reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@margotka ja jesli moge Ci doradzic to zanim zaczniecie sie starac to zbadaj przynajmniej hormony.
Luteine brac profilaktycznie to chyba tak nie bardzo.
A to ,ze byly u Ciebie plamienia to ewidentnie niski progesteron.
Nie wiem ile po tym jak zaczelas brac lutke to zaszlas,ale to mogla byc przyczyna.
Ja w sttczniu zbadalam progestron okolo owulacji i byl mega niski praktycznie zerowy,dostalam luteine i zaszlam od razu,w tym cyklu.
Dwa poprzednie byly nieudane.
A w pierwsza ciaze tez zaszlam praktycznie od razu[emoji4]

@zosiak rzeczywiscie w pierwszej kolejnosci zadbaj o siebie i o relacje z M.
Czasem niestety zwiazek cierpi na takich zdarzeniach,ale mysle,ze rozmowa Wam pomoze.
Dobrze,ze masz czym zajac glowe[emoji4]
Porzadki w domu czy w rzeczach tez pomagaja,przynajmniej mnie[emoji12]
Zostan z nami[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witch. .... Mały od początku ma mokry kaszel. W dzień to w dzień, najgorzej jak meczy Go w nocy.
Jak ostatnio był przeziębiony to dawałam mu syrop prawoslazowy. Teraz nie kazano mi nic dawać tylko robić inhalacje i oklepywac.

Misiu odsypia szpital...wczoraj zasnął o 22:00 i wstał dziś o 9:40 :) Na drzemkę poszedł ok 13:00 i spał aż 3 godziny :o

@margotka ja jesli moge Ci doradzic to zanim zaczniecie sie starac to zbadaj przynajmniej hormony.
Luteine brac profilaktycznie to chyba tak nie bardzo.
A to ,ze byly u Ciebie plamienia to ewidentnie niski progesteron.
Nie wiem ile po tym jak zaczelas brac lutke to zaszlas,ale to mogla byc przyczyna.
Ja w sttczniu zbadalam progestron okolo owulacji i byl mega niski praktycznie zerowy,dostalam luteine i zaszlam od razu,w tym cyklu.
Dwa poprzednie byly nieudane.
A w pierwsza ciaze tez zaszlam praktycznie od razu[emoji4]

@zosiak rzeczywiscie w pierwszej kolejnosci zadbaj o siebie i o relacje z M.
Czasem niestety zwiazek cierpi na takich zdarzeniach,ale mysle,ze rozmowa Wam pomoze.
Dobrze,ze masz czym zajac glowe[emoji4]
Porzadki w domu czy w rzeczach tez pomagaja,przynajmniej mnie[emoji12]
Zostan z nami[emoji5]

Funiu będę chciała sprawdzić prolaktyne i progesteron. Luteine zaczęłam brać w wakacje. W listopadzie miałam laparoskopie diagnostyczna. W grudniu stwierdziłam ze piernicze wszystko. W styczniu zaszlam w ciążę. U mnie ewidentnie było zablokowanie psychiczne. A wcześniej testy owulacyjne, metoda objawowo termiczna, wiesiolki na śluz i inne wspomagacze. Tak bardzo chciałam być w ciąży.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@margotka rzeczywiscie psychika bardzo wplywa na starania.
Juz nie wspomne o tym jak zwiazek cierpi na takich staraniach na sile.
Ja zawsze staralam sie nie przesadzac,nie wspominialam M ,ze np to dzis,tylko on sam wiedzial,ze czas dzialac.
Kilka razy zdarzylo nam sie,ze bylismy mega zmeczeni i juz tak na sile dzialalismy,no ale to juz bylo po przejaciach.
Oczywiscie z kazda miesiaczka przez jeden dzien byl placz[emoji4]
Tym bardziej ,ze wszyscy na okolo w ciazy.
Niby nie mozna sie dac zwariowac ale czasem latwiej sie o tym mowi niz realizuje[emoji4]
Zbadaj,zbadaj lepiej zapobiegac w razie czego

@margotka rzeczywiscie psychika bardzo wplywa na starania.
Juz nie wspomne o tym jak zwiazek cierpi na takich staraniach na sile.
Ja zawsze staralam sie nie przesadzac,nie wspominialam M ,ze np to dzis,tylko on sam wiedzial,ze czas dzialac.
Kilka razy zdarzylo nam sie,ze bylismy mega zmeczeni i juz tak na sile dzialalismy,no ale to juz bylo po przejaciach.
Oczywiscie z kazda miesiaczka przez jeden dzien byl placz[emoji4]
Tym bardziej ,ze wszyscy na okolo w ciazy.
Niby nie mozna sie dac zwariowac ale czasem latwiej sie o tym mowi niz realizuje[emoji4]
Zbadaj,zbadaj lepiej zapobiegac w razie czego

Funiu dlatego ja chcę teraz tego bardzo uniknąć. Zmienić do tego podejście. Wiadomo że z tyłu głowy będzie siedzieć ta myśl że chce zajść w ciążę ale nie chce żeby przysłania mi zdrowe podejście do tych spraw.
Boli mnie ten jajnik. Do męża się śmieje ze mam swoje wielkanocne jajo bo serio takiej jest wielkości.
Pytałam wczoraj na wizycie o jakieś badania. Na razie mam nic nie robić. Czekać na okres i wyniki H-P. Brać kwas foliowy.
Funiu, prolaktyne bada się ok 3-4 dc a progesteron ok 20-21 dc?

