reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@...Margotka9022... to ,że wcześniej starałaś się długi czas nie znaczy ,że teraz nie uda się szybko tym bardziej ,że organizm jest przygotowany na ciążę :) więc tak jak sama piszesz psychicznie na ile jest możliwość nie myśleć bo same się blokujemy tym . Mimo wszystko tak jak dziewczyny radzą zrobiłabym podstawowe badania chociaż . Swoją drogą jesli czujesz się obolała to @ przyjdzie na pewno , nie martw się :) W każdym razie każda decyzja jaką podejmiesz jest Twoja i każda będzie dobra :*

Dziewczyny chyba każda z nas odczuwa taką pustkę , tym bardziej ,że takie okoliczności jak święta , spotkania z rodziną nie są dla nas przyjemne . Ja też bym się chciała schować w kąt i najlepiej żeby nikt do mnie nie przychodził . Moja siostra robi w niedzielę 18stke dla rodziny więc cały dom ludzi...dla mnie to męczarnia . Tym bardziej ,że będzie kuzynka która jest w ciąży tydzień więcej jak ja bylam :< ciągle jak ją widzę to wyobrażam sobie siebie ,że też bym niedługo rodziła miała taki brzuszek i wg :< Pamiętam nawet z drugą ciążą mówiłam sobie , że jak pójdę z koszykiem do święcenia to już będzie widać mój balonik tak miałam się cieszyć :< Mój M nawet widzi ,że się bardzo zmieniłam...wcześniej byłam szaloną kobitką wiecznie uśmiechniętą , pomagałam komu się dało spotykałam z koleżankami ...a teraz ciągle znerwicowana , z udutą miną , zła nie wiadomo o co ...bez humoru . Po prostu nic mnie nie cieszy .
Kupiłam za to na grobek dla mojego maluszka stroiczek z barankiem ... gdzie tu znaleźć radość , kiedy wszystko dookoła jest takie przytłaczające
Roxie ja myślę że dostanę skierowania na badania na następnej wizycie jak juz będę mieć wyniki ze szpitala i ten nieszczęsny okres przyjdzie. Generalnie ja się zastanawiam czy mimo tej torbieli może przyjść okres ze ona się nie wchłonie i jaki to może mieć wpływ na późniejsze starania. Jak widzisz tak to się komplikuje ze chyba choć bym chciała to się w ciążę zajść nie uda szybko.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@margotka bardzo dobrze,ze jestes tego swidoma,bedzie Ci latwiej[emoji4]aczkoliwiek z kazdym miesiacem presja bedzie narastac.
Tylko po co ja tu o tych miesiacach pisze[emoji5]zajdziesz nim sie obejrzysz[emoji16]

Co do badania to progesteron powinno sie podobno prawidlowo oznaczyc w 3 fazach cyklu.
Ale jak zrobisz 7-10dpo to jest prawidlowo.
Choc ja na twoim miejscu zbadadala w okresie okoloowulacyjym,jak bedzie niski jak u mnie to zaczniesz juz brac lutke.
Ja biore 16-25 dc .
A prolaktyne oznaczlam raz i to tez bylo 16-18 dc ,tak lekarz kazal.
Ale czy dobrze mi mowil to tego nie wiem.
Moze ktoras z dziewczyn wie[emoji4]

@zosiak wiem jakie to wszystko jest trudne.
Dla mnie te Swieta sa bardzo trudne.
Moje przyjaciolki na dniach rodza a ja nawet w ciazy nie jestem.
Moja siostra jest wrzesniowka tak jak ja mialam byc,dzielil nas jeden dzien.
Ciagle slysze czemu jeszcze nie mamy dzieci.
Ludzie nie potrafia sie ugryzc w jezyk.
Musimy sie z tym jakos zmierzyc.
Jezeli potrzebujesz samotnosci,to tak zrob,sluchaj swojego wnetrza a wszytsko wroci do normy jak Ty dojdziesz do siebie[emoji5]

@Roxe ja tez widze ogromna zmiane w sobie.
Wczesniej tez bylam wesola i wszedzie mnie bylo pelno[emoji4]a teraz hmmm...duzo sie zmienilo.
Ale mysle,ze dzieki temu ,ze taki charakter mam to nie poddam sie nigdy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@...Margotka9022... rozumiem , a co do torbieli to musisz pogadać z lekarzem , zazwyczaj one się wchłaniają albo nie są groźne więc może i u Ciebie nie będzie mieć ona większego wpływu . Coś długo nie ma u Ciebie tych wyników hisopat
@Ewelyn wiem ,że też swoje przeszłaś , i masz racje odpocznij ,zajmij się rodziną .

