reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Roxie zupelnie inaczej mamy to opisane,tez mi sie wydawalo ,ze mam ujemny ale jak bede u gina to zapytam jeszcze dla pewnosci[emoji4]

@mififi ja mam podwyzszone anty tg to sa przeciwciala tarczycy ,one ja jakby atakuja .
Tlumaczyl mi ,ze to jest hashimoto ale nie bedziemy tego narazie leczyc bo tarczyca zachowuje prawidlowe funkcje.
W ciazy mam badac czesciej tsh i sprawdzac tez ft4,teraz sa w normie ale jakby skakaly to bedziemy leczyc.
Mysle,ze endo u Ciebie na pewno zleci ft3 i ft4 bo to tez wazne badania a co dalej to nie wiem bo az tak sie nie znam ale pewnie dostaniesz eutyrox[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ft3 3.27
Ft4 0.84 niby są w normie

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mfifi04 tak to prawda na 100% będziesz musiała odczynniki zrobić ft3 ft4 :) ja bym zrobiła te anty TG i TPO jak już się będziesz kłuć . Ja biorę letrox tak jak wczesniej pisałam normalnie 70 w ciąży nawet 120 bo hormon idzie w górę
@funia26 Kochana też musisz kontrolowac od czasu do czasu TSH czy nie skacze do góry , bo jak już przeciwciała się pojawiły to czasami moze wywindować w najmniej oczekiwanym momencie :) a chcesz dzidziusia więc dobrze tego pilnować :) u mnie niestety nie przypilnowane doprowadziło do poronienia ;/ tak myślę... bo robiłam wczesniej badania i było wszystko ok wyniki super a w ciąży poszło az do prawie 10 ! i lekarz powiedział , ze organizm w czasie ciąży dostał szoku i hormony zaczeły robić swoje

@mfifi04 to dobrze :) ja tez mam w normie te odczynniki ale zrób te przeciwciała dla pewności :* z resztą lekarz zrobi Ci usg i powie jaki jest obraz tarczycy , u mnie oglądał i mówi przewlekły stan zapalny ...na szczescie to tylko groźnie brzmiało...

@mfifi04 tak to prawda na 100% będziesz musiała odczynniki zrobić ft3 ft4 :) ja bym zrobiła te anty TG i TPO jak już się będziesz kłuć . Ja biorę letrox tak jak wczesniej pisałam normalnie 70 w ciąży nawet 120 bo hormon idzie w górę
@funia26 Kochana też musisz kontrolowac od czasu do czasu TSH czy nie skacze do góry , bo jak już przeciwciała się pojawiły to czasami moze wywindować w najmniej oczekiwanym momencie :) a chcesz dzidziusia więc dobrze tego pilnować :) u mnie niestety nie przypilnowane doprowadziło do poronienia ;/ tak myślę... bo robiłam wczesniej badania i było wszystko ok wyniki super a w ciąży poszło az do prawie 10 ! i lekarz powiedział , ze organizm w czasie ciąży dostał szoku i hormony zaczeły robić swoje

@mfifi04 to dobrze :) ja tez mam w normie te odczynniki ale zrób te przeciwciała dla pewności :* z resztą lekarz zrobi Ci usg i powie jaki jest obraz tarczycy , u mnie oglądał i mówi przewlekły stan zapalny ...na szczescie to tylko groźnie brzmiało...
Jaki tydzień temu mój rodzinny dal mi skierowanie na usg tarczycy. Podobno wszystko jest ok

Witch Nikos na szczęście ma humor, bawi się, tyle że ma okropny kaszel - aż mu oczy wychodzą na wierzch, no i katar.
Robie mu inhalacje z Pulmicortu.

Dziś byłam w pracy zanieść zwolnienie i przełożona doradziła mi żebym od wtorku poszła jeszcze na zwolnienie żeby doleczyć dzieciątko. Ale raczej wrócę do pracy bo mąż ma popołudniowki wiec Nikos będzie miał opiekę. Tylko wtorek wezmę wolny żeby iść do kontroli z Małym i może w koncu zaliczymy bilans 2-latka.

Co do męża. ...to nie jest aż takim skarbem ;) trochę z nim przeszłam (byl czas ze pił ). A dbać o dom zaczął jak poszłam do pracy. Jakis podział obowiązków musi być :)

Ft3 3.27
Ft4 0.84 niby są w normie

Ft4 powinno być w górnej granicy normy. Wg mnie masz za niskie, co świadczy o niedoczynności tarczycy. tak jak funia pisała na 99 % dostaniesz leki.

A ja czuje się w sumie dobrze, tylko jeszcze senność mnie nie opuszcza. Ostatnio strasznie mnie suszy, ale przynajmniej piję więcej wody niż piłam dotychczas, co jest przecież wskazane :) Codziennie z mężem słuchamy sobie chwilkę serduszka i tak dni mijają jakoś spokojniej. Kolejna wizyta 27.04 i liczę na to, że poznamy płeć :)
Co do pomocy męża to powiem tak, jak mu pokaże palcem co ma zrobić w domu to to zrobi, ale muszę powtórzyć z 10 razy, ale zrobi :)
Badania nasienia tez robiliśmy, ale wątpię, żeby mój m z kimś na ten temat rozmawiał, jest raczej skryty, a wyniki też miał super ;)
@MumToBe ;) a co u Ciebie?

Dziewczyny kciuki za wasze wyniki i starania :)

Misia Jest taki fajny lek na katar i kaszel na bazie pseudoefedryny dla dzieci - ale byś musiała porozmawiać z lekarzem na ten temat, bo jest od 7r.ż. Ja swoim dzieciom podawałam po 2r.ż., ale pod kontrolą i w dawce określonej przez lekarza. Przynajmniej w nocy mi spały. A kaszle ma mokro czy na sucho?

Hej dziewczyny, wracam do was. Byłam w szpitalu ale po co uniknelam łyżeczkowania. Oczyscilam się po czopkach. Za dwa tygodnie mam mieć kontrolę czy wszystko jest ok.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@Roxie tsh mialas 10???o matko niezle[emoji58]
A teraz ile masz?
Tak ,ja na pewno bede kontrolowac[emoji5]od kilku miesiecy utrzymuje sie na poziomie ok 1[emoji4]

@misia moj tata byl alkoholikiem wiec na temat picia to ja wiem wiele.
Dziwnie to mowic ale zycie sie uspokoilo i wrocilo do normy jak zmarl.

Odebrlam wyniki hormonow i znow ten nieszczesny progesteron w 13 dc mam jak na menopauze,kurcze....juz napisalam do lekarza czy brac luteine pod jezyk,bo tak samo mialam w styczniu i wtedy bralam.
Nafoczka sugerowala ,ze przy takim wyniku raczej nie moglam miec owu a ja wtedy zaszlam w ciaze.
Nie wiem co ze mna jest nie tak.
Miala ktoras z Was kiedys takie problemy?

@Ewelyn fajnie,ze uniknelas zabiegu,mnie tez sie udalo[emoji4]
Zycze wszystkiego co najlepsze teraz[emoji4]

@Baslan bo to juz poloweczka bedzie[emoji4]super,fajnie tak posluchac serducha wieczorami[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@funia26 narazie odpuszczamy za rok sprobujemy ponownie teraz musze odpoczac odbudowac zycie nawet intymne bo z mezem kochalam sie raz w lutym i wtedy zaciazylam :/a i do yego doszly smutki zlosc itp musze byc silna psychicznie i szczesliwa a nie jestem bo ciagle o tym mysle.

Do góry