reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam się środowo i słonecznie słowami Czesia Niemena..."czy mnie jeszcze pamiętasz"...?
Oj, "chwilę" mnie nie było, nawet dłuższą, a tu tyle rewelacji!
shocked.gif

Udało mi się większość nadrobić i wygląda na to, że bilans dobrych i złych wieści wychodzi chyba w miarę równo... To w sumie bardzo dobrze...

Jak przyjemnie wrócić i trafić od razu na takie rewelacje
biggrin.gif

No ale zacznę może od tej gorszej strony...

shehzadi, magda_79, ASA915 -
[*]
dla waszych Aniołków... bardzo miło mi was przywitać, choć już zdecydowanie mniej przyjemne jest to, że w takich okolicznościach...
unhappy.gif
Ale w grupie naprawdę raźniej, więc teraz wszystkie razem czekamy aż dla każdej z nas wzejdzie piękne słoneczko...
Jeśli o kimś przez przypadek zapomniałam, to przepraszam i również zapalam
[*]...

As76, mimo że się nie udzielałam, to cały czas trzymałam kciuki za twojego tatkę - to był naprawdę silny i zdeterminowany człowiek i gdyby nie to, że czasami niestety nasz organizm nie chce się nas słuchać i nie jesteśmy w stanie nic na to poradzić, to samą siłą woli na pewno by wygrał... Zresztą, co ja gadam - on i tak był już wygrany, bo miał was do samego końca i na pewno odszedł szczęśliwy z tego powodu...a teraz razem z twoimi Aniołkami będzie nad wami czuwał i na pewno będzie obecny, choć już tylko duchem, a nie ciałem podczas Komunii Świętej twojego synka... Bardzo, bardzo mi przykro i ściskam cię mocno...
[*] dla taty...

a_gala i karollcia33 - gratulacje z powodu udanych wizyt!
biggrin.gif
a_gala - skoro serduszko tak pięknie bije, to już musi być tylko dobrze... karollcia33 - no to będzie parka! Starszy braciszek będzie mógł się w przyszłości wykazać chroniąc swoją młodszą siostrzyczkę przez zalotnikami...
wink2.gif
Gratuluję i mam nadzieję, że też będę się mogła kiedyś cieszyć i chwalić takimi wieściami, zwłaszcza, że zawsze marzyłam o tym, aby mieć dziewczynkę (może to przez to, że mam dwóch braci)...
biggrin.gif

No i na koniec wisienka na torcie...
biggrin.gif

kłaczek, anka" - GRATULACJE przeogromne! Życzę wam teraz porządnych objawów ciążowych, aby nawet przez chwilę nie było najmniejszych wątpliwości, że wszystko jest OK i dzidzia zdrowo rośnie... A tak na marginesie - Koziorożce są "the best" - wiem z własnego przykładu...
biggrin.gif
wink2.gif
cool2.gif

kłaczku - to dla ciebie, taki przedsmak...
wink2.gif

Normalnie jakiś pogrom ciążowy się ostatnio uaktywnił...! Tak trzymać! Zarażajcie ile wlezie!
Oj, bogate te Święta były w jaja... teraz pora na prezenty z okazji Dnia Matki...
wink2.gif

Emy, nawet nie przypuszczałam, że tyle nas "łączy"... U mnie też zestawienie: Koziorożec - Lew i na dodatek ja również urodziłam się 15 stycznia... No jeśli jeszcze twój małżonek jest przypadkiem z 22 sierpnia to już szok totalny
shocked2.gif

reklama
Lady MK, dzieki. Z takich slodkosci bobaskowych, wlasnie widzialam wczoraj (znow wlaze miedzy regaly z bobaskowymi ciuszkami) pajacyka z napisem "Potwor mamusi" i takim zajefajnym dinozaurem. Po prostu cudo i jakze w naszym stylu.:-D

no to dostałam @, leje się ze mnie hektolitrami....a brzuch to mi zaraz rozsadzi...ble

ale dobrze, porobie badania czy nie mam żadnych torbieli czy innych paskudztw i wtedy z ginem postaramy się o dzidzie tzn z mężem a gin nam pomoże:-D tylko ten cykl sobie odpuszcze, bo jak bym zaszła to by termin na lutego wychodził, boję się, że w dniu śmierci Filipka miałabym rodzić :-(

IZW tylko ja tam przed zajściem w ciążę pracowałam:tak: ale nadal w tej firmie pracuje tylko że na Bielskiej ;-)
ja w tym tygodniu nic nie gotuje, lenia mam :-D
Mam nadzieję, że będzie ok i nie będziesz musiała iść do szpitala....trzymam kciukasy żeby sie unormowało wszystko&&&&&&&&&

Karolcia gratulacje dziewczynki, fajnie taka mała słodziutka dziewczynka będzie a braciszek bedzie jej pilnowałam przed facetami ;-) ja zawsze chcialam mieć parke, ale teraz to bym chciała drugiego syna....hm tylko, że miałam kiedyś sen, że ja Filipko umarł to ja później zaszłam w ciąże i byla córeczka a ostatnio śniło mi się, że Filipek był z braciszkiem i ten mały braciszek zapytał się mnie dlaczego Filipek nie może być z nami cały czas....

Kłaczku żeby nie było ja wyśniłam Twój test :-D:tak: a jeszcze wmawiałaś-to na pewno nie mój i co i co i co? :-D
"Potwór mamusi" hihi super, ale można sobie samemu zrobić takie body lub koszulke, tzn zamówic z dowolnym tekstem, a musisz mieć jedne z napisem "Zimorodek" i tego pingwina z suwaczka :-D:-D

A nie wiem czy sie nie skusze, tyle ze mamy calkiem sporo ubranek, sprzetow... Mamy lozeczko, i fotelik do auta, i nosidelka, i misiow okolo mnostwa, i bodziaki, spioszki, kaftaniki... Moze nie w ilosciach wystarczajacych, ale calkiem sporo.
Sie smiej, Bibiana, sie smiej! Nie wiem czy tu mozna zamowic czy nie, ale poki co nie szalejemy. Czekamy.

anka'' gratuluję i życzę spokojnej ciąży.

Bibiana szkoda, że tak wyszło, ale szukaj drugiej laseczki do pary i bierz się za robotę. No która chętna? :-D Oj, wyszło trochę nie teges, ale mam nadzieję, że zgorszenia nie będzie ;-).

A filmu z tą panią wolę nie oglądać. Mnie by pewnie wyśmiała, bo ja za nic nie mogę przytyć :-(, więc pewnie wg jej norm jestem totalnie aseksualna :cool2:

:-D Shehzadi, wez nie rozwalaj. Po pierwsze, wszystkie kobiety ktore tyja od samej mysli o jedzeniu, wlasnie zaczely zionac ku Tobie szczera zazdroscia. Po drugie, jak dla tej pani to ja pewnie tez jestem kompletnie bez seksapilu, skoro waze 1/3 z niej. Dla ogolu moj seksapil jest problematyczny, ale wlasnie z racji ze jest mnie za duzo - jak widzisz, kwestia poczucia estetyki.

anka'' gratuluję i życzę spokojnej ciąży.

Bibiana szkoda, że tak wyszło, ale szukaj drugiej laseczki do pary i bierz się za robotę. No która chętna? :-D Oj, wyszło trochę nie teges, ale mam nadzieję, że zgorszenia nie będzie ;-).

A filmu z tą panią wolę nie oglądać. Mnie by pewnie wyśmiała, bo ja za nic nie mogę przytyć :-(, więc pewnie wg jej norm jestem totalnie aseksualna :cool2:

Witaj w klubie ,ja też z tych co się tuczą całe życie i nie widać efektów ;-):sorry2::sorry2:
Przy wzroście 176 cm -64 kg wagi :-D:-D:-D
Taka jestem wypasiona :-D:-D:-D:-D

no to dostałam @, leje się ze mnie hektolitrami....a brzuch to mi zaraz rozsadzi...ble

ale dobrze, porobie badania czy nie mam żadnych torbieli czy innych paskudztw i wtedy z ginem postaramy się o dzidzie tzn z mężem a gin nam pomoże:-D tylko ten cykl sobie odpuszcze, bo jak bym zaszła to by termin na lutego wychodził, boję się, że w dniu śmierci Filipka miałabym rodzić :-(

IZW tylko ja tam przed zajściem w ciążę pracowałam:tak: ale nadal w tej firmie pracuje tylko że na Bielskiej ;-)
ja w tym tygodniu nic nie gotuje, lenia mam :-D
Mam nadzieję, że będzie ok i nie będziesz musiała iść do szpitala....trzymam kciukasy żeby sie unormowało wszystko&&&&&&&&&

Karolcia gratulacje dziewczynki, fajnie taka mała słodziutka dziewczynka będzie a braciszek bedzie jej pilnowałam przed facetami ;-) ja zawsze chcialam mieć parke, ale teraz to bym chciała drugiego syna....hm tylko, że miałam kiedyś sen, że ja Filipko umarł to ja później zaszłam w ciąże i byla córeczka a ostatnio śniło mi się, że Filipek był z braciszkiem i ten mały braciszek zapytał się mnie dlaczego Filipek nie może być z nami cały czas....

Kłaczku żeby nie było ja wyśniłam Twój test :-D:tak: a jeszcze wmawiałaś-to na pewno nie mój i co i co i co? :-D
"Potwór mamusi" hihi super, ale można sobie samemu zrobić takie body lub koszulke, tzn zamówic z dowolnym tekstem, a musisz mieć jedne z napisem "Zimorodek" i tego pingwina z suwaczka :-D:-D
Bibiana jak nie tym razem to następnym.
Ja mam inny problem...
3 miesiąc z rzędu @ przychodzi kiedy chce ,zwykle z duuużym opóźnieniem ..i raczej bez owulacji ,przynajmniej tak mi się wydaje.
Powinnam dostać @7 maja dziś już sporo po i cisza.
Test zrobiony -1 kreska...:sorry2::sorry2::sorry2:

Kłaczek skarbie ja Ci jeszcze nie pogratulowałam :tak::tak:
Słońce nudnej ciazy życzę i zdrowego różowego bobaska :-D:-D:-D

Karolcia fajnie ,że dziewczynka będzie :tak:
Dziewczynki przepraszam ,ale więcej nie ogarniam jeszcze ,jeszcze muszę nieco dojść do siebie.
Może jutro po pogrzebie już będzie inaczej....:blink::blink::blink:

karollcia33 z tego wszystkiego zapomło mi sie pogratulowac córci :D
bibiana eh no szkoda, mam nadzieje że u ciebie tam w srodku wszystko ok i za 14 dni rozpoczniecie staranka w końcu zioła potrzebuje kogos do pary :D, ja odpadam na jakis czas mam nadzieję że nie na zawsze a wprost że na krótko :D
Do Biedronki zaglądam ale tylko tej koło szpitala - bo blisko
kłaczek e tam jeden ciuszek :D zreszta taki zajefajny
As 76 duzo przeszłas ... pewnie ze stresu ci sie opóźnia... choć moje motto mówi "dopóki ni ma podpaski w majtkach jest nadzieja" nie zawsze sie sprawdza ale... kto wie, kup sobie te tesciki na owulacje po 1 zł na allegro sikasz od 10 dnia cyklu mi to bardzo pomogło wyczaic moja owulkę

to jak z ta koniczynz a raczej trzema koniczynami czterolistnymi - zerwać i zasuszyć?? ps poszłam sparwdzić czy mi sie to nie ubzdurało ale są wszystkie trzy

Ostatnia edycja:
reklama
karollcia33 z tego wszystkiego zapomło mi sie pogratulowac córci :D
bibiana eh no szkoda, mam nadzieje że u ciebie tam w srodku wszystko ok i za 14 dni rozpoczniecie staranka w końcu zioła potrzebuje kogos do pary :D, ja odpadam na jakis czas mam nadzieję że nie na zawsze a wprost że na krótko :D
Do Biedronki zaglądam ale tylko tej koło szpitala - bo blisko
kłaczek e tam jeden ciuszek :D zreszta taki zajefajny
As 76 duzo przeszłas ... pewnie ze stresu ci sie opóźnia... choć moje motto mówi "dopóki ni ma podpaski w majtkach jest nadzieja" nie zawsze sie sprawdza ale... kto wie

to jak z ta koniczynz a raczej trzema koniczynami czterolistnymi - zerwać i zasuszyć?? ps poszłam sparwdzić czy mi sie to nie ubzdurało ale są wszystkie trzy
IZW ja słyszałam ,że się nie zasusza ,bo zrywasz i zasuszasz to szczeście,ono nie pełni życiem czyli się nie rozwija .Ale to tylko słowa....

Poprzedni cykl miałam bezowulacyjny tak wyszło z USG.
Ponad 2 tyg po @ zero owulki i endo minimalne takie jak tuż po @.
Moje endo w 21 dc wynosiło ok 3 mm.
@ ostatnio mam 3 dni z czego jeden dzień obfity ,a reszta to w zasadzie plamienia...
Nie spodziewam się cudów ,a raczej jestem pewna ,że coś nie halo z poziomami hormonów ,ale teraz nie czas na takie rzeczy....
na to jeszcze przyjdzie czas ....

Ostatnia edycja:
Do góry