reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiesz co? Nie wiem. Jak rzucilam palenie zima, to latem, jadac na zloty kupowalam sobie paczke fajek na weekend - czasem wypalilam cala, czasem nie, ale po powrocie do domu nie ciagnelo mnie wcale. Pomijajac owe weekendowe popalania, nie pale od 3,5roku i wcale mnie nie ciagnie. Wrecz nawet drazni mnie dym tytoniowy.
Igusiad, a jakby tak zrobic badania hormonalne i przejsc na normalna dietke typu warzywa, chude miesko? No, bez jaj, przeciez to sie nie moze tak utrzymywac bezterminowo...

reklama
jak chodziłam do diabetologa, to on co i rusz mi inny jadłospis ustalał, nawet kiedyś mi dał receptę na zelixe, i powiem ci że zrzucałam góra 2 kilo przez 2 miesiące, dopiero dukan mi dał rezultat 10 kilo, ale nie żebym była mocno radykalna, bo zdarzały mi się grzeszki, od 6 miesięcy nie jestem na niej i przytyłam tylko 2 kilo, ale to po poronieniu.

bo u nas tak jest najpierw tablety potem hormony robią, tak samo jak antybiotyki przepisują bez sensu.Konowały jedne:-)
2 kilo przez 2 m-ce to faktycznie mało.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bez względu na jakiej diecie będziesz igusiad trzymamy&&&&&&&&&&&&& za szybką utrate kilogramów.
U nas na burze znowu sie zanosi , ja zresztą uwielbiam tą cisze przed burzą, potem powietrze jest fajne. A dziś jeszcze do tesco chce pojechać na zakupy , zawsze tam jakieś promocje z ff mają;-)I tak mija weekend...mój w robocie ..powiedział że jak przyjdzie to pogadamy o wyjezdzie ...zobaczymy co postanowił.

dostałam @ nie wiedzieć czemu:-(,:wściekła/y: miałam 2 maja więc za wcześnie :-(kurcze te hormony zamiast pomóc tylko zaszkodziły wręcz.:-(Jedno wiem że nie wezme już tych tabletek.być może po zabiegu takie ,,cuda,, sie zdarzają , nie wiem.poczytałam troche o tym i może tak być ale to miało mi unormować cykl , zamiast 34-33 miało być 28 bite, nie bardzo to rozumiem.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Noz kurka, skrocic skrocilo na pewno... Az do przesady.
Przespalam sie. Zaczelo sie spanie na pokaz. Rajmund obudzil mnie jak wrocil z pracy - chyba zaniepokojony bo jakos tak zareagowal jak sie obudzilam... No co? Wiem ze spioch, ale zeby zaraz o tym glosno mowic?:-D

A mi jest smutnoo:/
zrobilismy dziś grilla... z rodzinką... przy piwku... bylo wesoło.. ale nie mnie......
ciągle myslę o maluchach....:(
i chyba mam obsesję... ciągle myślę, żeby już być w ciąży;/

Ilonko, nie mysl tak mocno. Ja myslalam jak wariat, ale to raz ze meczy, dwa ze przeszkadza w zajsciu. Sprobuj wyluzowac albo zajac sie czyms co naprawde Cie wciagnie, pochlonie mysli. Wtedy latwiej zyc i latwiej zaskoczyc.

reklama
Oj Ilona, wiem że jest ciężko, uwierz mi ja do tej pory wyobrażam sobie jakby to było gdyby chłopcy byli z nami. Czasem wyobrazam ich sobie w rózne okazje (swięta, pobyt na plaży, zakupy) bardzo często są ze mną.. choć tylko ja o tym wiem;-) tak już chyba będzie...
O staraniach nie mysl za intensywnie bo nic z tego nie wyjdzie...

igusiad- nie wiem czy to zrobiłaś, ale ja na twoim miejscu zbadałabym hormony i to wszystkie tzn. przysadki mózgowej, płciowe i tarczycy. Tarczyca potrafi mocno trzymać wagę i ciężko schudnąć plus poronienie mogło być przyczyną problemów hormonalnych. Piszesz też że mialas problemy z owulką, może to niekoniecznie tylko przez dietę, to mogły byc zaburzenia hormonów przysadki, one wpływają na prawidłową produkcję progesteronu.

Do góry