reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Renata karuzele są :) Na samochodzikach Olek nabił takiego guza jak śliwka! Jakiś debil wjechał na czołówkę, Olek uderzył w kierownice. Najbardziej zdenerwował mnie teściu, bo mówi, że będą nas bili za te wszystkie guzy Olka, bo to nasza wina. Ręce opadają... On się nigdy dziećmi nie zajmował, to nie ma pojęcia, jak to jest pilnować takiego owsika. A teściowa zawsze była nadopiekuńcza. Olka najchętniej cały czas nosiłaby na rękach. Tylko że on nie chce, wyrywa się i dlatego jej nie lubi.
Wisłę znaliśmy już wcześniej. 4 lata temu byliśmy, dużo pozwiedzaliśmy na rowerach. Teraz z dzieckiem to tylko krótkie spacery. Do tego ja doznałam ciążowego spowolnienia. Czuję się jak bym miała brzuch z 35 t.c.

reklama
Melduję się i ja :)
wczoraj pożegnaliśmy morze ale wpadliśmy jeszcze z niezapowiedzianą wizytą do dziadków Jasia :) niespodzianka się udała ależ było ich zdziwienie jak zobaczyli Jasia w drzwiach ;) zostaniemy tu albo do jutra albo do niedzieli.
Nad morzem było cudownie! Cały pobyt świeciło słonko. Wiadomo chłodno od morza ale mimo wszystko pięknie. Jaś poznał piasek i dotknął wody morskiej :) był zachwycony. Przepłynęliśmy się statkiem na Helu, odwiedziliśmy fokarium.

Ja się czuję, sama nie wiem jak. Objawów żadnych się nie doszukuję. Temperatura jakaś zwykła. Nie ukrywam ale jeśli w tym cyklu się nam nie udało to będę mocno zawiedziona. Włożyliśmy wszystkie nasze siły i całe serce w ten cykl. Standardowo pewnie spróbuję zatestować 10dpo czyli ok poniedziałku.
Jaś wczoraj szedł korytarzem w mieszkaniu rodziców ze smokiem w buzi. Przewrócił i się i przygryzł wargę i dobił ją smokiem...krew się polała pierwszy raz. Buzia cała czerwona. Moja mama to chyba spać nie mogła w nocy z tego powodu :p ja zachowałam zimną krew choć też szkoda mi była bardzo Jasika. No ale cóż, nie ostatni taki wypadek pewnie.
Dobrego dnia Kochane!

Jej, ale super musi być nad morzem ja nie wiem czy pojedziemy mąż ciągle mówi, że może, że nie wie: (nie pytał o urlop ani nic czuję, że nic z tego nie wyjdzie.

Wstałam dziś bardzo wcześnie, ale jeszcze potem zasnelam teraz spodziewam się siostry ciotecznej ma wpaść na kawkę. Muszę się ubrać i ogarnąć: )

Cześć wszystkim! Dziewczyny mam pytanie, 11.03 poroniłam w 7tc :( 15.04 miałam @ no i z mężem sie staraliśmy od @ cały czas. Bardzo zle to znieśliśmy bardzo chcemy mieć dzidziusia. :( niestety mieszkam w Anglii a tutaj nawet żaden lekarz mnie nie zbadal po poronieniu. Lecę 18maja do Polski i odrazu ide do gin, mam nadzieje ze pokaże sie fasoleczka <3 jak było z wami ?? Jak długo czekalyscie ? Myślicie ze mogę juz cos czuć jeśli jestem w ciazy czy to tylko są moje wkręty ?

Witajcie dziewczynki :-)
Alzunia angelstw super ze wypoczynek sie udal :happy:no i oczywiscie angelstw trzymam &&&&& za ten cykl
glorcia zycze juz teraz wspanialej wizyty u lekarza teraz to kruszynka juz nie taka kruszynka wiec bedzie na co patrzec hehe moze mamusi pomacha
Koza0990 jesli sie wspolzyje w cyklu bez zabezpieczenia to szanse na ciaze sie jak najbardziej duze a za granica nie mozna kupic testow ciazowych juz bys moze miala jakas tam pewnosc dla wlasnego spokoji chociaz moze na test jeszcze za wczesnie ...

Ostatnia edycja:
mamcia2014 ty wędrowniczko moja odpoczywajcie na swoezym powietrzu jesli tylko pogoda dopisuje tez pewnie bym tak zrobilam ale u mnie niestety deszczowo i burzowo .... :crazy:

Cześć wszystkim! Dziewczyny mam pytanie, 11.03 poroniłam w 7tc :( 15.04 miałam @ no i z mężem sie staraliśmy od @ cały czas. Bardzo zle to znieśliśmy bardzo chcemy mieć dzidziusia. :( niestety mieszkam w Anglii a tutaj nawet żaden lekarz mnie nie zbadal po poronieniu. Lecę 18maja do Polski i odrazu ide do gin, mam nadzieje ze pokaże sie fasoleczka <3 jak było z wami ?? Jak długo czekalyscie ? Myślicie ze mogę juz cos czuć jeśli jestem w ciazy czy to tylko są moje wkręty ?

przykro mi z powodu Twojej straty...światełko dla kolejnego Aniołka [*]
Ja straciłam Zuzię w połowie ciąży. Po pierwszej @ od zabiegu postaraliśmy się tak, że mam prawie 15 miesięcznego Jasia. Także my nie czekaliśmy praktycznie wcale. Ale są tu dziewczyny które odczekały 3 miesiące inne nie doczekały nawet pierwszej @ ;)
czy możesz już czuć że jesteś w ciąży? Musiałabyś troszkę więcej napisać, kiedy miałaś owu, jak długie masz cykle czy są regularne? Biorąc pod uwagę że to 21dc u Ciebie to ja Ci powiem, że kiedy zaszłam w ciążę z Jasiem t na tym etapie czułam że coś się dzieje, nie chciałam się nakręcać więc czekałam na test. A po porodzie wszystko tak mi się przestawiło, że teraz starając się o rodzeństwo dla Jasia w cyklach nie ciążowych mam objawy ciąży :D i to w cale nie dlatego że sobie je wmawiam ;) po prostu od owulacji potrafię mieć mdłości nawet z wymiotami, piersi mnie bolą i szczypią, także wiesz, póki test nie pokaże II kresek a USG bijącego serduszka to nie ma co za dużo się doszukiwać. Życzę Ci powodzenia!! I obyś szybko ujrzała swoją Fasolkę na USG :) zostań z nami jeśli tylko masz ochotę!

no i oczywiscie angelstw trzymam &&&&& za ten cykl

och jak ja bym chciała aby się udało... :) a Ty jak tam? kiedy jakaś powtórka testu?

koza bardzo mi przykro: (,ale widzę, że się nie poddajesz trzymam mocno kciuki żeby tym razem było wszystko dobrze.

Renata u nas też burze były dwa dni pod rząd, ale popoludniami ciekawe jak będzie dzisiaj. Teraz gotuję małemu obiadek, a potem znowu wyjdziemy.
No i zmieniam mu lekarza bo ma taką grudke na powiece już 3 miesiące to ma i nic nie pomogła pani dr na nfz wczoraj byłam u niej ostatni raz pójdę z nim teraz prywatnie bo nie chcą go przez to zaszczepić.

Witajcie dziewczynki :-)
Alzunia angelstw super ze wypoczynek sie udal :happy:no i oczywiscie angelstw trzymam &&&&& za ten cykl
glorcia zycze juz teraz wspanialej wizyty u lekarza teraz to kruszynka juz nie taka kruszynka wiec bedzie na co patrzec hehe moze mamusi pomacha
Koza0990 jesli sie wspolzyje w cyklu bez zabezpieczenia to szanse na ciaze sie jak najbardziej duze a za granica nie mozna kupic testow ciazowych juz bys moze miala jakas tam pewnosc dla wlasnego spokoji chociaz moze na test jeszcze za wczesnie ...
Oczywiscie ze można kupić, ale ja nie chce sobie za szybko robic testu żebym sobie pózniej nie wkręcala ze moze za szybko zrobiłam i dlatego nie ma dwóch kresek.. Jedno co mnie martwi tylko to ze bede leciała samolotem a to słyszałam nie jest bezpieczne na początku ciazy (jeśli ciąża bedzie)

reklama
przykro mi z powodu Twojej straty...światełko dla kolejnego Aniołka [*]
Ja straciłam Zuzię w połowie ciąży. Po pierwszej @ od zabiegu postaraliśmy się tak, że mam prawie 15 miesięcznego Jasia. Także my nie czekaliśmy praktycznie wcale. Ale są tu dziewczyny które odczekały 3 miesiące inne nie doczekały nawet pierwszej @ ;)
czy możesz już czuć że jesteś w ciąży? Musiałabyś troszkę więcej napisać, kiedy miałaś owu, jak długie masz cykle czy są regularne? Biorąc pod uwagę że to 21dc u Ciebie to ja Ci powiem, że kiedy zaszłam w ciążę z Jasiem t na tym etapie czułam że coś się dzieje, nie chciałam się nakręcać więc czekałam na test. A po porodzie wszystko tak mi się przestawiło, że teraz starając się o rodzeństwo dla Jasia w cyklach nie ciążowych mam objawy ciąży :D i to w cale nie dlatego że sobie je wmawiam ;) po prostu od owulacji potrafię mieć mdłości nawet z wymiotami, piersi mnie bolą i szczypią, także wiesz, póki test nie pokaże II kresek a USG bijącego serduszka to nie ma co za dużo się doszukiwać. Życzę Ci powodzenia!! I obyś szybko ujrzała swoją Fasolkę na USG :) zostań z nami jeśli tylko masz ochotę!

och jak ja bym chciała aby się udało... :) a Ty jak tam? kiedy jakaś powtórka testu?
Bardzo mi przykro z powodu Zuzi :( [*] no ja @ mam regularne zazwyczaj, wiadomo ze od stresu czasem czy od przepracowania mi sie przesunie, ale ostatnim razem @ spóźniała mi sie tydzien jeśli dobrze pamietam i zrobiłam test pokazał mi dwie grube krechy, pózniej mąż wrócił z pracy kupił mi jeszcze 5 testów - wszystkie negatywne (ale to były takie najtańsze) no ale wtedy juz ryczałam Ze nie jestem w ciazy. Poszłam do lekarza powiedział ze mam przynieść mocz, zaniosłam w piątek a w poniedziałek miały byc wyniki. Myśle se jak ja tu wytrzymam weekend niewiedzy a wiec kupiłam jeszcze test i znow dwie grube krechy z reszta od momentu zrobienia testu juz miałam tak wielkie sutki mama mi powiedziała ze na bank jestem w ciazy a i jeszcze te bóle zębów :O mama tak miała w każdej ciazy .. No ale w 7tc niestety stało sie ... A teraz mam cały czas upławy i pobolewają mnie cały czas jajniki do tego dołączył mi ból gardła i tak jak w poprzedniej ciazy zapalenie dróg moczowych (szczypie jak sikam :/ )

Do góry