reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzień dobry :)

Mamcia faktycznie pogodna jest cudna :) Aż chce się wyjść na dwór :)

Angelstw brawo dla Jasia :) Jak Nikos postawił pierwsze kroki to też mi sie łezki zakrecily w oczach :)
Troszkę też smutno ze tak szybko rosną te nasze Szkraby ;)

reklama
A u mnie obyło się bez zazdrości starszej - a różnica wieku to 2lata i 2miesiące. Angażowałam starszą do pomocy i czuła się ważna i potrzebna (próbowała rozśmieszać, przynosiła młodemu zabawki, przynosiła pampersy/mokre chusteczki itp.). Kłótnie zaczęły się dopiero jak młody zaczął się dobierać do jej zabawek - i taka rywalizacja trwa do teraz. A teraz jak chcę np. zabrać młodego na zakupy, to starsza mówi, że jej będzie smutno bez braciszka ;-)

Ja musiałam mierzyć cukier tylko 1h po głównych posiłkach. Ale powyżej 140 nigdy chyba nie miałam... A wiem - miałam - jak zjadłam pizzę to po godzinie miałam 160... Już pisałam wcześniej, ale się powtórzę - jeśli nigdy nie robiłaś badania HbA1c to polecam w celu zdiagnozowania cukrzycy - określa średnie stężenie glukozy z ostatnich 3 miesięcy.

Misia Monisia no już zaliczyliśmy spacerek, później jak mały wstanie to idziemy znowu.

Pozamiatalam starlam kurze, obiad mam wczorajszy to wolne od gotowania: )

Angel gratulacje dla synka :) Ja przy pierwszych krokach córki płakałam :)

Laski jestem cala w stresie... Po porodzie cierpię na hemoroidy. I dzis mi jeden pękł, pojawiła się krew a ja jestem cała rozdygotana. Męża nie ma, nie mam jak do niego zadzwonić :(
Chodzę co chwile sprawdzam czy nic nie ma na papierze podczas podcierania i jest czysto. Ale w srodku aż cała dygocze... Wiem, ze tylko Wy potraficie mnie zrozumiec i dzieki Wam ze jesteście, ze mogę się wygadać.

Martusia, nie martw się hemoroidem. Po prostu jeden pękł. Czasem krew się leje dość spektakularnie ale tylko przez chwilkę. Ja też mam od czasu porodu, na początku miałam straszneeee :(

Ach, rozumiem. Myślałam, że się martwisz hemoroidem :) Ale jak wiesz, skąd krew poleciała to weź głęboki oddech. Wszystko jest w porządku :)

Kat ja też tak myślałam, że do porodu ją przygotuję, ale ona jest bardzo spontaniczna, chce się do niego przytulić, pogłaskać i zamiast przytulić to się kładzie na niego.. Oczywiście nie pozwalam na to, ale jest nieostrożna i trzeba uważać. Ta zazdrość to nie są żadne sceny ale daje w kość, angażuję ją, nawet pieluszki małego wyrzuca do śmietnika, jednak ja już nie poświęcam jej tyle czasu, a młody prawie nieodkładalny więc ambaras jest bo tata nie do wszystkiego, nie to co mama :-p... Na razie jest mąż w domu a co to będzie jak zostanę sama..:confused:

Martussia będzie dobrze, to tylko hemoroid. Rozumiem awersję do krwi, wciąż się nie przyzwyczaiłam, że w połogu może być krwawienie..

reklama
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa. Czy ktoras z Was bylaby w stanie napisac i poronieniu naturalnym? Zdiagnozowali mi puste jajeczko (blighted ovum) na poczatku szostego tygodnia. Byla to ciaza w wyniku in-vitro, wiec lekarz dokladnie zna daty zaplodnienia itp i twierdzi ze ciaza obumarla. Dla mojego spokoju ducha pozwolil mi jeszcze nie odstawiac hormonow (progesteron w czopkach i estrogen w tabletkach) i poczekac na usg za tydzien. Po tym tygodniu potwierdzimy ciaze zanikla i przestane brac tabletki- mam oczekiwac na poronienie naturalne. Czy ktos mial tu podobne doswiadczenie? Jak silne/ bolesne moze byc krwawienie okolo siodmego tygodnia ciazy (ktora sie nierozwija niewiadomo jak dlugo...). Z gory dzieki!

Do góry