reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aga, ja mam 85DD i smieje sie ze wielblad ma garby na grzbiecie, a ja buklaki z przodu. No, teraz to mi z DD kipi - E jak zloto i nie puszczac luzem bo sie o kolana obija.:-D Dynda mi to. Znaczy sie dynda mi ze mi biust dynda. Moje chlopisko jakos nie zwraca uwagi na takie szczegoly, kiedys jak marudzilam ze mam nogi jak slupy pod pieklem to powiedzial ze nogi sie nie licza bo i tak ida na boki, biust - jak twierdzi - ma byc dorodny bo on ma odruch wyciskania wszelkich pryszczy i moglby sie pomylic, a brzuch... Coz, uzywany byl! I juz. On akceptuje wszelkie mankamenty mojej urody, tudziez wszelki moje nadmiary, to niby czemu ja sie mam przejmowac? Jedynie mam szlaban na ogolenie glowy bo moj dyktator twierdzi ze trzeba miec za co zlapac wlokac do jaskini. Hmmm... Pomyslec ze poznal mnie z lbem odrosnietym na 3mm...:-D
Aha!Ktos kiedys udowodnil, ze zmiany w piersiach typu wiotczenie i zwisy to nie sprawka karmienia - one zachodza juz w czasie ciazy. Chcac wiec zachowac "dziewicze" cycki, trzeba by w ogole w ciazy nie byc.

reklama
cześć kobitki :D sorki, ale ja znów przelotem mam takie zaległości ze nawet nie wiem co sie dzieje przepraszam ;/ ino obczaiłam że cos o kłaczkowej piszecie to wyszukiwałam po jej postach aż doszłam do detektora :D i tak sie kochana ciesze że usłyszałaś bicie serduszka :D Zimorodek ma serducho jak dzwon skoro tak wcześnie słychać :D mam normalnie banana, doczytała bym więcej bo normalnie aż sie zatesniłam, ale za chwile mam gości, potem kolacyje M przychodzi z pracy - dnia mi brakuje .... jutro gin... ale wizyta bedzie chyba po L4 miała być po @ ale ... nawet mi sie nie rozkręciła ... rzucam sie w wir pracy, nie myślę. Jutro idziom na imprę integracyjna od mojego z roboty. Weekend jak to weekend - pewnie doczytam w poniedziałek.

w zasadzie mam pytanko do onaxx kochana powiedz mi moja szwagierka jest już w 28 tyg ciąży PLT ma 127, hemoglobina - mimo iz od 2 miechów bierze dodatkowe żelazo stoi w miejscu 11,8. Czy te wyniki są na prawdę bardzo złe? Dzieki za odpowiedź i sorki za wykorzystywanie poniekąd, ale wiem że ty objektywnie do takich spraw podchodzisz i w interpretacji wyników ufam ci bardziej niz lekarzom.

Dzis ja ginka okropecznie nastraszyła, brzuch ma twardy, ciągnie ją mocno w dół, a USG jej nie zrobiła, i kazała przyjść za miesiąc... w poniedziałek robi badania i idzie do lek rodzinnego, no i w dodatku ona jest -, on jest +, pierwsze dziecko miała - wiec jej nic nie podawali. Skierowania na przeciwciała nie dostała.. no zgroza ... z NFZ-tu ;/ Tu jej wiąże złe wyniki z antyciałami i tym starszy a tu badań nie zleca ... Namieszała jej w głowie strasznie.

Pozdrawiam i całuje wszystkie
nowe aniołkowe mamy przytulam mocno a dla ich maleństw [*]

Ja dzisiaj tylko na chwilkę, bo mam od groma roboty.
Kłaczek to na pewno było serduszko. Nie ma innej opcji.
Anulka fajnie tak pójść do lekarza i nic się nie dowiedzieć, nie? Załamka.
IZW trzymam kciuki za wizytę.
Witam nowe Aniołkowe Mamy.
[*]
[*]
[*] dla Waszych dzieciaczków.
A co do cyckowych problemów, to ja nie mam się czym przejmować, bo biustu brak :-D. Jak powiedziałam N., że może sobie powiększę, to zapytał po co. Cóż, jak jemu nie przeszkadza, to mnie tym bardziej :-D.
Dobra, buziaki i wracam do pracy.

