,czy mam uwazac,czy zaszalec i isc na calosc.Chcialam najpierw zbic ta homocysteine,jest ponad 10.Czuje ,ze wygra moj rozsadek i "bedziemy uwazac".Z drugiej strony tak mocno chce byc w ciazy,ze juz nie wyrabiam.Wczoraj widzialam sie z kuzynka,ma 6 miesiecznego chlopca,tak sie do mnie przykleil,nie schodzil mi z kolan,slodziak taki,ze myslalam,ze go schrupie.Alez mam dylemat.
Ja kochana czekałam 3 msc a od stycznia staramy się i nic z tego: (

@Roxie oj tak reset jak nie wiem[emoji4][emoji16]

@katarina ja mialam w ten sam dzien wynik[emoji4]

@hona ja wlasnie nie wiem jak jest wazna ale tak dziewczyny pisaly ze najlpiej 5-7 jakby byla.
Ja mam wynik 7.3 i mam nadzieje ,ze to dobry wynik.
Rzeczywiscie trudniej trafic w owu jak M ma sie tylko na weekendy.
Ciezko tak doradzic.
Sprobujesz i cos pojdzie nie tak to bedziesz sie obwiniac za homocysteine,nie sprobujesz ,tez mozesz zalowac ,ze nie wykorzystalas szansy[emoji58]trudny temat

Roxie a czemu nawet nie probowac?Co moze sie wydarzyc?Napewno wiesz cos wiecej,napisz prosze.Ja nie chce juz nic w internecie czytac,bo tam prawie same bzdury.

Funia no niestety trudniej bedzie,ale co mam zrobic?Przemyslalam to wszystko i tak jak wczesniej pisalam,zdrowy rozsadek wzial gore,chociaz szkoda mi tego cyklu.Zawsze potem mysle,ze moze by sie akurat udalo?Moj wiek,tez nie pomaga,prawie 40 lat :oops:

reklama
Czesc dziewczynki wita Was skacowany czlowiek ,ktory dopiero odzyl[emoji4]
O 4 wrocilam do domu i dopiero wstalam[emoji4]
Wypialam za wszystkie brzuchatki ,staraczki i inne[emoji4]
Tazke wszystkie mamy zagwarantowane ciaze juz niebawem[emoji12]

@mififi ja mysle,ze mozna gratulowac[emoji8]

@gie_er witaj[emoji8]
Czekam jeszcze na wyniki badan,poki co z tych co robilam to jedynie wit d wyszla mi zanizona.
Na kariotypy idziemy 9 maja[emoji4]
Czekam jeszcze na czesc zespolu antyfosfolipidowego i mthfr +v-leiden.
A reszta wyszla mi dobrze[emoji4]
Jutro mam gina to zobaczymy co powie,jutro tez chyba dostane 2 @.

@margotka zakupilam wiesiolka [emoji2]

Co tam u Was ?u nas dzis ladna pogoda [emoji4]

Ja pierwszy cykl miałam 35 dni i to była masakra, drugi cykl zaszłam w ciążę i mam nadzieję że tym razem skończy się lepiej [emoji4]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry