reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Doris przykro mi Kochana :*

Martavel ja Ciebie pamiętam :tak: Kurcze ale słodki ten Twój Szkrab :-D Jak słodko zasłonił buźkę......mały wstydzioszek :-)
Oluś.........czyli płeć juz znasz.........Gratulacje :-) To Nam zrobiłaś niespodziankę wpadając po takim czasie i pisząc że to już 14 tc ......:-) Czekamy na Twój suwaczek ;-)

Angelstw żyję żyję :-p.... Gratuluję udanej wizyty :-)

Ja wizytę mam dopiero 1 października .....czyli za 2 tygodnie.....Posłuchamy bijącego serduszka........aż nie mogę się doczekać :-D.Ciekawa jestem na kiedy dostanę skierowanie na usg.......Już bym chciała poznać płeć Maluszka :-D.

W którym tygodniu ciąży mozna wyczuć ruchy dziecka? Bo jak na razie u mnie cisza.........nic się nie dzieje..........ale pewnie jeszcze za szybko.

reklama
Doris jak przeczytałam Twój wpis o spadku bety, aż mnie zmroziło :sad: tak przykro mi się zrobiło, tak kciuki trzymałam...aż wierzyć mi się nie chce że to prawda, przecież beta tak ładnie przyrastała... w takich momentach powraca to jedno jedyne pytanie, którego bardzo mocno staram się unikać...ale w takich sytuacjach nie potrafię i pytam "DLACZEGO?" Czemu my? Przecież każda z nas pragnie tego dziecka bardziej niż nie jedna osoba która jakoś tam przypadkiem zachodzi w ciążę...ehh życie potrafi być tak okrutne że aż przerażające. Trzymaj się jakoś Kochana, pewnie najkorzystniej byłoby gdyby organizm sam się oczyścił...normalnie nie mogę nawet o tym pisać. Po prostu napiszę że wspieram :* Bądź silna!

martavel witaj ponownie! Na początku gratulacje! I oby Oluś dał wam całe kilogramy szczęścia! Cieszę się że udało się i Tobie. I zgadzam się z tym co napisałaś. Choć mogę śmiało powiedzieć, że mi Bóg też tego zaoszczędził...albo inaczej mnie Bóg wsparł w tym konkretnym dniu kiedy była owu. Udało się w pierwszym normalnym cyklu po poronieniu. Ale znam mnóstwo dziewczyn które po poronieniach za cholerę nie mogą zajść w ciąże...czasem może trzeba po prostu to wszystko zostawić, pozwolić by potoczyło się swoim torem. Zostań z nami i pisz co u Ciebie, jak się czujecie ;-) masz fajnego wstydka malutkiego ;-)

demoniqe
w takim przypadku chyba tylko pozostaje uzbroić się w cierpliwość...żadna z nas czasu nie przyspieszy...choć czasem chciałoby się mieć taką moc. W każdym razie zaciskamy kciuki żeby ciąża się rozwinęła i serduszko pokazało!

My dziś po wizycie. Wszystko w normie. Malutek rośnie, skakał dziś do góry nogami :sorry2: tzn główką skierowany był w dół :blink:
szyjka ok. 3cm (nie wiem czy mam się martwić czy nie, ale zaczekam do kolejnego pomiaru za 2 tygodnie; wg pani doktor jest w normie), zamknięta, uformowana. Kość udowa wskazuje na 18+4 więc wszystko się zgadza ;-)

Angelstw super wieści :)Cieszę się:)

Ostatnio przed @ z tydzień zaczęły boleć mnie plecy,dzisiaj też zaczęłam czuć,że coś pobolewa...myślicie,że już przesądzone?:(Okres pewnie przyjdzie:(
Ale też ostatnio nie bolały mnie piersi,a teraz zaczęły gdzieś po owulacji niedługo i bolą do dzisiaj:(Smutno mi a wiem,że Wy zawsze mi dodacie otuchy:(

A,zamówiłam na allegro test o czułości 10mlU.Takie paskowe zwykłe,ale czułe.Ciekawe czy zdąże go wogóle zrobić:(:wściekła/y:

Misia - ja w 13 tygodniu miałam badania prenatalne i lekarka w trakcie mi powiedziała, że to na 90% chłopak, moja ginekolog powiedziała, że jeśli już tak wcześnie coś widać to tylko w przypadku chłopaka. Nie wiem z czego wynika fakt, że na prenatalnych widać. Lepszy sprzęt?
Też słyszałam bicie serducha mojego Szkraba na prenat. u mojej lekarki miałam słyszeć dopiero za ok. miesiąc.