kłaczku ja tak molestuję temat o tych dopalaczach, bo tak sobe myślę, ze jak ty nawet nie możesz sobie zrobić progesteronu, hormonów tarczycy to lepiej coś brać tak wiesz zapobiegawczo. Oczywiście zrobisz jak zechcesz :) kiedyś coś czytałam że kobiety w twoim wieku ( tylko błagam nie zrozum mnie źle bo ja to tylko z troski :) ) mogą mieć problemy z odpowiednim poziomem progesteronu i konieczne jest podtrzymanie. Ja miałam dobry progesteron a i tak brałam wspomagacze. Rozumiem, że wcześniej nie chciałaś ale teraz słyszałaś serducho :D

aga ale to plamka czy plama?bo moj ma caly palec brązowiutki i te przebarwienie rosnie wraz ze wzrostem paluszkow. Jak byl maly to mial plamke no a teraz to caly paluch.

aga ja mam 75 ...........hh:-D:-D

IZW- ja tez mam konflikt z mezem i moja siostra rowniez po pierwszej ciazy powinni podac twojej szwagierce immunoglobuline ktora jest darmowa po porodzie ja tak dostalam i moja siostra tez z druga cora w ciazy nie bylo problemu choc ja dla wlasnego i przedewszystkim bezpieczenstwa dzidzi dokupilam jeszcze w ciazy druga dawke w Polsce to jest koszt ok 600zl moja siostra rodzila drugie dziecko 11 mies temu i ja jej wysylalam bo u nas to jest koszt 60euro a ja mam dodatkowa polise wiec mam darmowe.Teraz po stracie mojego aniolka tez dostalam zastrzyk i w przyszlosci zamierzam ponowic.Przy konflikcie serologicznym z regoly nie ma problemow z pierwszym dzidziusiem.

Moja Mika ma plamke wielkosci 2 na 2 cm urodzila sie z nia.Gdy byla malenka plamka byla mniejsza wiadomo wraz ze wzrostem powiekszala sie ale tylko tyle na ile rozciagala sie sora w trakcie wzrostu teraz to pannica ktora ma 167cm i wiadomo nie rosnie juz w takim tempie jak male dzieci wiec i plamka sie nie powieksza.

Ostatnia edycja:
Wiem, magnusik, ze hormony z wiekiem lubia sie powykladac, przeciez rosnaca po cichu broda nie bierze sie znikad.;-) Co do tarczycy, to akurat robilam moze nie bardzo swiezo, ale cos odrobine ponad rok temu i byla sliczna, wiec mysle ze sie nie powinna przez ten czas bardzo sie posunac. Kurcze, tylko nie wiem jaki jest sens wskakiwac z progesteronem teraz - 10 tydzien i jak do tej pory ok... Moze by sie ktos sprytniejszy wypowiedzial, ale wydaje mi sie ze gdyby hormony byly do kitu to juz by bylo po zawodach, co?

kłaczku ja tarczyce mialam zawsze super a teraz mi się wyłożyła, minimalnie ale jednak. Ginka mi tłumaczyła, że ważna jest kontrola tsh i ft4 bo mogą hamować rozwój płodu. A co do progesteronu to dopiero w 16 tygodni się go odstawia jak łożysko w pełni przejmie jakieś tam funkcje, więc sens chyba jest :)

reklama
Dziewuszki, ja tylko na chwilę, pochwalić się moim szczęściem, ma już całe 11cm i hula w brzuchu jak nie wiem co! i cały czas się dupką odwracał...wszystko ładnie rośnie, serducho biło jak dzwon i ogólnie kochany jest bobasek, łapką nawet machał do nas:) jestem przeszczęśliwa! tylko delikatna anemia sie nam przyplątała i trza nieszczęsnym żelastwem się szprycować, ale zbytnio się nie przejmuję, bo wszystkie moje siostry (a mam ich 4) w ciąży miały problemy z żelazem, więc wnoszę, że to rodzinne...dobrze będzie, nie przyjmuję innej opcji!

kłaczku to nie mogło być nic innego jak serducho Zimorodka:)

buziam wszystkie i uciekam spać

PS to nasz Skarbek:)

Załączniki

• 20110616116.jpg
    20110616116.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 42
Do góry