reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Edytka gratuluje strasznie się cieszę, czekałam na wieści z 1 a tu prosze jak szybko się zebrałaś... oby cała ciąża była tak radosna!:) i jeszcze więcej wzruszeń życzę...:)
one more time zupełnie nie mam pojęcia cóż znaczą te wszystkie powikłania ale bardzo dobrze że dociekasz i nie poddajesz się. Myśle że w końcu znajdziecie przyczynę... mojej koleżance wyszło że jak zachodziła w ciąże to dochodziło do zakrzepicy i maleństwa umierały... zaczeła dostawać w 3 ciąży leki (heparynę- czy jak to tam się piszę:) ) i teraz mają już sporą córcie ...starają się o 2 tylko że tym razem nie może zajść...

u mnie w porządku....pogadałam z mężem, wypłakałam się i jakoś lepiej.... w przyszłą środę ide do lekarza ciekawe co wymyśli...:)

pozdrawiam wszystkie staraczki i mamusiowe aniołki :*

a i można mnie dodać do staraczek na wiosna/lato:)

MisiaMonisia, nie:happy2: "diagnostyka" to nazwa sieci laboratoriów w całej Polsce, tak jak np. medis. O to mi chodziło. Zastanawiałam się gdzie wyniki robiłaś? czy w jakimś innym laboratorium przy przychodni..? bo atrakcyjniejsze ceny u Ciebie:happy2:

rilla, w tym zespole antyfosfolipidowym też właśnie mogą się robić małe zakrzepy i dlatego przez całą ciążę będę robić sobie zastrzyki clexane, to jest właśnie heparyna. Oby tym razem się udało.
Cieszę się, że lepiej się czujesz. Bo po deszczowym dniu słoneczko zawsze wychodzi:tak: trzymaj się cieplutko!

Ostatnia edycja:
aaa ........jednak jestem zacofana :baffled:
U mnie z tymi badaniami to jest różnie.
Ogólnie to ja mieszkam na wsi. Lekarz pierwszego kontaktu jedyne co moze mi zlecić to morfologię, mocz itp., wtedy nie płace.
Endokrynolog daje mi skierowanie do przychodni w której pracuje.
Tak samo moja gin, też do przychodni gdzie pracuje.
Ale jeżeli nie chce mi się jechać do miasta to robię u siebie. I nie jest aż tak drogo :) Bo jeżeli np. TSH kosztuje 16 zł...to nie opłaca mi sie jechać, bo więcej wydam na paliwo :)

Teraz spojrzałam na pierwszy lepszy wynik z badań prywatnych czyli w mojej przychodni.........i badania robione są w vitalabo . To jest w Bydgoszczy.

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki!!! dawno mnie nie było... podczytuje Was trochę ale nie za bardzo mam czas pisać.
Pleni miała rację że jak urodzi się dziecko to pochłania ono nasz cały czas. Matka chce poświecić kaądą wolna minute swojemu maleństwu:)
Edytka ogromnie się ciesze i 3 mam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie:)
Kobietko gratulacje chłopaczka!!!
Kat, Nisiao a jak tam u Was?? może się zgadamy i za jakiś rok lub półtora znów będziemy się starać o maleństwa w tym samym czasie:pP
Ja na pewno tu wrócę i się pochwalę starankami:)
pozdrawiam serdecznie:)
ps: a to mój duży skarb: SAM_3802.jpg

Załączniki

• SAM_3802.jpg
    SAM_3802.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 57
Hej dziewczyny, ja na chwilke i tylko o sobie. kilka dni mnie nie bylo bo korzystam z pieknej pogody :)

Chcialam wam napisac ze w czwartek odebralam wyniki beta HCG (ktore po poronieniu ma spadac). Krew pobrana byla 14 marca rowny miesiac po # i wynosila wtedy 66 (jednostek) a tydzien wczesnie 186, dwa tyg wczesniej 334 a wiec spada ladnie i dośc równomiernie. lekarz zapewnił mnie, że nic nie odrasta, nie ma mowy o zasniadach i innych takich cudach natury. Wciąz czekam na pierwsza @ po poronieniu i co mnie troszke martwi ze owulacja raczej jeszcze sie nie kreci. Tzn caly tydzien już bolą mnie jajniki, a śluz wskazuje jakby na dni plodne ciągle i ciągle, wiec pewnie dopiero podejmuja prace.
Lekarz powiedzial mi tak - "oczekac 3 miesiaca i do ataku" :-D mial na mysli staranka.... a wiec zdaje sie że od maja i ja bede miala pelnoprawnie zielone światełko, w razie czego, ale do listy staraczek sie nie dopisuje... bo poki co maz pracuje za granica, wiec jakiekolwiek staranka bylyby możliwe dopiero we wakacje tak naprawde, a szkoda... Zreszta sama nie wiem czy on bedzie jeszcze chcial si starac...

reklama
Liluś a no myślałam ostatnio o Tobie :-) śliczna dziewczynka :-):-)

małgonia o Tobie też nie zapomniałam :-) jak samopoczucie??

aschelee a jak Ty się trzymasz kochana?

uwaga, chwalę się ;-) wstawiam fotki malucha :-)
DSC03467.jpgDSC03470.jpgDSC03472.jpg

Załączniki

• DSC03467.jpg
    DSC03467.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 67
  • DSC03470.jpg
    DSC03470.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 67
  • DSC03472.jpg
    DSC03472.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 82
Do góry