reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Doris przykro mi, że tak się to potoczyło. Zawsze w takich chwilach tli się nadzieja, że może zdarzy się cud. Chciałam wierzyć, że tak będzie u Ciebie. Trzymaj się.

Angelstw jak czytam Twoje posty to praktycznie za każdym razem bije z nich ogromny optymizm, radość, siła i wiara w maluszka. I niech tak zostanie mimo dzisiejszego dołu!!! Teraz trudny tydzień przed Tobą, ale na pewno dasz radę:-) Szyjką się nie przejmuj, ja przez całą prawie ciążę miałam jakieś 3,5cm. Po 30tc zaczęła się skracać i musiałam leżeć, ale nie było tragicznie. Grunt żeby gin Ci pilnował i mierzył na każdej wizycie.

Ona daj znać jak zatestujesz!

A co do nerwów w ciąży to nie sposób ich uniknąć, szczególnie mając takie a nie inne przeżycia. Ja właśnie na końcówce jak szyjka zaczęła się skracać mega się stresowałam. Liczyłam dni, żeby tylko wytrzymać jak najdłużej. Naprawdę się bałam. I pewnie córcia to czuła, ale niespecjalnie się tym przejmowała:) Kiedy się urodziła była małym aniołkiem:) Teraz jest moją cudną, uroczą, małą dziewczyną z szalonymi pomysłami, energią którą mogłaby obdarować całe przedszkole i niezwykłą jak na jej wiek empatią:)))

Ostatnia edycja:
Angelstw - jeśli cię to pocieszy to moja przyjaciółka prawie przez całą ciąże krwawiła żywą, czerwoną krwią a urodziła piękną, zdrową i silną Julkę, która niedawno skończyła 4 lata! :)

Ja jak w tej ciąży plamiłam - co było najlepsze mój mąż był wtedy w pracy jak do niego zadzwoniłam, powiedział, żebym się uspokoiła i poszukała w internecie czy to źle - a lekarka zwiększyła dawkę duphaston-u i powiedziała, że wszystko jest ok.

Także to co nam się wydaje od razu złe i przepowiadające najgorsze przez to co przeżyłyśmy może być "naturalną" reakcją organizmu na ciąże. Bo czy znacie chociaż jedną kobietę, która przeszła ciąże książkowo?
Piszą, że mdłości powinny ustać w II trymestrze, a mi się z poranka przerzuciły na wieczór ze zdwojoną siłą...

I figa z makiem...Zaczynam mieć juz więcej i z krwią...Więc cholerna @@@ nie chce ode mnie odejść.A przyszła jakoś wcześnie nawet.Ostatnio miałam 22sierpnia,a cykle średnio 31dni.Jestem mega zdołowana dzisiaj...Wyżywam się na wszystkich...;/:wściekła/y:

Dzięki dziewczyny za info ;-)

Angelstw jeśli mogę wiedzieć.......ile kosztuje ten Pregna Plus?
Chciałabym porównać cenowo......bo za Femibion płacę 40 zł.

ONA przykro mi Kochana :-(
Pytałaś o Femibion. To jest lek bez recepty.........moja gin kazała mi odstawić kwas foliowy i kupić sobie Femibion Natal 1.......On jest do 12 tygodnia ciąży. Od 13 tygodnia biorę FN PLUS 2, który dodatkowo zawiera kapsułki z olejem rybim.

Dziewczynki, dziękuje ze jesteście
Byłam dziś u gina, nie chciałam czekać do jutra. I lekarz powiedział, ze to typowa ciąża biochemiczna, niby doszło do zapłodnienia, owu była mocno przesunięta i tylko tyle. Gdyby nie leki, które brałam to dostałabym już @. Nie trzeba zabiegu, @ dostane niebawem, może być troche mocniejsza ale nie będzie to poronienie takie typowe. Nie muszę czekać, mogę starać się od razu. Także w tej całej smutnej sytuacji nie jest aż tak tragicznie. To mnie bardzo podtrzymało na duchu.

Witam przekazuje cudowne wieści od enya
Urodziłam Basię Wiktorię SN o 19:55. Waży 2700 i mierzy 52 cm. Jest dobrze:) Mała jest wcześniaczkiem ale podobno wszystko w porządku.

Kolejny cud po wielu stratach na ziemi.Warto walczyć i się nie poddawac

reklama
enya gratulujemy!!!!!!! :tak:
Tak się cieszę że wszystko jak należy!!!

Czekamy na Ciebie i zdjęcia Basieńki :-D

Misia ja kupowałam Pregne przez allegro z jakiejś apteki internetowej bo wtedy zawsze taniej. Za 2 opakowania tj. 60 tabletek (na 2 miesiące) zapłaciłam 49,90zł (razem z kosztami wysyłki). Więc cena bardzo atrakcyjna. Jedna mała tabletka w której skoncentrowane są wszystkie potrzebne witaminy i DHA. Więc nie trzeba łykać podwójnie.

Doris
dobrze że zabieg Cię ominie Kochana...wtedy z pewnością byłoby Ci trudniej... dla mnie najbardziej pokrzepiającymi słowami jakie usłyszałam po stracie małej były słowa ginki że nie mam na co czekać i zaraz po pierwszej @ możemy się brać do roboty ;-) wtedy pierwszy raz po poronieniu poczułam że jeszcze wszystko się jakoś ułoży;-) także głowa do góry bo będzie jeszcze dobrze :*

ONA nie poddawaj się odczekaj @ i bierzcie się znów do roboty!! Zobacz ile cudów się dzieje na tym forum...też doczekasz swojego! ;-)

Naala, Matravel dzięki za dobre słowo! Dziś jest troszkę lepiej :tak: uśmiechałam się sama do siebie w nocy jak Malutek mnie zaczepiał ;-) gdyby nie ruchy osiwiałabym z całą pewnością do kolejnej wizyty :tak:

Martavel
masz rację że każda ciąża przebiega po swojemu, inaczej niż druga...tylko ja już przewrażliwiona jestem momentami, oczywiście wszystko zrzucam na to co mnie spotkało. W pierwszej ciąży cieszyłam się tak beztrosko, nie myśląc w ogóle że może się cokolwiek nie takiego wydarzyć. Teraz jestem mega świadoma każdego dnia z Maleństwem w brzuszku..ale przecież musi być dobrze!!! :sorry2:

Do góry