reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Anglestw jeśli obniżysz sobie etat do przynajmniej 39 godzin tygodniowo (czyli tylko godzine w tygodniu) to nie mogą Cię zwolnić przez rok, chyba, że to będzie likwidacja stanowiska. Ale nie poddawaj się, kiepski humor to też może być oznaka ciązy :) Trzymam kciuki żeby tak było.

reklama
Angelstw trzymam mocno kciuki, żeby to jednak były ciążowe humorki ;) Ja w ciąży z Olkiem ryczałam kiedyś, bo staliśmy w korku i strasznie smutno mi się zrobiło z tego powodu ;)

Anglestw jeśli obniżysz sobie etat do przynajmniej 39 godzin tygodniowo (czyli tylko godzine w tygodniu) to nie mogą Cię zwolnić przez rok, chyba, że to będzie likwidacja stanowiska. Ale nie poddawaj się, kiepski humor to też może być oznaka ciązy :) Trzymam kciuki żeby tak było.

u mnie redukcja etatu nie stanowi dla nich żadnego problemu. Pod moją nieobecność zatrudnili 2 rejestratorki :baffled: więc ja jestem im już nie potrzebna...

Dziękuję Dziewczyny za dobre słowo. Dziś po śniadaniu mnie nawet zemdliło...ale co z tego jak w normalnych cyklach też miewam mdłości przed @...wszystko mi się zmieniło po ciąży i porodzie. W cyklach nieciążowych miewam ciążowe objawy...to są jakieś jaja :confused:

wczoraj dzień był straszny. Boże spraw żeby było tak jak piszecie!! Dziś wracamy do domu, jutro jest 10dpo spróbuję rano zrobić test o ile temp mnie nie zdołuje do reszty.

Powiem wam ze jestem zalamana. Mam problemy z zusem bo zostalam zatrudniona ba etat jak juz bylam w ciazy, wczesniej dwa lata pracowalam bedac na swojej dzialalnosci i teraz zus uwaza ze to zatrudnienie na lipe i prawdopodobnie nie dostane ani zasilku ani macierzynskiego. W tej sytuacji nie jedziemy nad morze. Strach sie wyzbywac oszczednosci skoro czeka nas perspektywa zycia z jednej pensji (marnej) z dwoma kredytami i malym dzieckiem.

glorcia kurcze jak pech to pech bardzo mi przykro ze ciebie to spotkalo ZUS i SKarbowy to jedna i ta sama banda najlepoej by czlowiekowi wszystko zabrali i w majtkach lub bez puscili ....taka nasza polska a te dzisiejsze umowy .... Takie jak te co miesieczne kto to widzial by we wlasnym kraju czlowiek sie nie czul bezpiecznir
Angelstw ja trzymam mocno &&&&& za Ciebie kochana i nie tylko ja z tego co widac wiec badz dobrej mysli .... :-)

Po prostu dalam sie wkrecic pracodawcy. Chcial zebym miala dzialalnosc bo placil wtedy tylko 400 zl z groszem za moj zus przez dwa lata wiec on oszczedzil. Zatrudnil mnie dopiero jak znizka minela ale ze zbieglo sie to z ciaza to teraz ja bede cierpiec. Naprawde nie wiem jak sobie poradzimy finansowo, nam nikt nie pomaga z rodzicow ani nikogo a maz na dwa etaty tyra a i tak niewiele z tego jest.

Po prostu dalam sie wkrecic pracodawcy. Chcial zebym miala dzialalnosc bo placil wtedy tylko 400 zl z groszem za moj zus przez dwa lata wiec on oszczedzil. Zatrudnil mnie dopiero jak znizka minela ale ze zbieglo sie to z ciaza to teraz ja bede cierpiec. Naprawde nie wiem jak sobie poradzimy finansowo, nam nikt nie pomaga z rodzicow ani nikogo a maz na dwa etaty tyra a i tak niewiele z tego jest.

Smutne to wszystko tym bardziejnze spodziewacie sie dzidIusia ale nie denerwuj sie teraz i nie przejmuj za bardzo jakos sobie poradzicie a ty masz teraz myslec tylko pozytywnie ....

Gloria a pracodawca wie o tej sprawie z ZUSem? Może jest w stanie jakoś Ci pomóc ...w końcu to w sumie przez niego i jego "oszczedzanie" możesz zostać bez pieniędzy do zycia :/
Masakra jakas.
A w którym tygodniu ciąży zostałaś zatrudniona?

Gloria ale przecież zasiłek Ci się należy, nie oszukałaś Państwa. To po prostu zbieg okoliczności. Porozmawiaj z pracodawcą to przecież przez niego masz teraz problem plus ja na twoim miejscu poradziłabym się np. radcy prawnego.
Trzymam kciuki aby sprawa rozwiązła się na twoją korzyść.

reklama
Gloria - nie łam się i walcz o swoje. Ja też w sumie zostałam zatrudniona jak już byłam w ciąży i po miesiącu poszłam na zwolnienie. ZUS przyszedł na kontrolę do firmy. Zajrzał w papiery. Popytał ludzi czy mnie znają itp. Napisał notatkę. A pieniądze wypłacił.

Do góry