reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Alza ogromne gratulacje :)
Stasiu Witaj w końcu na świecie :)

Magdalena a nie mówił co to za pomysł?

Gloria moja bratowa urodziła chłopca z wagą 4610 g i 62 cm poród sn :) To był jej drugi poród i bardzo szybki.
Ja się cieszę ze mój Nikos był o ponad kg lżejszy ;)

Alza, szybciutko poszło! Super, że Staś już z Tobą. Serdecznie gratuluję!

Moi chłopcy też do mikruśnych nie należeli: 62 i 60 cm. 38 tc i 36 tc. A podobno kolejne dzieci rodzą się większe.

Kochane :-) A więc tak :-) zgłosiłam się wg planu na 7 do szpitala. Podłączyli ktg, zapis prawidłowy, dorzucili kroplówkę z oxy i po kilku skurczach dramatycznie spadło tętno Stasia (poniżej 60). Dali mi tlen, kazali się przekręcać na prawo i lewo. Po kilku minutach wszystko wróciło do normy. Z powodu tych wahań tętna lekarz podjął decyzję, że powinnam dzisiaj urodzić. Namawiali mnie trochę na znieczulenie. Za bardzo nie chciałam, ale powiedzieli, że trzeba przebić pęcherz płodowy, że dadzą dużo oxy i będzie bolało bardzo. W końcu się zdecydowałam i nie żałuję. Całą akcję wspominam bardzo dobrze, jeszcze 10 min przed urodzeniem śmieszkowaliśmy z mężem :-) Sama końcówka, może z 5 min, była ciężka, ale położna była super, bardzo dobrze doginała mi nogi, nie zmuszała mnie do niczego ponad siły. Staś urodził się rączkami do przodu i rozerwał mi troszkę ujście pochwy przy cewce moczowej, ale nawet mnie nie zszywali. Nie trzeba też było nacinać. Ogólnie było naprawdę dobrze :-) Staś urodził się cały w mazi płodowej i położna powiedziała, że musiał być jakiś błąd w określaniu wieku ciąży, bo taka maź jest charakterystyczna dla 37-38 t.c. Jest duży, ma 60 cm długości, waży 3710g i jest cudowny :-D Taka glizdeczka :-D Bardzo szybko złapał cycusia, w ogóle nie płacze, jak jest ze mną. Już się wykąpałam, czekam na obiadek i na Stasia :-) Jestem na sali z dziewczyną, która ciężko przeszła poród, zemdlała już na sali, jęczy i włącza tv :/ Średnio mi to pasuje, ale nie można mieć wszystkiego. Najważniejsze, że Stasio jest zdrowy i że mamy to już za sobą :-)

Magdalena jak tam u Ciebie?

Magdalena z moich obserwacji skurcze po oxy są bardziej bolesne. Jak tylko możesz i chcesz, to weź zzo. Ja bym chyba nie dała rady bez znieczulenia...

Alza gratuluję, kawał chłopa :happy2:
Magdalena trzymam kciuki za szybki poród:happy2:
Hona będzie dobrze, daj znać jak będziesz miała wyniki:tak:
Byłam dziś sprawdzić jak spada moje tsh i uwaga, po 17 dniach zwiększonej dawki euthyroxu tsh spadło z prawie 15 na niecałe 6:happy2: ft4 na szczęście też rośnie, więc mam nadzieję że będzie dobrze:happy2:

reklama
To sie wyjasnilo dlaczego po 8h na oxy cos mi sie stalo w glowe i robi mi sie slabo na slowo porod...
Dzielna babka jestes Alza, jeszcze raz gratuluje i sciskam Was oboje!
Madzia jutro moje kciuki i modlitwy beda z Toba!

Do góry