A ruchy dziecka można poczuć od 16, 17,18 tyg. Zależy jak piszą i lekarze mówią, Moje dziewczyny poczuły najwcześniej w 16 tygodniu, ale były jak szczypiory - a to ponoć ma znaczenie.
Mój mężuś zaczął się przytulać do brzucha i wsłuchiwać jak mi się tam wszystko przewraca, bo ponoć wysłuchać się do choć poczuć jeszcze nie. A na usg robił taakie fikołki, że aż lekarka się śmiała :)

demonique - jak poszłam na pierwszą wizytę po zrobieniu testu to był to chyba 4 albo 5 tydzień gdzie był tylko pęcherzyk. Byłam na kolejnej w 7 tygodniu była fasolka ale nie było serducha. Tydzień później okazało się, że serducho bije i jest wszystko ok z tym, że z miesiączki wychodziło, że jestem w 8 tygodniu a z usg że w 6 więc czasem organizm nam płata figle i wszystko się przesuwa. U Ciebie jest gorzej bo normalnego okresu nie miałaś więc nie wiadomo od czego liczyć. Nie jestem lekarzem ale ja bym jeszcze przez co najmniej 4 tygodnie nie panikowała, bo przy tak wczesnej ciąży nawet jeden dzień robi różnicę ;)

Wiecie co.....tak sobie analizuję wszystko....
Całą noc bolały mnie wczoraj (.)(.), dziś też mnie pobolewają, do tego rano mnie mdliło więc jakoś tak zaczęłam wierzyć, że ta dzisiejsza beta będzie wysoka. A tutaj taki duży spadek, nic nie rozumiem z tego. W poniedziałek 2349, wtorek 3719 wiec było dobrze do wczoraj, a dziś 2347. To takie dziwne...
Betę mam powtórzyć w piątek ale pójdę też jutro do tej samej firmy ale drugiego punktu pobrań (bo tam już na mnie patrzą jak na nienormalną, że codziennie chodzę ). Wynik będzie nie o godz 10 ale w granicach godz. 15, ale poczekam. Ciekawe ile spadnie...
I tak się zastanawiam, jak to jest że ja zaczęłam odczuwać objawy ciążowe akurat dzis najbardziej jeśli beta spada...Z tego co czytałam na forach to brak objawów jest pierwszym symptomem że coś nie tak...Dobrze myślę???

Doris nie wiem co mam Ci powiedzieć na ten temat :-( Nawet nie wiem co mam myśleć......
Chciałabym Ci jakoś pomóc ale nie potrafie, nie wiem jak.......
Wiedz ze cały czas zaciskam kciuki, że może zdarzy sie jakis cud .......

Martavel czyli już niebawem i poczuję :-D Boziu nie mogę sie doczekać :-D
Ja ostatnie usg miałam 2 tygodnie temu, ale Maluszek zacisnął nóżki więc nie dało sie podejrzec :-p
No ale teraz mam nadzieję że nie zrobi rodzicom psikusa i pokaże w końcu co tam skrywa :tak:

Cześć Kobietki :)Mam pytanko,dzisiaj mam 28dc przed wczoraj miałam taką jasno różową plamkę a dzisiaj brązową taka ciemniejszą,ale to na papierze tylko.Myślicie,że to może zagnieżdżanie dopiero?Na przedokresowe mi to nie wygląda,ostatnio miałam inne,takie wodniste bardziej.Owu miałam mniej wiecej 17/19 tak podejrzewam.Pomóżcie:(

Ona na dwoje babka wróżyła...może to być zagnieżdżenie, może zbliżająca się @. Trzymam kciuki żeby to pierwsze&&&&. Może spróbujesz jutro zrobić testa jak się nic nie rozkręci? Tak czy siak tylko cierpliwość cię uratuje:-)

U mnie dziś pojawiło się pierwsze plamienie...Niech szybko się skończy i czekam na wizytę u gina.

reklama
Do góry