reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny mam pytanie. Do mam coreczek. Mam po Oliwii pelno ubran. Siedza ii tylko miejsce zajmują. Od 56-74 od 9-12 mc 12-18mc 18-24 mc. Zalezy mi ja sprzedazy całości partii miesięcznych z tego powodu cena za szt od 2-3 zl.

reklama
Test owulacyjny robiłam i 16dc pokazał mi grubsza kreskę niż prZed i po niej, czyli owulacja była mogło nam się udac przecież wcześniej , pierwsza ciąża była z cyklu dwa dni przed owulacja bo też robiłam testy a kochałam się z mężem w tym czasie tylko raz, więc wiem że może się udać wczeNiej, mam dość dużą torbiel na jajnika lekarz mi powiedział że owulacja może być nieregularnie i tak widocznie w tym miesiącu było...wiem że za szybko robię testy ale to jest silniejsze odemnie, kto stracił dziecko ten wie jak pragnie kolejnej ciazy
Może i mam obsesję ale mam nadZieję że się uda

Ostatnia edycja:
Wiem ze jest na wszystko za szybko , ale sam fakt że mogliśmy już zacząć starania cieszy mnie, ze może w końcu się uda, wokół malutkie dzieci,kobiety w ciazy, muszę z tym walczyć chociaż mi ciężko. Kupowanie tych testow robi mi nadzieję wiem może i złe robię, ale mam nadzieję że nadejdzie dZień I wyjdzie ta druga kreska. ..

Zaaaneta Aby mogło dojść do zapłodnienia musi być owulacja. Także jeśli 2 dni temu ją miałaś - to nie ma żadnego sposobu, aby sprawdzić czy jesteś w ciąży. To, że poprzednim razem zaszłaś w ciążę, a współżyłaś na dwa dni przed owulacją, to oznacza, że plemniki tyle czasu w Tobie przeżyły (teoria mówi, że potrafią przeżyć od 2 do 5 dni), tj. doczekały się owulacji. TAKŻE NIE MA MOŻLIWOŚCI BY STWIERDZIĆ, ŻE JESTEŚ W CIĄŻY. Najpierw musi pęknąć pęcherzyk, uwolnić komórkę jajową, a plemnik musi do niej trafić. W tym czasie NIE wydziela się hormon hcg. Zaczyna on się wydzielać dopiero po implantacji (tzn. kiedy te połączone komórki dotrą z jajnika do macicy i się tam zagnieżdżają), która ma miejsce dopiero kilka dni (7-10) PO zapłodnieniu (ale NIE owulacji).
edit. Nawet test beta-hcg teraz nie pomoże, bo on właśnie potrafi wykryć ciążę po tych 8-10 dniach od zapłodnienia - a co dopiero testy paskowe, które mają zdecydowanie mniejszą czułość. Szkoda pieniędzy.

Zaneta- ja ciebie rozumiem bo tez testowalam jak szalona, mam wrazenie ze nawet pani magister z apteki miala ze mnie beke bo non stop przychodzilam po testy...musisz sie jednak uzbroic w cierpliwosc.
Jest jeszcze mozliwosc ze testy pokazuja cienie kreski poniewaz masz torbiel. u mnie tak bylo, jest to rowniez napisane w ulotce testu.

Kwiatuszku co do ubran to w jakim miesiacu sie Oliwia urodzila? bo ja np dostalam ubranka po bratanicy ale pory roku sie nie zgadzaja z moja mala i wiele z nich nie jestem w stanie uzyc (letnie ubranka teraz..) na razie mam dla marcysi dosc ubranek ale jak cos na bierzaco bedzie mi potrzebne to bede pisac do ciebie.

alza, ile teraz tygodni ma Staś? laktacja dostosowuje się przecież do potrzeb dziecka, więc nie ma się co martwić, na pewno go wykarmisz:-) :)
Magdalena, waga u niemowlęcia powinna się podwoić jakoś do 5 miesiąca, więc skoro u Ali już podwojona to się nie stresuj niepotrzebnie. Może to przypadek, że teraz akurat przybiera tak a nie inaczej. W każdym razie wydaje mi się jak najbardziej w normie. A jak krwawienia?
angelka, witaj :happy: i oczywiście kciukamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& a ile masz lat, że czas goni?
kwiatuszek, pokaż co masz w rozmiarze 18-24 mc :happy2: no i czy to są ubranka na teraz, czyli sezon zima/wiosna?
Zaaaneta, trzymam kciuki by ten cykl był owocny, ale poczekaj jeszcze troszkę z testowaniem :-p:-D&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Wow ile się tu działo musze nadrobić...
Trzymam kciuki za wszystkie starające się i dodaje otuchy tez jestem po poronieniu dla tych które nie kojarza mnie - obecnie mam córkę moje szczęście największe :) ma już 13miesiecy mój cień co wszędzie chodzi za Mama:=).
One jak Kaja? Chodzi już? Lenka jakoś zaczęła przed swoimi urodzinami. Całuję Was

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry