reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Roxie dawno Cie nie bylo ,juz myslalam o Tobie[emoji4]
Beta mam nadzieje,ze spadla,jutro ide sie solidarnie z Toba pokluc i wynik bede miala w srode po 14,korzystam bo mam jeszcze jedno skierowanie na nfz i nie chce mi sie isc na platne ,bo nie zalezy mi miec tego wyniku od razu[emoji4]
Powiem Ci ,ze ja mam podobne odczucia,w rodzinie kazdy ma dzieci tylko nie my[emoji20]
Jak zaszlam w pierwsza ciaze to tesc mi powiedzial,ze w koncu bedziemy prawdziwa rodzina,od tego mometu zaczal mnie lepiej traktowac.
Potem czulam taki wewnetrzny zal,ktory mam do dzis ,ze jestem taka beznadziejna,ze nie moge miec dzieci,to jest taki strach co bedzie jak nigdy nie bede mogla.
Czuje sie taka gorsza[emoji20]
Zawsze dbalam o siebie,zdrowo sie odżywiłam ,nie mam nawykow i jak widze te inne babki,ktore chleja ,pala ,nie dbaja o siebie i maja kilkoro dzieci to szlak mnie trafia[emoji36]
Tez spotkania rodzinne mnie wrecz mecza ,jak sobie mysle o Swietach to az mi niedobrze,najchetniej nie szlabym nigdzie.
Moje dwie przyjaciolki rodza dwa tygodnie po tym jak ja mialam rodzic,potem na wrzesnien termin ma moja siostra ,dokaldnie dzien po mnie i oprocz tego mam z 6 kolezanek w ciazy.
Zwariowac mozna,gdzie sie nie obroce wozek.
Poszlam ostatnio zrelaksowac sie na skelpy i co...w h&m zaatakowaly mnie ciazowe manekiny,w kazdej reklamie,programie,facebooku ,insta ciaaaaaza .
Tez miewam gorsze dni,szczegolnie jak np M mnie nie rozumie,on zupelnie inaczej to przechodzi.
Z reszta czasem mam wrazenie ,zw nikt mnie nie rozumie[emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Roxie ciesze sie ze sie odezwalas wszystkue dziewczyny byly dla mnue wsparciem Ty rowniez dziekuje Wam za to gloria Tobie tez za nadzieje. Ja Ci mowie nie przejmuj sie za niedlugo to Ty bedziesz chodzic z wozeczkiem i kibicuje Tobie i innym.
Funiu masz racje moze moj przypadek byl tylko taki beznadziejny moze to po prostu pech. Juz nie bede o tym pisac bo to bolesne przezycia. Nie wazne co wybierzesz zycze Ci upragnionego brzuszka ladna z Ciebie dziewczyna:) ja troche ostatnio zaniedbadana :/ te bole i lezenie mnie wykonczylo.Funiu nie zalamuj sie przeciez my Cie dokladnie rozumiemy. Mezczyzni czasem dusza wsobie emocje musza byc silni i nie chca pokazywac tego moj maz niestety teraz nie wytrzymal widzac mnie w takim stanie sie rozchorowal bardzo sie bal o mnie. Wydaje mi sie ze czasem takie wydarzenia maja nas czegos nauczyc czasem trzeba przeanalizowac swoje zycie i zmienic o 360 stopni czyz nie jest tak ze im bardzuej sie spinamy to sie nie udaje a jak wezmiemy to na luz to wychodzi?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@zosiak wiem,ze Wy mnie rozumiecie,w koncu przechodzimy przez to samo.
Ale wiesz jak to jest,nachodza niestety nas gorsze dni.
Ja Tobie kochana tez zycze upragnionego brzuszka,moze przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie twojego zycia[emoji4]
Mysle,ze kazdy lekarz ma cos za uszami,ja do niego chodze bo jestem zadowolona,ale twoj przypadek daje mi do myslenia.
Dziekuje Ci,wcale nie jestes zaniedbana,zapamietalam Cie jako zgrabna brunetke[emoji5]
Ja ostatnio tez czuje sie taka wykonczona,zobaczylam sie na zdjeciu i dopiero dojrzalam te sine wory pod oczami.

