reklama
MisiaMonisia
Fanka BB :)
Alza ogromne gratulacje
Stasiu Witaj w końcu na świecie
Magdalena a nie mówił co to za pomysł?
Gloria moja bratowa urodziła chłopca z wagą 4610 g i 62 cm poród sn To był jej drugi poród i bardzo szybki.
Ja się cieszę ze mój Nikos był o ponad kg lżejszy
Stasiu Witaj w końcu na świecie
Magdalena a nie mówił co to za pomysł?
Gloria moja bratowa urodziła chłopca z wagą 4610 g i 62 cm poród sn To był jej drugi poród i bardzo szybki.
Ja się cieszę ze mój Nikos był o ponad kg lżejszy
Kochane :-) A więc tak :-) zgłosiłam się wg planu na 7 do szpitala. Podłączyli ktg, zapis prawidłowy, dorzucili kroplówkę z oxy i po kilku skurczach dramatycznie spadło tętno Stasia (poniżej 60). Dali mi tlen, kazali się przekręcać na prawo i lewo. Po kilku minutach wszystko wróciło do normy. Z powodu tych wahań tętna lekarz podjął decyzję, że powinnam dzisiaj urodzić. Namawiali mnie trochę na znieczulenie. Za bardzo nie chciałam, ale powiedzieli, że trzeba przebić pęcherz płodowy, że dadzą dużo oxy i będzie bolało bardzo. W końcu się zdecydowałam i nie żałuję. Całą akcję wspominam bardzo dobrze, jeszcze 10 min przed urodzeniem śmieszkowaliśmy z mężem :-) Sama końcówka, może z 5 min, była ciężka, ale położna była super, bardzo dobrze doginała mi nogi, nie zmuszała mnie do niczego ponad siły. Staś urodził się rączkami do przodu i rozerwał mi troszkę ujście pochwy przy cewce moczowej, ale nawet mnie nie zszywali. Nie trzeba też było nacinać. Ogólnie było naprawdę dobrze :-) Staś urodził się cały w mazi płodowej i położna powiedziała, że musiał być jakiś błąd w określaniu wieku ciąży, bo taka maź jest charakterystyczna dla 37-38 t.c. Jest duży, ma 60 cm długości, waży 3710g i jest cudowny Taka glizdeczka Bardzo szybko złapał cycusia, w ogóle nie płacze, jak jest ze mną. Już się wykąpałam, czekam na obiadek i na Stasia :-) Jestem na sali z dziewczyną, która ciężko przeszła poród, zemdlała już na sali, jęczy i włącza tv :/ Średnio mi to pasuje, ale nie można mieć wszystkiego. Najważniejsze, że Stasio jest zdrowy i że mamy to już za sobą :-)
Magdalena jak tam u Ciebie?
Magdalena jak tam u Ciebie?
Kwiatuszekk23
Fanka BB :)
Alza widzę ze była szybka akcja
Stasiu witaj :*
Stasiu witaj :*
Magdalena26
Nadzieja umiera ostatnia.
Alza gratuluję, Stanis to kawał chłopca
U mnie postępów zero, lekkie skurcze i tyle. Jutro czeka mnie oxy.
U mnie postępów zero, lekkie skurcze i tyle. Jutro czeka mnie oxy.
Alza gratuluję, kawał chłopa
Magdalena trzymam kciuki za szybki poród
Hona będzie dobrze, daj znać jak będziesz miała wyniki
Byłam dziś sprawdzić jak spada moje tsh i uwaga, po 17 dniach zwiększonej dawki euthyroxu tsh spadło z prawie 15 na niecałe 6 ft4 na szczęście też rośnie, więc mam nadzieję że będzie dobrze
Magdalena trzymam kciuki za szybki poród
Hona będzie dobrze, daj znać jak będziesz miała wyniki
Byłam dziś sprawdzić jak spada moje tsh i uwaga, po 17 dniach zwiększonej dawki euthyroxu tsh spadło z prawie 15 na niecałe 6 ft4 na szczęście też rośnie, więc mam nadzieję że będzie dobrze
reklama