Dzisiaj bylam w sklepie po zakupy swiateczne spotkalam tam kolege z pracy ppdeszlam przywitalam sie a on ze jak dobrze ze wracam do pracy bo na kplezanke jedna z oracy nie ma co liczyc. Ja wiedzialam ze moja kolezanka z pracy zaszla w tym samym czasie w ciaze co ja z tym ze ona szczesliwie ja nie ona juz ma jedno dziecko teraz jest jej drugie. Tak mi sie przykro zrobilo bo mialam przeciez inne plany teraz bym byla w 11 tyg ciazy tak mi smutno myslalam ze juz wszystko bedzie ok ale tu jeszcze z rzeczywistoscia trzeba sie zmierzyc z ludzmi ktorzy szpile wbijaja ja nie wiem ale unikam ostatnio ludzi i wole byc sama w swieta tez sama bo maz w pracy a tata wyjezdza do mamy na grob. Czy Wam tez tak smutno w te swieta?

Dzisiaj bylam w sklepie po zakupy swiateczne spotkalam tam kolege z pracy ppdeszlam przywitalam sie a on ze jak dobrze ze wracam do pracy bo na kplezanke jedna z oracy nie ma co liczyc. Ja wiedzialam ze moja kolezanka z pracy zaszla w tym samym czasie w ciaze co ja z tym ze ona szczesliwie ja nie ona juz ma jedno dziecko teraz jest jej drugie. Tak mi sie przykro zrobilo bo mialam przeciez inne plany teraz bym byla w 11 tyg ciazy tak mi smutno myslalam ze juz wszystko bedzie ok ale tu jeszcze z rzeczywistoscia trzeba sie zmierzyc z ludzmi ktorzy szpile wbijaja ja nie wiem ale unikam ostatnio ludzi i wole byc sama w swieta tez sama bo maz w pracy a tata wyjezdza do mamy na grob. Czy Wam tez tak smutno w te swieta?
Zosiak bardzo smutno...
Mojej córce mieliśmy w święta powiedzieć ze będzie mieć rodzeństwo. U mnie byłby jakiś 15 tydzień...
Tez się bałam się powrotu do pracy ale jest ok.

Kochana ja też wczoraj tak sobie myślałam że bym była w 17 tyg teraz może bym zaczynała czuć ruchy i mi tak strasznie smutno zrobiło. Ja świat nie obchodze bo to nie ma sensu. Nie mam nastroju i jesteśmy sami z mężem za granicą. Pójdziemy w niedzielę do znajomych którzy też nie obchodzą na kawę i ciacho. I tak...
Teraz sobie myślę że może ogólnie mam problem z progesteronem. Bo mam objawy jak na niedobór: wzrost wagi, sucha skóra, spadek libido i samopoczucia. Ogólnie przez kilka lat jestem nie do życia. Myślałam że to tarczyca ale tarczyca jest ok.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@...Margotka9022... to ,że wcześniej starałaś się długi czas nie znaczy ,że teraz nie uda się szybko tym bardziej ,że organizm jest przygotowany na ciążę :) więc tak jak sama piszesz psychicznie na ile jest możliwość nie myśleć bo same się blokujemy tym . Mimo wszystko tak jak dziewczyny radzą zrobiłabym podstawowe badania chociaż . Swoją drogą jesli czujesz się obolała to @ przyjdzie na pewno , nie martw się :) W każdym razie każda decyzja jaką podejmiesz jest Twoja i każda będzie dobra :*

Dziewczyny chyba każda z nas odczuwa taką pustkę , tym bardziej ,że takie okoliczności jak święta , spotkania z rodziną nie są dla nas przyjemne . Ja też bym się chciała schować w kąt i najlepiej żeby nikt do mnie nie przychodził . Moja siostra robi w niedzielę 18stke dla rodziny więc cały dom ludzi...dla mnie to męczarnia . Tym bardziej ,że będzie kuzynka która jest w ciąży tydzień więcej jak ja bylam :< ciągle jak ją widzę to wyobrażam sobie siebie ,że też bym niedługo rodziła miała taki brzuszek i wg :< Pamiętam nawet z drugą ciążą mówiłam sobie , że jak pójdę z koszykiem do święcenia to już będzie widać mój balonik tak miałam się cieszyć :< Mój M nawet widzi ,że się bardzo zmieniłam...wcześniej byłam szaloną kobitką wiecznie uśmiechniętą , pomagałam komu się dało spotykałam z koleżankami ...a teraz ciągle znerwicowana , z udutą miną , zła nie wiadomo o co ...bez humoru . Po prostu nic mnie nie cieszy .
Kupiłam za to na grobek dla mojego maluszka stroiczek z barankiem ... gdzie tu znaleźć radość , kiedy wszystko dookoła jest takie przytłaczające

reklama
A ja jestem świeżo po poronieniu. Zostajemy na święta w domu bo rodzina mieszka 300km od nas a mnie się nie chce jechać. Wole odpocząć w domu. Jednak dla mojego synka chce żeby te święta nie były smutne. Dlatego robimy wspólnie mazurka i ozdabiamy jajeczka.
Ja myślę o przyszłości teraz, nie rozpamietuje bo to nic nie da. Boje się przyszłości ale staram się myśleć pozytywnie a pora roku temu sprzyja.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry