reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

a ile schudłaś i jak długo stosowałś te dietke jeżeli można wiedzieć?Ja Wam powiem że moge nie jeść słodyczy wogóle ale jak mnie weżmie to szok:szok:, zaczynam sie trzęś , rece mi drżą i mam wrażenie że robi mi sie słabo- jak zjem batonika czy coś słodkiego to wszystko przechodzi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
12kg w niespelna 3 miesiace. Chudlam srednio 4kg miesiecznie i zdaniem lekarki to bylo ok. Mowila ze wiecej niz 5 bylo by niedobrze, a mniej niz 2 znaczylo by ze sie opieprzam.:-D To w sumie nawet nie jest dieta jako taka, a raczej sposob odzywiania. Nie ma ustalonych jadlospisow i dokladnego wyliczenia co mozna a co nie - w zasadzie wiadomo ze unikamy produktow o wysokim IG, jesli cos ma IG ponizej 50 to mozna do woli sie opychac, wiadomo ze unikamy produktow tlustych, slodyczy i wysokiego IG.

Jesz 5 posilkow/ dzien. Sniadanie (u mnie kawa z mlekiem byla bo taki nawyk), potem drugie sniadanie typu jablko albo jakis inny owoc, zupka to kolejny posilek, potem jakas fasolka, kalafior lub inny brokul z parze + rybka, kurzy cycek albo inne chude miesko, i na kolacje salatka jakas, ew. maly jogurcik. 5 posilkow dziennie powoduje ze nie masz czasu zglodniec i o to chodzi bo czlowiek bardzo glodny je duzo wiecej - je lapczywie i zanim mozg sie polapie ze jest jedzone czlowiek jest zapchany po przelyk.

no dokladnie tak jest , co z tego jak cały dzień można nie jeść jak na wieczór(na noc) człek zje z nawiązką a i spalić nie ma jak no chyba ze całonocny sex:-D:-D:-D. ja też jakoś dukanowcom nie wróże nic dobrego , zresztą wypowiadał sie lekarz który mówił że za jakieś pięć lat będzie nowa choroba- Dukana . Ale każdy ma swoje zdanie, mimo to znam osoby które są na tej diecie a mają problem z nerkami czy wysoki cholesterol.Każdego sprawa.Ekspertem nie jestem , nie stosowalam jej więc nie moge nic powiedzieć dobrego czy złego z mojego przykładu. Wiem natomiast że 13-dniowa jest do bani, można schudnć naprawde dużo(przekonałam sie)ale coś za coś, zdrowie ważniejsze.

Anulka, ja kiedys spotkalam sie z dieta, w kteorj sniadanie polegalo na czarnej, gorzkiej kawie, obiad na kawalku upieczonego miesa, kolacja nie pamietam. 2 tygodnie takiego czegos i organizm chce jesc! Brakuje podstawowych pierwiastkow, witamin...
Znalazlam: Śniadanie:
Czarna kawa

Obiad:
Do wyboru
1. 150 g befsztyku, główka sałaty przyprawiona łyżką oliwy,
2. 250 g plastrów selera obsmażonych bez tłuszczu, pomidor, mała pomarańcza,
3. 200 g startej marchewki, jajko na twardo, 100 g żółtego sera.

Kolacja:
Do wyboru
1. 100 g chudej szynki, 150 g jogurtu naturalnego,
2. 2 jajka na twardo, 100 g chudej szynki, sałata,
3. 200 g łososia, sałatka owocowa z połówki jabłka, kiwi, grejpfruta i pomarańczy

Z tym ze tu podaja 3-5 dni, a babki na tym jechaly po 2 tygodnie, a jesli potrzebowaly zrzucic wiecej to i dluzej. Chore. Efekt jojo murowany. I gdzie zolty ser w diecie redukcyjnej?

Ostatnia edycja:
no na tej 13-dniowej też tylko czarna kawa , potem szpinak i jajko , na kolacje nic i tak przez 2 tygodnie ją stosowalam. Bez sensu bo przybrałam 2 razy tyle.Zresztą po jej zakończeniu, moja rodzinka patrzyła jak zjadam choćby kęs chleba a dla mnie i to było za dużo.
Ja najlepiej zapycham sie kefirm no i rano nie mam problemów z toaletą. Uwielbiam teraz kalarepy , tonami moge jeść, zamiast fajki kalarepka. To mnie najbardziej oczyszcza.I zauważyłam że woda z cytryną gasi pragnienie , tak samo jak zielona herbata, jakoś gazowane napoje nigdy mi nie smakowały.Soki tak ale co to za soki z kartonu?Tak samo jak jogurty z ziarnem- koleżanka co pracuje przy tym to mi opowiadała jak to ziarno na ziemi leży w magazynach i po min cszczurki chodzą bleeeeeeee
igusiad a ty w tamtym roku ile schudłaś na dukanie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bo diety silnie redukcyjne prowadza do wyglodzenia. Nie chodzi o deficyt energii, a o brak witamin, mikroelementow itp. "cegielek", ktorych organizm potrzebuje zeby zyc. Braki powoduja glod. Zeby schudnac, trzeba zmienic przyzwyczajenia zywieniowe. Nie takie porste bo do tych nawyczkow bardzo latwo sie wraca - wiem po sobie. I nic tak nie deprymuje, jak swiadomosc ze grubasem jest sie dozywotnio. Jak alkoholikiem - majac tendencje do tycia, pewnych rzeczy trzeba pilnowac juz zawsze.

reklama
każdą dietę trzeba stosować z głową, ja swoją tuszę zawdzięczam źle dobranym tabletką antykoncepcyjnym, jak zorientowałam się że zaczynam tyć i przerwałam to i tak nie pomogło bo już miałam to świństwo w organiźmie, i przytyłam 25 kilo i co z tego że nie jem słodyczy, chleba ziemniaków, waga stoi jak zaklęta. Mi lekarz zaproponował dukana, i co 3 tyg chodziłam robić wyniki, i było ok, ale jak pogłębiło moje problemy z cyklem to przerwałam, zdrowie jest ważniejsze niż wygląd

Do góry