reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Miałam dokładnie 1,42 i generalnie ładnie się utrzymuje mimo tego, że jestem w ciąży.
@MisiaMonisia zdrówka dla Nikosia!
A mnie w pracy wkurzają strasznie, już nie mogę się doczekać kiedy pójdę na l4. Nie chcą nikogo zatrudnić na zastępstwo za mnie, tylko kombinują żebym pracowała zdalnie - uwaga: nawet po porodzie! No nienormalni! Oczywiście zaproponowali, że dobrze zapłacą, ale mam to gdzieś. Potrzebuję spokoju.

No chyba ich pogieło... nie daj się w to wrobić! Masz umowę o pracę?

Opowiesz w którym cyklu zaszłaś w ciążę i jak wyglądała Twoja historia? (no chyba, że znajdę gdzies post na ten temat...)

reklama
Ja to w ogle nie lubie badan,jak ide odbierac wyniki to nogi mam jak z waty[emoji15]
Dzis bylam na wizycie u gina,na nfz,bo chodze do dwoch ,raz ,ze chce korzystac z badan,a dwa ,ze moge konslutowac sprawy u drugiego.
Oni poprostu sie wypelniaja,bo kazdemu brakuje tego "czegos"
I co uslyszalam,ze w sumie czy juz sie staramy? Odpowiedzialam,ze zamierzamy po 2 @ ,a on ,ze w zasadzie juz mozna.
Powiedzialam ,ze narazie nie bo chce zrobic badania,na co on,ze moge ale poki co on nie widzi koniecznosci[emoji15]i tym sposobem dobil mnie bardziej.
Wyprosilam usg i zrobil,torbiela nie ma,wszystko w porzadku.
Ja juz nie wiem czy dla lekarzy dwa poronienia pod rzad to na prawde taka norma...o co chodzi.
Ja mu wyjechalam z badaniami jakie chce robic a ten mi mowi ,ze nie bardzo jest potrzeba zeby badac nawet hormony.
Wiec juz dalej nie wymienialam .
Tego lekarza nie zmienie,bo pracuje w szpitalu gdzie chcialabym rodzic i jest na nfz ,moge zmienic ew tego prywatnego no bo jak i tak place to fajnie by bylo zeby byl dobry.
Teraz pytanie do dziewczyn ze slaska do kogo chodzicie?
@hajmal Czy Ty jestes ze slaska[emoji4]?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to w ogle nie lubie badan,jak ide odbierac wyniki to nogi mam jak z waty[emoji15]
Dzis bylam na wizycie u gina,na nfz,bo chodze do dwoch ,raz ,ze chce korzystac z badan,a dwa ,ze moge konslutowac sprawy u drugiego.
Oni poprostu sie wypelniaja,bo kazdemu brakuje tego "czegos"
I co uslyszalam,ze w sumie czy juz sie staramy? Odpowiedzialam,ze zamierzamy po 2 @ ,a on ,ze w zasadzie juz mozna.
Powiedzialam ,ze narazie nie bo chce zrobic badania,na co on,ze moge ale poki co on nie widzi koniecznosci[emoji15]i tym sposobem dobil mnie bardziej.
Wyprosilam usg i zrobil,torbiela nie ma,wszystko w porzadku.
Ja juz nie wiem czy dla lekarzy dwa poronienia pod rzad to na prawde taka norma...o co chodzi.
Ja mu wyjechalam z badaniami jakie chce robic a ten mi mowi ,ze nie bardzo jest potrzeba zeby badac nawet hormony.
Wiec juz dalej nie wymienialam .
Tego lekarza nie zmienie,bo pracuje w szpitalu gdzie chcialabym rodzic i jest na nfz ,moge zmienic ew tego prywatnego no bo jak i tak place to fajnie by bylo zeby byl dobry.
Teraz pytanie do dziewczyn ze slaska do kogo chodzicie?
@hajmal Czy Ty jestes ze slaska[emoji4]?

Ja usłyszałam od mojej pierwszej gin po 2 poronieniu że jestem beznadziejnym przypadkiem i ona nie wie czy coś da się zrobić.... Ucieklam od niej i poszłam do mojej obecnej lekarki którą na dzień dobry dała mi listę badań do zrobienia i wypisala co mogę zrobić na NFZ a co prywatnie.... Lekarz lekarzowi nierówny @funia26....

