reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Doris test robiłam o 15 więc nie jest wyraźny, pewnie z porannego byłby lepszy, no ale nie wytrzymałam do jutra ;)

Załączniki

• 1410282764875.jpg
    1410282764875.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 62
DORIS, LISICA
Nieustające kciuki dla Was kochane:) czuje, że nam sie grono o Dwie fasolki powiększy:) :rofl2:&&&&&&&&

A ja zwariowałam po dziisjeszej wizycie:confused:
Byłam na monitoringu w 24 dc nic nie było widać, progesteron też lipny...
Dziś poszłam do Gin żeby przepisał mi coś na wywołanie okresu, bo już 37 dc, zrobił kontrolne usg i tu szokerr:szok: że niby mam ciałko żólłte. Kazał mi zrobić progesteron jeszcze raz. Juz jestem po kluciu.
Lisica piszesz, że taki śluz masz po owulacji, wiec może jednak była. Czyli ja może koło 30 dc mam tą owu:confused: może mnie tak natura stworzyła:p W sumie to czytałam, że sa takie osobniki;:p co mają naturalnie tak późno owulacje:sorry2:
Ehhh jakbym wiedziała, to byłabym bardziej aktywna:p:-p a tu przytulance tylko raz były:p

Tylko nie zgadza mi się to wszystko z temperaturą, którą mierze:confused: bo nie miałam skoku większego niż 3 kreski:baffled: więc o co kaman w tym wszystkim:p

ONA
A jaki długie masz cykle? Jesli 28 dniowe to idź zbadaj progesteron w 21 dc!!! wtedy powinnaś mieć najwyższą wartość i to by oznaczało o przebytej owulacji!

Ostatnia edycja:
Wchodzę, czytam i tu takie wieści!!!!
Doris GRATULUJĘ!!!!
Lisiaca witaj:tak: Tobie również GRATULUJĘ! Pytałaś co tam u mnie... Ja głównie udzielam się na wieściach od rozpakowanych bo tylko na tyle mi starcza czasu i to nawet nie zawsze. Moja córa zrobiła się taką złośnicą, ze mi już ręce opadają. Rzuca się po podłodze wygina w łuk, przelewa się przez ręce. A ja próbuję to wszystko ogarnąć.

ONA
To biorąc pod uwagę najdłuższy z tych co opisałaś to wychodzi, że ok 20 dc mogłaś mieć owulacje.
Ja więc spróbowałabym zrobić tak ok 21 do 24 dc.
Musisz spróbować zrobić żeby miec jakis punkt odniesienia:)

MAGDALENA, ALZA:) co tam słychać? halo, halo:)

Jeszcze nie miałam 20dc bo dzisiaj mam 19:)Ale przed wczoraj miałam rozciągliwy śluz a dzisiaj już go baardzo mało,prawie,że nic.Tak myslałam pójśc w czwartek/piątek zbadać.

reklama
Doris pamiętaj że teraz potrzebujesz duo spokoju. Wiem, że nie będzie lekko do czasu wizyty, jednej drugiej, piątej..serduszka...genetycznego, pierwszych ruchów, połówkowego, kolejnej wizyty etc....ale jakoś trzeba pozbierać myśli i skupić się teraz na tym Maleństwie. A z zastrzykami to przekonasz się sama za tydzień, dwa będziesz już śmigała z nimi jak doświadczona pielęgniarka :tak: mówiłam, że nie taki diabeł straszny...;-) podoba mi się zmiana toku myślenia. Ja od początku tej ciąży powtarzam sobie, że przecież teraz MUSI się udać, musi w końcu być dobrze!!! I właśnie teraz tak będzie!! I widzisz Doris jak to jest, jednego Aniołka straciłaś w maju...i w maju też Aniołek powróci do Ciebie...tak po prostu miało być :* dużo spokoju Kochana!

Lisica świetne wieści!! Jak ja się cieszę kiedy mogę przeczytać tak dobre wiadomości od Was!! :tak: po cichutku gratuluję i zaciskam kciuki żeby wszystko poszło gładko tym razem!! Na obu testach widać kreseczki ;-) super!!

lumia wynik progesteronu powinien powiedzieć jak to było z tą owulką u Ciebie, ale skoro na USG jest ciałko żółte to owu byłą najwyraźniej trochę później ;-)

ONA1227 ja sama nie wiem kiedy mi minęło tych 17 tygodni :-D jakoś wyjątkowo szybko czas ucieka tym razem ;-)

u mnie ból dziąsła odpuszcza, więc jestem szczęśliwa ;-) Malutek w brzuchu dokazuje szczególnie rano, wieczorem ogólnie jest jakiś leniwy po całym dniu. Wczoraj wieczór to już mnie zestresował, leżałam i czekałam aż cokolwiek poczuję a tu przez godzinę nic....:errr: już miałam wizji przed oczami milion pięćset...ale w końcu łaskawie kopsnął...odetchnęłam z ulgą i poszłam spać :tak: wychodzi na to że wieczorem jest po prostu mniej aktywny:sorry:

5 miesięcy temu o tej godzinie mój ból sięgał zenitu...konałam z bólu.
Te wspomnienia wracają co miesiąc jak bumerang...:hmm:

"Ja Cię bardzo mocno kocham
i wiem, że to z mojego powodu płaczesz, ale tak nie można.

Każda Twoja łza powoduje, że moje skrzydełka znikają.
Kiedy Ty się poddasz, ja też zniknę!!!
Tu na górze istnieję dzięki Tobie i Twoim myślom o mnie.
Ale tylko tym dobrym, pogodnym myślom.
Mamusiu uśmiechaj się częściej. Każdy Twój uśmiech to dla mnie radosna
chwila. Dzięki Tobie mogę jeszcze zrobić tyle dobrego.
Proszę, mamo, żyj dalej. Nie jesteś sama …pamiętaj o tym.

Nie smuć się mamusiu, bo smutek powoduje, że znikam.

Pamiętaj, że ja jestem cały czas przy Tobie.
Kocham Cię mamusiu..."

Ostatnia edycja:
Do góry