reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

witch może mi się popierdzieliło z tym 33 ;)

Martusia ja też jestem w moim tygodniu straty. Jakoś czuję, że musi być dobrze. Bardzo boję się, że dziecko będzie źle rozwinięte, bo nie brałam kwasu foliowego... :(

Lena a ile Twój Starszak ma lat?

reklama
Alza - Będzie dobrze! Ty masz takie objawy, że nie może być innego wyjścia! A nie masz zwiększonej ochoty na pomarańcze?

Lena - a to ty zaraz donoszona będziesz! 2900g to już jest co nosić,

Ja już po rozmowie z dyrektorem, fajnie pracować w firmie gdzie ciąża to normalna sprawa a nie problem, kadrowa moja koleżanka namawia mnie abym nie wracała do pracy i ten czas wykorzystała na przygotowanie się na malucha bo ona pracowała do 9 miesiąca i tego żałuje :)

Martusia, Alza będzie dobrze :) ja też się boję, że mój maluch będzie miał wady cewy nerwowej bo pomimo tego, że biorę kwas foliowy to go nie przyswajam :/

Alza bardzo podobny przepis jak ty na ciasto mam na brownie :)

Doris, ja jutro skoncze 16 tydzien wiec mysle ze te 80% jest dosc wiarygodne ale jesli sie zmieni na chlopca to tez reklamacji nie bede zglaszac. Przy pierwszym i w dodatku tak wyczekanym maluszku to naprawde nie robi roznicy.

Wow Lena jeszcze chwila i Twoja ciąża będzie donoszona :-) jak ten czas leci
Gloria zgadzam się z Tobą w 100% płeć jest nie istotna, ważne żeby była dzidzia, zdrowa dzidzia :-)
U mnie właśnie rozpoczął się nowy cykl, zaczęłam robić pierwsze zlecone badania i moje Lh i FSH wróciło do normy :-) zastanawiam się czy to zasługa Inofemu? Prolaktyna lekko ponad normę, a na resztę jeszcze czekam. Mam nadzieję, że szybko nam się uda :-)
Miłego weekendu :-)

gloria6 gratuluje córeczki :) niech rosnie zdrowo!

Jest jednak coś magicznego w córeczce i oczywiście najważniejsze jest zdrowie, ale nam przy dwójce chłopców teraz każdy życzy córeczki :) dla mnie to coś wymarzonego od wielu lat, a mąż zaczął marzyc teraz zakochany po uszy w siostrzenicy :) Jednak całkiem inaczej chowa się chłopiec a inaczej dziewczynka.

magdalena26 dobrze ze ta rozmowa w pracy za Tobą. Ja bardzo polecam przebywanie na L4, dla dobra własnego i dziecka. Także sama byłam na zwolnieniu od 12tc. Wydaje się, ze dużo czasu do porodu, ale od polowy ciąży zwykle jest już o czym myśleć - wyprawka ;) Przede wszystkim wypocząć na maxa i.... wyspać się! Ja nie mam normalnych nocy już od siedmiu lat :p

martussia2203 współczuje smutnej rocznicy. Mnie poronienie wypada tuż przed Walentynkami , a zabieg miałam w Walentyki. Dla mnie nigdy juz to święto nie będzie radosne, a wiecznie liczę, ile lat miałoby dziecko. Trzymaj sie!

alza

Alzunia tym sie nie przejmuj ze nie bralas kwasu foliowego bo ja urodziłam trójkę zdrowych dzieci nie biorąc wogole kwasu foliowego bralam go tylko teraz w tej ciąży która poronilam wiec uwierz mi twoje obawy sa niepotrzebne moje dwie siostry tez nigdy kwasu nie brały i tez maja zdrowe dzieciaki takze głowa do gory nerwy do kieszeni i spokojnie czekaj na swój upragniony skarb

Witam Was dziewczyny :)
Teraz mam chwile, żeby napisać co u nas, ponieważ cały czas mnie któryś syn odciągał ;) Miałam pisać na Święta Wielkanocne Wam życzenia, ale ciągle brakowało mi czasu albo sił. Rozłożyło mnie, akurat tydzień przed świętami - myślałam, ze zatoki, ale była infekcja od zęba. Byłam nieprzytomna, i te Święta minęły wyjątkowo mało świątecznie. Za mną antybiotyk i z tej strony czuje się lepiej. W międzyczasie lekarz stwierdził u mnie refluks żołądkowy. Mam bardzo podrażnione gardło. Ja kilka lat wiązałam bóle gardła z infekcjami - głównie kandydozą. A teraz się okazuje, ze raczej na pewno to przez kwasy żołądkowe. W każdym razie mam syrop na refluks, debretin na jelita i skierowania do gastrologa.... Dobrze, będę miała okazje dowiedzieć się, czy nie mam jakiegoś problemu z wchłanianiem się wartości odżywczych przez jelita etc. To tak propo wspomnianego kwasu foliowego, oraz temacie który ostatnio poruszałam z wami nt kwasu foliowego metylowanego.
A do tego wszystkiego podwyższony cukier i do kontroli glukoza, a w związku z tym pytanie do Was.... Jeśli któraś z was musi kontrolować cukier, jakie zalecenia macie od lekarza - specjalne diety? U mnie w rodzinie sa przypadku cukrzycy, a więc staram się temat skontrolować za wczasu :)

reklama
Ja jestem po dwóch cukrzycach ciazowych i z obciążeniem genetycznym. Raz na rok staram się zbadać hba1c. I w miarę możliwości raz na jakiś czas sprawdzić glukometrem. Co do diety - to jest długa obserwacja co szkodzi. Mi np. skakał cukier po chlebie razowym a po zwykłym białym nie.

Do góry