@funia26
...ja nie wiem ale moi lekarze mówią to samo...nawet ten kompetentny ,który ma super opinie i wg
jakoś straciłam zaufanie juz do nich wszystkich ;/ jakoś tak dla nich to takie nic co tam 2 poronienia , po co jakies badania zbędne i wg...a jak juz zaczne opowiadac co ja myśle to patrzą jak na głupią ;/
ciekawe co mi powie w poniedziałek...

Przeraża mnie to co piszecie :( myślałam, że to tylko ja mam takie odczucia. Przeraźliwie szukam jakiegoś gina, który będzie budził moje zaufanie, ale jakoś nie mogę się do nikogo przekonać...

Mam pakiet Medicover, ale tam to jest porażka... dobijające jest to, że płacę ZUS i do tego prywatną opiekę medyczną i dalej nie mam dostępnu do profesjonalistów :(

Dziewczyny ja tez mam tak samo jak Wy... myslalam juz, ze jestem nienormalna bo w przeciągu ostatniego miesiąca byłam u 5 ginekologów... i chyba ostatnia lekarka u której byłam wydaje sie najbardziej kompetentna.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja poprostu czuje sie jak jakis kosmita,robia na mnie wielkie oczy jak na wariatke.
A ja chcialabym tylko sobie pomoc.
Zeby to sie juz wiecej nie wydarzylo.
Ani jeden ,ani drugi nawet nie probowali mi podpowiedziec co i jak zbadac wiec gdyby nie Wy to tak na prawde nawet nie wiedzialabym co zrobic.
Na wymazy na bakterie,chlamydie,mykoplasme i ueroplasme tez sama nakierowalam mimo tego ,ze robilam je prywatnie.
Nikt nie wyszedl z inicjatywa ,sama musialam o wszystkim wspomniec.
Zapytalam co mam teraz robic,jak dbac o siebie i dostalam odpowiedz aby brac kwas foliowy.
W pewnym momencie czlowiek zaczyna czuc sie bezradny.

Ja poprostu czuje sie jak jakis kosmita,robia na mnie wielkie oczy jak na wariatke.
A ja chcialabym tylko sobie pomoc.
Zeby to sie juz wiecej nie wydarzylo.
Ani jeden ,ani drugi nawet nie probowali mi podpowiedziec co i jak zbadac wiec gdyby nie Wy to tak na prawde nawet nie wiedzialabym co zrobic.
Na wymazy na bakterie,chlamydie,mykoplasme i ueroplasme tez sama nakierowalam mimo tego ,ze robilam je prywatnie.
Nikt nie wyszedl z inicjatywa ,sama musialam o wszystkim wspomniec.
Zapytalam co mam teraz robic,jak dbac o siebie i dostalam odpowiedz aby brac kwas foliowy.
W pewnym momencie czlowiek zaczyna czuc sie bezradny.

Funia ja dostałam takie same odpowiedzi, tyle ze jestem po jednym poronieniu. Te badania z wymazu to ginekolog Ci pobierał na szkiełko i zanosilas do badania? Czy kupiłaś ten test w internecie i z nim poszłaś do gina? Tez sie zastanawiam czy tego nie zrobić.
Wyniki masz Ok?

@katarina musialam pobrac z laboratorium specjalne probowki do tych badan na chlamydie,ueroplasme i mykoplasme,na zwykle bakterie gin mial na miejscu.
Musisz tez jak najszybciej zawiezc to do laboratorium.
Tak,wyniki w porzadku,wszystko negatywne.

reklama
@katarina musialam pobrac z laboratorium specjalne probowki do tych badan na chlamydie,ueroplasme i mykoplasme,na zwykle bakterie gin mial na miejscu.
Musisz tez jak najszybciej zawiezc to do laboratorium.
Tak,wyniki w porzadku,wszystko negatywne.

Dzięki kochana.
Wlasnie pojawiły sie moje wyniki na przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM obydwa ujemne.
Jutro chyba pojadę zrobić resztę.

Do góry