reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@zosiak bardzo dobra postawa,przede wszsytkim dla Was i dla dzidzi jest wazna rownowaga i harmonia.
Psychika bardzo duzo robi.
Rzeczywiscie zadbajcie o siebie,o swoj zwiazek,jesli macie mozliwosc wyjedzcie odpoczac i cieszcie sie soba a dzidzia moze przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie[emoji5]

@Roxie tsh teraz bardzo ladne[emoji5]
Ja od dzis wieczora zaczynam brac luteine pod jezyk na ten niski progestron,na szczescie mam jeszcze jedno opakowanie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny przepraszam ze nie pisałam ale niewiele mogłam pomoc w interpretacji Waszych badań.

Byłam dziś u lekarza i jest wszystko dobrze. Endomendrium bardzo ładne, macica w porządku. Niestety tylko mam 5 cm pęcherzyk na prawym jajniku. Oznacza to że owulacji nie było. Dopóki pęcherzyk nie pęknie to okresu nie dostane. A jeśli go dostane to po mogę się zacząć starać bo wszystko jest dobrze. Wyników badań histopatologicznych nie mam dakej ale po usg lekarka nie sądzi żeby wyniki wyszły źle.

Powiedzcie mi dziewczyny czy wysiłek fizyczny albo seks pomoże w pęknięciu tego pęcherzyka? Miałam nadzieję że okres dostane niedługo a tu mogę do miesiąca czekać...

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja gdzieś w przyszłym tyg dostane @ pójdę na to badanie to zapytam lekarza o wszystko co i jak ale progesteron miałam ok i niby mam więc nie wiem ale pokaże mu wyniki i zapytam czy tez mam brać luteine :)

@Roxie pewnie ,ze zapytaj .
Ja musze brac bo mam duzo poniezej normy i szczerze mowiac czulam ,ze tak jest[emoji4]
Po zeszlej ciazy mialam identycznie.

@margotka masz dokladnie ta sama sytuacje co ja.
Tez mialam torbiel na jajniku 4 cm i to bylo gdzies w okolicy 20 dc a miesiaczke na szczescie dostalam normalnie.
Byalm tez po miesiaczce u drugiego gina na nfz,nie bardzo chcial zrobic usg,oczywiscie nie przyznalam sie ,ze mam torbiel tylko prosilam zeby zerknal na jajniki czy wszystko w porzo no i sparwdzil i torbili nie bylo[emoji4]
A zrobila Ci sie z tego powodu ,ze w czasie kiedy pecherzyk mial peknac w twoim organizmie dalej bylo bhcg i organizm zglupial[emoji4]
Zyj normalnie i okres przyjdzie a jak nie to na wywolanie tez chyba luteine sie bierze ale nie jestem pewna na 100%

@Roxie pewnie ,ze zapytaj .
Ja musze brac bo mam duzo poniezej normy i szczerze mowiac czulam ,ze tak jest[emoji4]
Po zeszlej ciazy mialam identycznie.

@margotka masz dokladnie ta sama sytuacje co ja.
Tez mialam torbiel na jajniku 4 cm i to bylo gdzies w okolicy 20 dc a miesiaczke na szczescie dostalam normalnie.
Byalm tez po miesiaczce u drugiego gina na nfz,nie bardzo chcial zrobic usg,oczywiscie nie przyznalam sie ,ze mam torbiel tylko prosilam zeby zerknal na jajniki czy wszystko w porzo no i sparwdzil i torbili nie bylo[emoji4]
A zrobila Ci sie z tego powodu ,ze w czasie kiedy pecherzyk mial peknac w twoim organizmie dalej bylo bhcg i organizm zglupial[emoji4]
Zyj normalnie i okres przyjdzie a jak nie to na wywolanie tez chyba luteine sie bierze ale nie jestem pewna na 100%

Funiu dziękuję Ci bardzo bardzo! Jest nadzieja ze nie będzie tragedii. Chociaż ja dziś w 28 dc jestem. Czyli normalnie juz powinnam dostać...

@margotka ale po poronieniu miesiaczka czesto przychodzi gdzies okolo tygodnia pozniej[emoji4]
Ja mialam cykl 26 dni ale widzisz to tez zle swaidczylo bo znow progesteron mam w rozsypce,tak jak po pierwszym poronieniu.
A wczesniej mialam cykle ok 28 dni

@...Margotka9022... po poronieniu raczej każda ma opóźnioną @ , u mnie dopiero przyszła równe 5 tygodni po pierwszym , i prawie 5 tyg po drugim , lekarz mówił że to zupełnie normalne , chyba że się nie pojawi po 7 czy 8 tyg to da mi coś na oszukanie i wywołanie @ . Oczywiście ze staraniami decyzja należy do Ciebie , ale u mnie zawsze pierwsza @ to jeszcze nie była taka normalna w sensie widziałam ,że jeszcze się oczyszczam i chyba bałabym się zachodzić , co też nie ma reguły bo moja koleżanka zaszła tydzień po zabiegu i teraz ma śliczną dziewczynkę ;p
Co do baraszkowania , mi też się wydawało ,że mi pomoże szybciej dostać @ ale w sumie nie wiem czy pomogło bo i tak przyszła w swoim terminie .

Ostatnia edycja:
@...Margotka9022... po poronieniu raczej każda ma opóźnioną @ , u mnie dopiero przyszła równe 5 tygodni po pierwszym , i prawie 5 tyg po drugim , lekarz mówił że to zupełnie normalne , chyba że się nie pojawi po 7 czy 8 tyg to da mi coś na oszukanie i wywołanie @ . Oczywiście ze staraniami decyzja należy do Ciebie , ale u mnie zawsze pierwsza @ to jeszcze nie była taka normalna w sensie widziałam ,że jeszcze się oczyszczam i chyba bałabym się zachodzić , co też nie ma reguły bo moja koleżanka zaszła tydzień po zabiegu i teraz ma śliczną dziewczynkę ;p
Co do baraszkowania , mi też się wydawało ,że mi pomoże szybciej dostać @ ale w sumie nie wiem czy pomogło bo i tak przyszła w swoim terminie .
Roxie ja o ciążę starałam się dwa lata wiec to musiałby być cud żebym zaszła w pierwszym cyklu. Myślę że z tym zachodzeniem to sprawa indywidualna. Ja ufam tej lekarce i na pewno nie pozwoliłaby mi gdyby coś było nie tak. Generalnie macica jest gotowa. Tylko ten pęcherzyk na jajniku blokuje póki co dalszy rozwój sytuacji. Czuje faktycznie ze on mnie boli a jednocześnie czuje się jak przed okresem. Mam nadzieje ze nie będę musiała mieć wywoływanej @.

@funia ja miałam cykle 25-27 i plamienia przed. Odkąd brałam luteine to mi się wyregulowalo na 27-28 bez plamien. Może warto ją stosować cały czas.

reklama
@roxie123 i @funia26 o dziecku narazie nie mysle i o tych szvzepieniach chce odpoczac rok czasu do tego czasu studia podgonie ale tez w malzenstwie nie za bardzo mi sie uklada ostatni raz kochalismy sie z mezem w lutym i tez musimy odbudowac wszystko przede wszystkim psychike nie moge o tym myslec ciagle mam wspomnienia i to jest okropne ale tez zdrowie bo jestem bardzo slaba bola mnie ciagle plecy a wczoraj czulam klucue z tego prawego jajowodu. Zaczelam tez porzadki z rzeczami i ciuchami mam tego po prostu za duzo.

Do góry