reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczynki trafiłam na pewien utworek i chce sie z Wami nim podzielić , jeśli nie chcecie sie wzruszać to nie otwierajcie , ja sie poryczałam poprostu.

Kasia-Witaj kochana :)
Karolcia- trzymam kciuki za wyniki&&&&&&&&&&&

YouTube - Farba - Zagubiony książe

Doveinred- dopiero Cie doczytałam , wielkie Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
a teraz mały ochrzan , no wiesz całą ciąże przebyłaś ,a my nic nie wiedziałyśmy ??!!(foch;)):-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć dziewczynki.

Kobietka u mnie powoli wszystko wraca do normy.
21 grudnia przylazł pierwszy @ i tak jakoś dalej leci.

od wczoraj zaczęliśmy się przytulać bez ograniczeń ,bo już mi tęskno za tym było.;-):-D:-D
Młoda wyjechała do Jaśka do Gdańska ,więc trochę pusto w domu ,młody szaleje w swoim świecie,więc my wykorzystujemy ten czas dla siebie.
Dziś pół nocy baraszkowaliśmy ,a rano spaliśmy do 10.30.:szok::-D:-D:-D

kasiawd -dobrze ,że z maleństwem jest super.:tak:

deveinred - gratuluję już dużego brzuszka.:-):-):-)

czarna76 - czekam na Twoje wyniki.:tak:

agamati -jak nie teraz to w przyszłym miesiącu ,przecież kiedyś musi się udać.:tak::-)

Aneczka dokładnie tak można spokojnie kilka sztuk codziennie zjadać bez żadnych obaw,ale ja potrafiłam zjeść małą paczkę w ciągu dnia i taką samą w nocy.;-):tak::tak::tak:
Przyznam się,że nie znam cen migdałów ,jak potrzebuję to biorę z półki i już.;-):-):-):-)

Karolcia81 -czekam z niecierpliwością na Twoje wyniki
Na pewno już będą lepsze niż poprzednie ,a to dobrze wróży na przyszłość.:tak::-)

A ja nadal siedzę i moczę w rivanolu ten pokaleczony palec ..:baffled::baffled::baffled:
Przynajmniej mam czas na rozmyślania o tym i owym.;-)

As- to znaczy ,że to nie była ciąża pozamaciczna i niepotrzebna była chemia?To fajnie, trzymam za Was mocno kciuki:tak:.

Ja sie jeszcze wzbraniam przed szaleństwem , bo mój M jeszcze wypłaty za listopad nie dostał ,a za chwilę będzie kolejna wypłata i nie wiem jak to będzie, dobrze,że chociaż zaliczke dali , to nieludzkie przed Świętami nie dać ludziom wypłaty :no:.Szukamy cały czas jakiejś pracy dla M.

oj kobietka to Ty rzeczywiście dużo do tyłu jesteś.:baffled::baffled::-D:-D
Ciąża pozamaciczna okazała się prawidłową ciążą zstępującą ,jednak coś było nie tak i obumarła na etapie 4-5 tyg.
Miałam zabieg wyłyżeczkowania ,bo wszelkie metody naturalne zawodziły .Po jakimś czasie po zabiegu dostałam znów bóli .
Okazało się ,że pękła torbiel na prawym jajniku i wszystko poszło do brzucha.
Jak wylądowałam w klinice to prawie cała jama brzuszna była zakażona .
Miałam stwierdzone zapalenie przydatków,przymacicza ,początkowe zapalenie jelit,żołądka ,nerek i innych organów .
W klinice dostałam jakieś zastrzyki ,a do domu chemię w tabletkach ,bo się nie zgodziłam na leżenie na oddziale.;-);-)
Ogólna diagnoza to początkowy stan posoczniczy organizmu
Po kontroli jest oki,więc spoko.
Rozmawiałam z ginem to powiedział ,że okres ochronny to max 3 miesiące ,bo gojenie nastąpiło bardzo szybko .:tak:;-):-):-)

Jako odtrutkę zaaplikowałam sobie ALVEO i witaminki wszelakie .
Wspomagam się już folikiem i toną migdałów ,bo zawierają bardzo dużo potrzebnych dla zdrowia składników.

Fizycznie jest już prawie oki,ale mam jeszcze momenty ,że mi się słabo robi i muszę usiąść.
Efektem takiego osłabnięcia jest obcięta opuszka palca na tarce ;-):-D:-D:-D,ale idzie z tym żyć ,tak że spoko,daję radę.
Jakieś plany swoje mam i jest git.:tak::tak::tak:

Witam :-)
As co do tego mleka to ja mieszkam we Wloszech i tutaj sa roznice miedzy cenami mleka i to nawet bardzo duze ok 8-9 euro, ale widzisz oni sie o te dziecko starali pol roku to co wczesniej nie mogli pomyslec ze dziecko powietrzem nie zyje????:dry:
silentenigma a wiec mocno trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok i daj znac koniecznie po wizycie.
karolcia za ciebie i twoj wynik tez trzymam kciuki zobaczysz wszystko bedzie dobrze;-)
Aneczkab witamy:-)
agamatijezeli @ jeszcze nie przyszla to nic straconego
Kasiawd super wiesci:tak:i tak bedzie do konca:tak:

Mam nadzieję że tym razem się uda.Bo jak na 19-nasto latkę mam już dość tych trudnych wydarzeń...
Martwi mnie to że nie było widać pęcherzyka żółtkowego ale to że było niewiele widać to chyba wina sprzętu mojej nowej lekarki,bo nawet nie pokazało jej który tydzień...Czy wiecie jaki powinien być wymiar GS w 5tyg?Planuję znów odwiedzić lekarkę w INVICTA w Gdańsku bo przynajmniej tam mają dobry sprzęt i dobrych lekarzy,a nie to co w Malborku ;/

Oj to ty mlodziutka jestes;-) sluchaj kochana przedewszystkim glowa do gory tym razem musi byc dobrze i nie dopuszczajmy do siebie innej opcji, musisz wierzyc w swoja fasolke. A co do zmiany lekarza i lepszego sprzetu tez udala bym sie do przychodni z lepszym wyposazeniem i personelem.Zobaczysz wszystko bedzie dobrze i tym razem slonko zaswieci dla ciebie:tak:

lila ja wszystko rozumiem ,ale chyba zdawali sobie sprawę,że wraz z wiekiem potrzeby i wydatki na dzieci rosną.:baffled::baffled::baffled:
Ja tego nie rozumiem.
Co oni by zrobili gdyby okazało się,że dziecko potrzebuje dodatkowej pomocy?
Skąd na to pieniądze wezmą?\
Daj Boże ,żeby po tym mleku i Danonkach (najgorsze świństwo ,które można podać dzieciom) nie miało alergii :baffled::baffled:

To jest jeszcze maleństwo i w dodatku wcześniak ,więc nie wiadomo jak jego rozwój będzie postępował dalej.
Ja im życzę jak najlepiej ,ale dziecko to nie zabawka i powinni mieć tego świadomość...

Ech życie...

reklama
Przepraszam że tak tylko o sobie, ale jestem w wielkiej rozpaczy.
Wczoraj byłam na wizycie i wszystko niby ok, a dzisiaj brązowe plamienia:( zastanawiam się czy Ty nie przez badania jak myślicie? Strasznie mnie ostro potraktowała na samolocie. Zastanawiam się czy to tez nie jest wynikiem zagnieżdżania się maluszka, tyle pytań a mam taki wstręt do szpitali :(

Do góry