reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

angelstw planuje testowac w niedziele w dzien @jesli nie przyjdzie ... A ty ? Kiedy mozes zrobic twoim zdaniem jakies testowanko :-) tak zeby miec pewnosc a sie nie stresowac jak ja teraz :happy2:
Koza masz racje lepiej za wzesnie nie robic testu ja tak wlasnie zrobilam i teraz mam wielkie ale to wielkie "ale" do @ zostalo mi 3dni test robilam kilka dni wczesniej i wyszla mi bardzo bladziutka kreska i teraz czekam co bedzie dalej....przykro mi z powodu straty [*] dla twej kruszynki mialam podobna sytuacje do twojej ....

reklama
koza bardzo mi przykro: (,ale widzę, że się nie poddajesz trzymam mocno kciuki żeby tym razem było wszystko dobrze.

Renata u nas też burze były dwa dni pod rząd, ale popoludniami ciekawe jak będzie dzisiaj. Teraz gotuję małemu obiadek, a potem znowu wyjdziemy.
No i zmieniam mu lekarza bo ma taką grudke na powiece już 3 miesiące to ma i nic nie pomogła pani dr na nfz wczoraj byłam u niej ostatni raz pójdę z nim teraz prywatnie bo nie chcą go przez to zaszczepić.

U nas odziwo wyszlo sloneczko :-)
Co do grudki malego na powiece moze najlepiej udac sie do wlasciwego lekarza ci lekarze na NFZ podchodza nie raz do pacjentow strasznie lekcewazaco u nas w przychodni jest lekarz ktory za kazdt m razem kiedy moje dzieci choruja stwierdza im to samo i przepisuje nawet ten sam antybiotyk i sCzerze mowiac tez planuje zmienic placowke

Renata83 to dobrze ze chociaz jaśniutka była :) trzymam kciuki mocniutko żebyś nie dostała tej @ :) mam nadzieje ze ja tez nie dostanę juz :p

gloria no to super: )cieszę się twoim szczęściem: )
Renata no właśnie dlatego jutro ide do innej pani dr zapisać Wiktorka.

Moja mama zabrała małego na spacer: )a ja umylam głowę i będę suszyć włosy trzeba się do ładu doprowadzić: )

Angelstw, Renata trzymam kciuki za dwie krechy na teście :)
Gloria cudowne wieści, 350g szczęścia :)
Koza przykro mi z powodu twojej straty, ja pierwszą kruszynkę też poroniłam w Anglii, nie najlepiej to wspominam.

Ja dzisiaj odebrałam wyniki testu podwójnego, test wyszedł ujemny ale ze względu na podwyższony poziom wolnego b-hcg ciążę należy monitorować pod względem PIH (nadciśnienie indukowane ciążą) i IUGR (hipotrofia płodu). Boję się strasznie o moją kruszynkę. Popłakałam sobie i mi lepiej, nikt nie mówił, że będzie łatwo. We wtorek wizyta to zobaczymy co powie mi mój lekarz.

Ostatnia edycja:
Magdalena może to cię trochę pocieszy moja siostra w pierwszej ciąży miała hipotrofie i wszystko skończyło się dobrze także bądź dobrej myśli nie martw się wszystko będzie ok.

reklama
Witajcie kochane

Magdalena jakis czas temu,tzn.kilka lat,3-4,kiedy bylam tu stala bywalczynia,byla tu rowniez dziewczyna,ktora mieszkala w Anglii,pamietam,ze poronila kilka razy,i rowniez nienajlepiej wypowiadala sie o tamtejszej opiece dla kobiet w ciazy,mowila,ze dopiero w 12 tygodniu mozna zrobic pierwsze usg,a do tej pory niech sie dzieje wola nieba.Czasami psioczymy na nasza slozbe zdrowia,ale jak tak sobie pomysle,ze moglabym nie miec Alanka z ktorym trafilam do szpitala,kiedy bylam w 7 tc,i lekarze robili wszystko ,aby ratowac ciaze,to ciarki mnie przechodza.

Pisalas,ze bierzesz zastrzyki z Clexane,mam nadzieje,ze nie pomieszalam,masz zespol antyfosfolipidowy?Lekarz napomknal mi,zebym zrobila badania w tym kierunku.Powiedz mi prosze,czy to prawda,ze najlepiej takie badania zrobic do 6 tygodni po poronieniu?Mam nadzieje,ze z dzidzia wszystko bedzie ok.

Koza witaj,zostan z nami ,dziewczyny sa super,zawsze mozna porozmawiac,zapytac o wszystko.Przykro mi z powodu tego ,co Cie spotkalo,jednoczesnie podziwiam ze tak szybko zdecydowalas sie na kolejna ciaze.Trzymam kciuki za dwie kreseczki.

U mnie majowka raczej kiepska,mialam zly humor,siedzialam tylko i plakalam,czasami jest mi tak ciezko,ze nie potrafie sobie z tym poradzic.W dodatku Alan dzis rozplakal sie ,wiec wzielam Go na rece i przytulilam tak mocno,a On do mnie,mamusiu nie bierz mnie na rece,bo masz dzidziusia w brzuszku :-( :( Poplakalam sie,to nie byl pierwszy raz,kiedy On o tym mowil,wiec stwierdzilam ,ze chyba pora powiedziec Mu,ze na razie dzidziusia nie bedzie.Pytal,gdzie jest,dlaczego nie chcial z nami zostac?Straszne te pytania.Powiedzialam,ze jest teraz aniolkiem,ale widzialam,ze bylo Mu smutno,to bardzo madry chlopak,wiedzial,ze mama ma dzidziusia w brzuszku i dlatego nie moze robic wielu rzeczy,miedzy innymi brac Go na rece.Ech,okropne to wszystko.

Do góry