reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lila, ja to znam. Tyle że rozstanie zawsze jest lepsze od życia z "wrzodem na d...". Dziś się pakuję - coś robię znaczy się, myślę o tym co mam zabrać. Kurde, jak cholernie mi się nie chce lecieć to masakra. Wolałabym tu zostać, wrócić na Rowland do dzieciaków, być z moim kochanym facetem... Dwa tygodnie wydają się wiekiem.
Zjola, u mnie to OMC tatuś ma większy problem, ale generalnie rozumiem zagadnienie... Zobacz... Każda matka chce żeby się dzieciakowi poukladało, gdzieś tam snuje się myśl o fajnej narzeczonej, o weselisku tradycyjnym, o wnukach, a tu pojawia się starsza, "przechodzona" babka, o białym ślubie zapomnij, o wnukach... Cholera wie, szanse maleją. No, nie jest marzeniem żadnej mamusi synowa z second handu. Zwłaszcza że my bez ślubu sobie urzędujemy od kilku już lat... Mogę się tylko domyślać jak huczało na osiedlu... To małe miasteczko, wystarczy że ubierzesz się inaczej niż wszyscy, a na pewno zauważą. Mnie tam rybka, na jakiś nonkonfromizm czasem mnie stać, a czasem na wdupiemanie, ale oni tam mieszkają od z górą 30 lat i znają się co do sztuki. Spoko... Będę na miejscu to zobaczę co się wykluje. Mam nadzieję że nie będzie głupich tekstów bo gotowa jestem pojechać, że może lepiej nie kazać Rajmundowi wybierać między kobietą a rodzicami. Jakby co, to ja się o wynik takiego wyboru nie obawiam.

reklama
To chyba bardziej moja psychika świruje niż coś zmienia... wizytę mam 7.02
Teraz problemy z mieszkaniem,z kredytem,z córką męża,z pracą...ehhh
Muszę się czymś zająć ,żeby nie myśleć o złych rzeczach... To wszystko będzie Ok

Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.
Marek Aureliusz

U mnie brzmiało to zwykle podobnie z wyjątkiem końcówki:
... I daj mi na tyle rozumu, żeby mi się jedno z drugim nie popier...o.

Sens ten sam, ale klimacik mi bliższy. Chyba zacznę to sobie powtarzać. Mam dzis bojowy dzień.

witam się środowo,

osiągnęłam taki stan, że czuję jakąś stabilność emocjonalną po tym wszystkim. Ciekawe czy to przejściowe, że niby jeszcze będzie huśtawka? Czy już tak szybko stanęłam na nogi? Ciekawa jestem. Mam wrażenie jakby to wszystko było jakoś bardzo dawno temu. Już nie pamiętam jak to było w ciąży. Czy było inaczej? Teraz jak o tym myślę, to nie mogę uwierzyć, że byłam w ciąży. To jak jakiś piękny sen, który się nie wydarzył naprawdę. Kurcze jakie to wszystko dziwne. Pamiętam że jak się ciąża potwierdziła, to nie wierzyłam, odczuwałam to jako jakiś cud cudów. Nie mogłam uwierzyć. I teraz tak właśnie myślę, że to był cud.

Dziwne to wszystko kurcze. Może dlatego że to moja pierwsza ciąża była.

pozdrawiam popołudniowo

Mart, oby. Ja miałam refleks szachisty chyba. Na początku łapałam się na odruchach związanych z ciążą, potem dopadł mnie totalny kanał. Dziś jestem w lepszym "widzie" i mam nadzieję że ostatnie dni to było przesilenie jakby, że dotarło do mnie w całości i przeszło gdzieś w przeszłość...

kłaczek tak trzymać bi zabij ale nie daj si e;-)

a tu ciekawostka:

Nie moegłm ueiwrzyć że waśłciiwe
młgoem zozureimć co cztyam.
Fenoemen słiy lukidzego mógzu.
Weułdg odykcira na Uinerwtesycie Cmabrigde,
nie wżane w jaiekj kleojonści ułżoone są lietry w wryazie.
Najawżnjszeią rzczeą jset żbey
peirtszwa i otsanita letria błya na waśłciywm meijcsu.
Rszeta mżoe być uożołna gdizeklowiek
a i tak wcąiż mżemoy to bez porbelmu perzytczać.
Dzejie się tak daltgeo
bo ldzuki mzóg nie cztya kadeżj poejdnczyej ltiery,
ale słwoa jkao cłaśoć.
Neiasmowtie? tak...
Jak zwasze mśyleałm że otrogarfia jset wżana...!

linea, niezłe, juz to gdzies widzialam tylko po angielsku, tez dziala

zjola, u nas rozruchow nie ma, dystrykt red sea jest dosc bogaty, wszyscy maja prace, bo przeciez tu za praca przyjezdzaja, zarobki wyzsze niz w reszcie kraju, dlatego nikomu nie przyszło do głowy na ulice wychodzic. Demonstracje ogladamy w tv :)) my tak tu niby w Egipcie, ale w innym swiecie

Aelreda- witaj , ja miałam w listopadzie 2009 dodatni test ciążowy z tym ,że ja zrobiłam go dzień przed terminem spodziewanej miesiączki i ona przyszła w terminie z tym ,że była bardziej bolesna całe plecy mnie bolały i promieniował ból do ud nie mam pojęcia co sie zadziało ,ale myślałam też o tej ewentulaności teraz sie już nie dowiem miałam iść do lekarza gdyby coś odbiegało od normy ,ale po pierwszym dniu tych boleści było już normalnie więc nie szłam ,a jak byłam na kontroli po kilku miesiącach to na mnie nakrzyczał ,że mam nie testować następnym razem tak wcześnie.Myślę ,że nie ma wpływu to na dalsze starania ,ale masz jakieś leki na unormowanie tarczycy ?

reklama
Aelreda- witaj , ja miałam w listopadzie 2009 dodatni test ciążowy z tym ,że ja zrobiłam go dzień przed terminem spodziewanej miesiączki i ona przyszła w terminie z tym ,że była bardziej bolesna całe plecy mnie bolały i promieniował ból do ud nie mam pojęcia co sie zadziało ,ale myślałam też o tej ewentulaności teraz sie już nie dowiem miałam iść do lekarza gdyby coś odbiegało od normy ,ale po pierwszym dniu tych boleści było już normalnie więc nie szłam ,a jak byłam na kontroli po kilku miesiącach to na mnie nakrzyczał ,że mam nie testować następnym razem tak wcześnie.Myślę ,że nie ma wpływu to na dalsze starania ,ale masz jakieś leki na unormowanie tarczycy ?
Dziękuję kobietko za odpowiedź.
Od kiedy dowiedziałam się o tarczycy cały czas przyjmuje leki, Euthyrox, obecnie dawka 150 mg od dobrych kilku miesięcy.
Poza tym wystarczy też poobserwować ciało i jak na razie wszystko jest ok.

Do góry