reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Renata, jakie zakażenie?
rilla, u mnie różnie trwało krwawienie, ale najkrócej miałam ok. tygodnia, podobnie jak @ a najdłużej za pierwszym razem 2 tyg.
kobietka, gratuluję siusiaka;-):-) jak ten czas leci...:szok:

espanolka to co jeszcze mozesz zrobic to wykonac USG - jesli masz taka opcje, dowiesz sie czy macica jest prawidlowo oczyszczona, czy sie motywuje od nowa do pracy. ja jestem po zabiegu, ale 3 tyg po nim bylam na USG i wiem ze szyjka macicy zagojona i śluzowka macicy sie regeneruje, wiem tez ze jajniki jeszcze nie podjely funcji. Poczekalabym ze starankami na pewno do najblizszej @ a potem jeszcze te badania co dziewczyny pisza :)

RenataT
dostalas takie skierowanie na "awidnosc" tokspolazmozy? ono powie o tym czy do zakazenia doszlo niedawno. Bodajrze jesli mniej niz 4msc to trzeba podac leki. Najpewniej lekarz chce sie upewnic ze masz odpowiednie przeciwciala a ewentualnie podac lek żeby zminimalizowac ryzyko kolejnego poronienia. Szkoda ze nikt ci tego nie wyjasnia w konkretach. Ja wiem tyle co od znajomej mi osoby co przez to przechodzila. zdrowka!

rilla ja mialam tak ze krwaiwienie mi ustawalo i co kilka dni jakby się wznawialo. Takze na zmiane dwa dni bylo, potem plamienie potem znow ze dwa dni krwaiwienie. Wszpolczuje tych widokow w lazience, kurcze ja mialam podobnie po tej tabletce ze zaczely ze mnie wyplywac skrzepy krwi i nawet nie wiem czy ktoryms z nich byl aniolek. Dobrze ze maz byl z Toba, ze mna nie bylo nikogo. Ech w smutnych warunkach przychodzi nam ronic dzieci :-(

kobietaka 22 ty juz w zasadzie na półmetku, super :) No i chlopak - tak naprawde to ni sa zawsze oczkiem w glowie mamusi :tak:

Ostatnia edycja:
Awidnosc mam ani niską ani wysoką. Powiedziala mi ze z tych wyników jasno nie widac czy zakazeie swieze. Podala lek i zobaczymy czy coś pomoze.jak w maju sie okaze sie jest ok, to wizyta chwile przed owulacją moją.
tylko z gabinetu wyjde i na meza sie rzuce zeby nie tracić chwili :)

Dziewczynki nie wiem czy mnie pamiętacie...udzielałam się tu jakiś czas temu
Otóż przypomnę się ... 17 stycznia miałam zabieg w 8 tc ...okazało się że fasolkę zabrał mi zaśniad !!!
Beta z poniedziałku wynosi 10 ....więc już tak bliziutko do zera. Może za dwa , trzy miesiące dołączę do Was jako staraczka !!!
Założyłam nowy wątek
ZAŚNIAD CAŁKOWITY I CZĘŚCIOWY
Jeśli któraś z Was miała tę nieprzyjemność poznać Molę hydatidosę to proszę skrobnijcie parę słów na wątku !!!

A tymczasem ślę Wam moc buziaków !!!
Dla potrzebujących &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Nie mogę się doczekać kiedy do Was zawitam na dobre !!!

Dziewczynki nie wiem czy mnie pamiętacie...udzielałam się tu jakiś czas temu
Otóż przypomnę się ... 17 stycznia miałam zabieg w 8 tc ...okazało się że fasolkę zabrał mi zaśniad !!!
Beta z poniedziałku wynosi 10 ....więc już tak bliziutko do zera. Może za dwa , trzy miesiące dołączę do Was jako staraczka !!!
Założyłam nowy wątek
ZAŚNIAD CAŁKOWITY I CZĘŚCIOWY
Jeśli któraś z Was miała tę nieprzyjemność poznać Molę hydatidosę to proszę skrobnijcie parę słów na wątku !!!

A tymczasem ślę Wam moc buziaków !!!
Dla potrzebujących &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Nie mogę się doczekać kiedy do Was zawitam na dobre !!!
Witaj pamiętam.A po zaśniadzie nie kazali poczekać???
Lisica mi prca wiele pomogła po stracie syna, inaczej bym zwariowała.

Aschlee25, rilla1 widzę, że jesteśmy "świeżynki", mnie to spotkało w zeszły czwartek, jednak odbyło się bez zabiegu. Trzymacie się kochane!!!

MisiaMonisia mnie również nie zrobili żadnych badań...byłam w szpitalu trzy razy i za każdym razem zaraz mnie wypuszczali do domu (ale w Hiszpanii chyba już tak maja...) przynajmniej tutaj mamy wsparcie:)

RenataT chyba będziemy się starać razem, ja też czekam do maja :-)

Ogólnie chciałabym Wam podziękować za tak ciepłe przyjęcie i pomoc.
Ja dziś byłam u lekarza, babka jak jej powiedziałam, że poroniłam spytała co ja w takim razie tu robię?(miała to być pierwsza wizyta kontrolna w 8tyg) Ale na szczęście byłam z moim D. i powiedzieliśmy, że chcemy zadać kilka pytań itd. Zrobiła mi USG i wszystko ładnie się oczyściło. Okazało się też, że w szpitalu dali mi skierowanie nie tam gdzie trzeba, więc to naprostowała. Ale żadnych badań poza tym ani nic. Oczywiście pytaliśmy, ale powiedziała, że dopiero po 3 poronieniach zaczynają się zastanawiać co dalej... Kolejne USG za 2 tyg.
Na pocieszenie usłyszałam, że jestem młoda, że to normalne i że następnym razem już nie powinno być komplikacji.
Jednak w kwietniu będę w PL i nie omieszkam zrobić wszystkich badań na zaś ;-)

Więc uzbrajamy się w cierpliwość i czekamy:tak:

reklama
Karola ty tez synus??? nic sie nie chwalisz! :-D Gratki wielkie, to bedzie parka! super!

Espanolka hormony tarczycowe, znaczy ich symbole ths, t4, t3 sa znane na calym swiecie, nie musisz ich przekladac na hiszpanski.

Do góry