reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Alza dużo siły!!

Martaha tak mi przykro :( Przytulam!!

Angel ja poronilam w prawie 10 tyg, ale też sobie tłumaczyłam, ze może dziecko było chore :( Ciężko przeżyć taka stratę, ale my kobiety nie zdajemy sobie sprawy jakie jesteśmy silne!

Byłam u lekarza z tym moim stanem zapalnym układu moczowego. To patalach nie lekarz!!! Poinformowalam go, ze mogę być w ciąży a on mi wypisal furagin! Wyszłam z gabinetu, zadzwoniłam do koleżanki lekarki i co mi powiedziała?- ze furagin jest absolutnie zakazany w 1 trymestrze ciąży!! Ku**a mac !! Zaszlam do niego ponownie i zarządalam zmiany leku na moja własną odpowiedzialność jeśli się boi. A on do mnie ze teraz na wszystkich lekach tak pisza Pfff sorki laski!! Do testowania zostało mi jakieś 9 może 10 dni. Jajko chyba zniose do tego czasu

Angel w okolo 45 dniu cyklu pojawily sie plamienia pamietam ze to byl czwartek a w niedziele dopiero wszystko ze mnie zeszlo. Ja mialam wtedy cykle ok 30 dniowe.

Dziewczyny bardzo współczuję i przytulam mocno, nie poddawajcie się..
Ja podejrzewam u siebie biochemiczną w lipcu 2012 roku, dwa testy z bardzo bladą drugą kreską, kolejne testy już czyste i @ po odstawieniu dupka..

Ja poroniłam samoistnie w 8t6d nasze pierwsze dziecko, nie zgodziłam się na szpital, więc szpital mimo ujemnego rh odmówił mi podania immunoglobuliny anty D. Chcieli wymusić na mnie łyżeczkowanie choć na usg widać było, że macica się oczyściła, a ja w pojemniczku przywiozłam na IP to co poroniłam. Mój gin był w szoku, że młodziutka Pani doktor tak mnie potraktowała chociaż tłumaczyłam jej, że nie chcę dodatkowych gratisów po łyżeczkowaniu a skoro macica czysta to po co.. Gin wystawił mi 100% płatną receptę na immunoglobulinę anty D. W drugiej dobie po poronieniu zapłaciłam 360 zł i przyjęłam podwójną dawkę bo tylko taka w moim mieście była dostępna i to w tylko jednej aptece..

Marta bardzo mi przykro:( u mnie sie zatrzymalo na 6tyg a do szpitala trafilam az w 10tym i co?Mialam zabieg:\ a to duza trauma i wolala bym sama sie oczyscic bo wczesniej itak lecialo ze mnie jak bym sama sie oczyscic miala:\

Ona ja jestem juz po 4 lyzeczkowniach więc unikam jwk ognia pecherxyk w poniedziałek miał 0,4 cm więc liczę że jednak sams dam radę. ..

Angel, Martaha współczucia, przykro mi z powodu Waszej straty ale tak jak wcześniej było mówione - lepiej teraz i samoistnie niż w bardziej zaawansowanej ciąży i łyżeczkowanie... zapalam światełka [*] dla aniołków

Ostatnia edycja:
Alza dużo siły!!
Byłam u lekarza z tym moim stanem zapalnym układu moczowego. To patalach nie lekarz!!! Poinformowalam go, ze mogę być w ciąży a on mi wypisal furagin! Wyszłam z gabinetu, zadzwoniłam do koleżanki lekarki i co mi powiedziała?- ze furagin jest absolutnie zakazany w 1 trymestrze ciąży!! Ku**a mac !! Zaszlam do niego ponownie i zarządalam zmiany leku na moja własną odpowiedzialność jeśli się boi. A on do mnie ze teraz na wszystkich lekach tak pisza Pfff sorki laski!! Do testowania zostało mi jakieś 9 może 10 dni. Jajko chyba zniose do tego czasu
Mojego gina kiedyś pytałam o furagine, bo sama jakiś czas temu miałam lekkie zapalenie i nie chciałam brać bo tez byłam w drugiej fazie cyklu, wiec jadłam masę suszonej żurawiny i pomogło.
Natomiast gin powiedział ze mogłam brać furagine, ze na tym etapie jeszcze do zarodka nic nie dociera wiec nie ma stresu.
Czy to prawda, nie wiem, tak mi powiedział.

reklama
Nie takich wieści się dzisiaj spodziewałam :( Dużo siły dla Was dziewczyny - do dalszej walki!

martussia2203 Jak byłam w ciąży i pojawiły się nieliczne bakterie w moczu to mi lekarz zalecił urosept. I zalecenie by dużo pić. On jest chyba bez recepty.

Do góry