Nie obraźcie się dziewczyny kochane bo nie mam nic złego na myśli broń Boże , nie chce żebyście mnie źle zrozumiały :* ...ale wydaje mi się ,że jak ma się juz dziecko to chyba łatwiej jest dojść do siebie chyba szybciej , w sensie macie o kogo dbać i przelewać swoją miłość , na codzień dbacie o to dzieciątko macie się kim zająć oderwać na chwile myśli . Wiadomo strata jest stratą i nie da się tego do niczego porównać bo emocje są jednakowe u każdej z nas rozczarowanie i ból , ale nie jesteście zupełnie same z myślą czy wg będziecie kiedyś mamami bo już nimi jesteście i tego Wam zazdroszczę ... bo nawet jesli coś w życiu idzie nie tak to już macie tą swoją perełke dla której poświęcacie swoje życie która woła do was mamo ...
@funia26 ja mam różne dni ...raz mam nastawienie bojowe , a kiedy wychodza coraz to nowsze przeszkody to po prostu nie mam siły ;/ jeszcze mnie mój M dzisiaj dobił...nie wiem chyba nie świadomie...ale się nie odezwę do niego dziś...

Ostatnia edycja:
FUnia chyba ty się pytałaś czy progesteron może być wyższy pod wpływem tsh? Moja endo mówi że tak. Tsh może mieć wpływ na wszystko. Wizyta ok. Zapisany eutyrox25 i Wit d3.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez bylam wesola przez ostatnie moesiace mnie zycie scioralo doslownie nabralam wiecejpokory. Teraz sie ciesze ze sama bede nie chcialabym sluchac zebym sie usmiechala od innych choc do kosciola i z koszykiem pojde teraz pieke sernik to dam troche mojemu tacie trocge my zjemy a zaraz tobie sobie salatke warzywna sa to straszne swieta dla mnie 2 lata temu moja mame stracilam a teraz 2 ciaze pragne aby ten rok jiz sie skonczyl.

@zosiak to jest właśnie najgorsze udawanie ,ze wszystko jest ok i odpowiadanie na pytania kiedy w końcu się postaracie ... u mnie w rodzinie wiedzą tylko najbliżsi , ale wcale nie myślę się produkować ;/
Także spędzisz sobie spokojnie święta z M i przynajmniej nikt Ci nie będzie truł

@mififi dziekuje,ze spytalas,ja mam tsh,ft3 ift4 dobre jedynie to anty tg podwyzszone.
Wiec nie wiem jak to sie ma do hormonow.
Fajnie,ze juz dostslas leki[emoji4]

@margotka u mnie byla torbiel 4 cm niebolsna a za 7-8 dni okres.No i torbieli nie ma.
Czasem wchania sie kilka miesiecy.
To jest roznie.Byleby nie rosla.

@Roxie ja musze sie zgodzic w 100% z tym co napisalas,wiadomo kazda strata boli rowno ale my mamy dodatkowo obawe czy kiedykolwiek sie uda[emoji20]
Co Ci M narobil? Skopac mu tyleczek?[emoji4]

@Evelyn dobrze,ze sie nie poddajesz[emoji4]

@zosiak a moze ten rok nie bedzie az taki najgorszy?nie zakladajmy tego bo jeszce wieksza czesc nam zostala[emoji4]

@mififi dziekuje,ze spytalas,ja mam tsh,ft3 ift4 dobre jedynie to anty tg podwyzszone.
Wiec nie wiem jak to sie ma do hormonow.
Fajnie,ze juz dostslas leki[emoji4]

@margotka u mnie byla torbiel 4 cm niebolsna a za 7-8 dni okres.No i torbieli nie ma.
Czasem wchania sie kilka miesiecy.
To jest roznie.Byleby nie rosla.

@Roxie ja musze sie zgodzic w 100% z tym co napisalas,wiadomo kazda strata boli rowno ale my mamy dodatkowo obawe czy kiedykolwiek sie uda[emoji20]
Co Ci M narobil? Skopac mu tyleczek?[emoji4]

@Evelyn dobrze,ze sie nie poddajesz[emoji4]

@zosiak a moze ten rok nie bedzie az taki najgorszy?nie zakladajmy tego bo jeszce wieksza czesc nam zostala[emoji4]

Funiu Kochana, oby u mnie było podobnie. Koleżanka jak zaszlas w ciążę miała też taka torbiel, cykle nieregularne wiec sądzę że też to był niepekniety pęcherzyk graafa no chyba ze są inne powody powstania torbieli. Mnie ona boli. Czuje ból prawego jajnika. Boje się ze się nie wchłonie i nie dostane okresu..

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@funia26 chcialabym aby nie byl no ale niestety jest. Mam nadzieje, ze nastepny lepszy bedzie. Przepraszam dziewczyny za błedy pisze z komórki i czasami naciśnie mi się nie odpowiednia litera.

reklama
@margotka jak nie dostaniesz @ to zglosisz sie do gina i na pewno cos poradza[emoji5]
Nie wiem czy sa jakies inne powody torbieli niz niepekniety pecherzyk[emoji4]

@zosiak wiem ,ze jest kiepski.[emoji20]
Ja zakladam ,ze mimo wszystko bedzie jeszcze dobrze w tym roku[emoji4]

Jak tam stoicie z przygotowaniami Do Swiat?ja dzis zakonczylam w koncu sprzatanie ,ufff ,jeszcze tylko po pracy musze kupic kilka rzeczy ktorych nie bylo wczoraj[emoji4]
Jutro pieczenue i koniec[emoji4]

Do góry