@funia26 o widzisz jak miło :D ja tez na nfz i beda w srode tyle mi sie udało wysępić ...
No wszystko takie niesprawiedliwe ... chcąc nie chcąc prześladuje mnie myśl co będzie jeśli znowu się nie uda ;/
@zosiak po to jesteśmy żeby się wspierać , tutaj przynajmniej każda z nas zna to uczucie i nie trzeba tłumaczyć ...

Ja ogólnie chyba mam gorsze dni po tym weekendzie ... szwagierki gadają pokazują sobie nowe ciuszki na wiosnę a jaki koszyczek mała ma na świeta a to a tamto i po prostu osłabłam psychicznie

@Roxie mozemy razem poplakac[emoji24]tez mam gorsze dni ,dodatkowo czuje sie brzydka i gruba[emoji27]
Normalnie jakas deprecha mnie bierze

Dziewczyny usmiechnijcie sie troche teraz jest piekna pogoda wykorzystajcie ten czas szkoda czasu na dolowanie bo zycie jest krotkie. Funia mowilas ze wyjezdzasz gdzies? Kiedy jedziesz? Moj maz tez szykuje wyjazd w cieple kraje:) Nie wiem skad tyle kasy wezmie ciagle cos ale mowi zebym sie nie martwila bo zdrowie moje najwazniejsze.

@zosiak staram sie nie dolowac,ale tak jak mowilam sa dni lepsze i gorsze:/
Teraz jestem przed miesiaczka wiec mam zwiekszonego dola☹️

Lecimy 1-go maja na Korfu(Grecja),to mnie pociesza,musze sie zabrac za cwiczenia a poki co nie chce mi sie ,moze jak malpa pojdzie precz to bardziej mi sie zachce[emoji4]
Gdzie planujecie jechac i kiedy?[emoji4]
Troszke relaksu Wam sie przyda[emoji5]

Dziewczyny mam do Was jeszcze pytanie, endokrynolog stwierdził u mnie subkliniczną niedoczynność tarczycy we wrześniu, już wtedy wiedziałam, że będziemy się starać o dziecko, o czym poinformowałam lekarkę. Dostałam Letrox 50 oraz jod. Gdy zaszłam w ciąże też brałam jod, tak kazał ginekolog. Po poronieniu przyjmuję Pregnę Plus, która też ma w swoim składzie jod, jednak napotkałam na opinię, że w ciąży przy niedoczynności tarczycy tego jodu nie powinno się brać? Wiecie coś na ten temat?

reklama
@funia26 @zosiak dobra trzeba zebrać się do kupy...koniec marudzenia trzeba myśleć , ze za chwilę będa u nas brzuszki :)
@zosiak to grubo Dominikana fiu fiu pozazdrościc my byliśmy na majorce i na teneryfie polecam majorka piękna woda jak na karaibach można zobaczyć swoje stopy i ciepła no i europa nie trzeba sie szczepić na jakies tam cholerstwa no i bać się komarów tych co zika przenoszą :D teneryfa piękna jest gdzie jeździć ale woda już nie tak przeźroczysta :) my w tym roku to nigdzie niestety bo chcemy dom skończyć a przynajmniej dół więc koszty koszty...;/ podróżować kocham ! latać nie lubię ale no ;p po 7latach w Londynie jetstem przewrażliwiona bralam udział min w ewakuacji metra także trochę robię w gacie jak mam się obracać w skupisku ludzi ale jak to mówią co ma cie spotkać to i koło domu cie spotka heh
@Katarina91 50 to mało w ciąży ! ja normalnie z 50 weszłam na 70 na co dzień i mam idealnie tarczycę a jak się zachodzi w ciążę hormon od razu winduje do góry i trzeba brać 100 od razu mi nawet przy 100 podniosło do 2,3

Do góry