reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Funia mylisz chyba pojecia dorob tylko te 2 brakujace bo wszystkie 3 razem to p/c antyfosfolipidowe. Wiem ze to trudne i glupie wiele nowych nazw i wszystkie sie mieszaja. Mnie wprowadzili w blad w labolatorium i stad juz wiem ze to tak wlasnie jest.

Mam pytanie do przyszlych mam. Kiedy zaczely wam sie stawiac brzuszki i czy czulyscie cos tego typu jak wbijanie igly w pochwe az do szyjki. Taki przeszywajacy bol. U mnie nie zbyt mocny ale odczuwalny.
I jeszcze jedno pytanie czy ktoras miala problem ze skaczacym cisnieniem na przelomie 1 i 2 trymestru?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

hajmal Z tego co kojarzę takie kłujące uczucie w szyjce, to może być oznaka jej skracania. Brzuch mi się stawiał, jak już go dobrze było widać - ok 7m-ca. Mnie tak zaczęło kłuć tuż przed porodem - poszłam do lekarza (ale już z bólami z krzyża i właśnie takim kłuciem), szyjka była bardzo krótka, ale zamknięta.

Funia mylisz chyba pojecia dorob tylko te 2 brakujace bo wszystkie 3 razem to p/c antyfosfolipidowe. Wiem ze to trudne i glupie wiele nowych nazw i wszystkie sie mieszaja. Mnie wprowadzili w blad w labolatorium i stad juz wiem ze to tak wlasnie jest.

Mam pytanie do przyszlych mam. Kiedy zaczely wam sie stawiac brzuszki i czy czulyscie cos tego typu jak wbijanie igly w pochwe az do szyjki. Taki przeszywajacy bol. U mnie nie zbyt mocny ale odczuwalny.
I jeszcze jedno pytanie czy ktoras miala problem ze skaczacym cisnieniem na przelomie 1 i 2 trymestru?

Mi juz w 12 tc brzuch robik sie twardy. W 29 tc wyladowalam w szpitalu bo nie szlo zlagodzic tabletkami. I dostawalam magnez w kroplowce i po tym przeszlo. Mnie czasami tak wlasnie lapalo jak by mi szpilki wbijali. Ale szyjke do konca mialam dluga. Jesli cos Cie niepokoi skonsultuj najlepiej z lekarzem. Bo niestety ciaza ciazy nie jest rowna. A co do cisnienia. Ja mialam na samym koncu ale.jesli u Ciebie juz skacze to pewnie dostaniesz tabletki na zbicie.

Margotko, faktycznie zrób sobie bhcg, też dziś oddałam próbkę do badania. Zrobiłam dziś część badań, resztę w przyszłym tygidniu. Zbadałam też witaminę D, myślałam, że tańsze to badanie :dry: w diagnostyce 60 zł

Wzielam magnez, nospe forte i leze. Jesli zacznie kluc to jedziemy na ip. Na razie od poludnia nie kulo wiec mam nadzieje ze sie uspokoi. Troche sobie posprzatalam z rana musze chyba zwolnic tepo.

@hajmal zespol antyfosfolipidowy to badania: po antykardiolipionowe(to robilam w obu klasach)
Pp B2-glikoproteinie
Antykoagulant tocznia? O to Ci chodzilo?
Masz racje strasznie tego duzo,a w dodtaku nie bardzo mialam teraz czas sie wczytywac...

Mam nadzieje,ze z szyjka wszystko w porzadku,ale moze lepiej podjedz do gabinetu i sie upewnij,nigdy nie bylam na tym etapie wiec nie pomoge[emoji20]

@katarina to rzeczywiscie doac duzo ta wit d kosztuje,myslalam,ze bedzie kolo 30 zl max.
No ale lepiej dmuchac na zimne,bo nadmiar tez szkodzi,wiec trzeba wiedziec czy suplementowac[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Funia jeszcze chyba przeciwciała antyfosfolipidowe, przeciwciała przeciwjadrowe ANA to tez do zespołu antyfosfolipidowego. Ja chce jeszcze zbadac przeciwciała przeciw antygenom łożyska. Badalas to?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry