reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

ilonka i jak wyniki?

ewcia pomniczek naprawdę śliczny :tak:

Dziewczyny teksty w stylu:
A może byście się już zaczęli starać o maleństwo?
Albo : a kiedy następne ?
To chyba najgorsze co można usłyszeć ,bo powalają na kolana.
Ja zawsze mówiłam :
Przyjdzie czas i pora to będzie.
Jak Bóg da to ksiądz ochrzci ,a ja wychowam.
I tyle .Zamykały się buzie na długo....
Fakt bolą te teksty jak cholera,ale z czasem się człowiek przyzwyczaja.:sorry::sorry::sorry:
Kobieta to cyborg i nawet nie wie,ile może znieść.:tak::sorry::sorry::sorry:
Damy radę wszystkie.
Każda się doczeka na swoje upragnione maleństwo tylko właśnie musi przyjść ten czas i ta pora....

Witam.

Umówiłam się na jutro do tego samego lekarza co mnie w sobotę przyjmował na kontrolne USG i Beta HCG ,żeby ostatecznie wykluczyć ciąże pozamaciczną i sprawdzić,czy ilość płynu z zatoki Douglasa się zmniejsza.

Jeśli wyniki będą dobre to zaczynam szykować się na pielgrzymkę.
Zwariuję w przeciwnym razie w tym domu,bo mam za dużo czasu na rozmyślania...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
czesc Wam!!!

z niechecia witam nowe aniolkowe mamusie, bardzo mi przykro że musiało Was to spotkać
[*]

ja wczoraj dzwonilam do poradni gentycznej, wywiedziałam się co i jak. I tak oboje musimy miec skierowanie (wystarczy od lekarza rodzinnego), dowody, ubezpieczenie. Wizyta najwczesniej w pazdzierniku - lekarz ma do mnie zadzwonic jak juz beda mieli ustawiony grafik. ciesze sie ze wiem cos wiecej.:biggrin2:

Jeżynka cieszę się że wszystko ok :) zaglądaj częściej bo Ciebie tam brak :)
Ilonka jak tam wyniki?

Ostatnia edycja:
Witam i ja :-)
Dziś się ochłodziło i od rana cały czas pada deszcz.

Ilonka - jak wyniki???
Mlodam - ja na wizytę w poradni genet. czekałam 2 tygodnie od rejestracji. Miałam wizytę u genetyka i tego samego dnia pobrano nam krew na kariotyp. Badania robiłam w Poznaniu w poradni Genesis na ul.Grudzieniec
Wisienka - oby @ przylazła jak najprędzej. U mnie 1 @ po stracie Oleńki przyszła po 36 dniach, a 2 następne już normalnie tyle, że są bolesne.

Witajcie,
cieszę się, że mogłam się tutaj zapisać i otrzymać wsparcie, którego mi tak brakowało, jest mi o wiele łatwiej i raźniej.
Życzę Wam dobrych wyników genetycznych i nie tylko:)
Też czekam na @, potem będę mogła pójść do mojego gin, pomógł wielu kobietom, mam nadzieję, że mi też coś poradzi albo chociaż uspokoi.
Pozdrawiam w deszczowy dzień:)

Wisieńka a lekarz pozwolił Wam na tak szybkie rozpoczęcie staranek? Mnie pozwolił dopiero po 3 miesiącach czyli pod koniec września mamy zacząć działać..

A u mnie taka duchota , że szok.. Jutro może się ochłodzi...

Miłego popołudnia....

Witajcie wpadam w przerwie między gotowaniem i spisywaniem listy zakupów przed urlopem, przeprosiny faktycznie były przyjemne , mimo ,że to końcówka @ ,ale powiem wam ,że nic już nawet nie brudze ,więc potopu nie było.

Calogera - dzięki kochana za miłe słowo.Trzymam za Ciebie kciuki.

Liljana- no niestety ,ale na urlopie będzie spokój na szczęście;-):tak:bo już @ sobie chyba poszła jednak wkładanie pikli jeszcze sobie daruje coby sie nie popsuły.

mlodam- to trzymam kciuki za wyniki z całych sił.

ufff ,ale mam liste zakupów,ale to nic , bo już część kupiłam gorsza jest lista potrzebnych rzeczy , jestem osobą ,która myśli co by było gdyby, więc notuje latarki, zapałki, apteczke z bandażami , tabletkami , kroplami, smectami , maściami i innymi
rzeczami ,a jeszcze zmiotka i szufelka i rękawice i cif i wogóle bo nie wiadomo jaki porządek poprzedni urlopowicze zostawią no głowa mi zaraz pęknie od pomysłów M sie śmieje ,że nam tir będzie potrzebny:-D:-D:-D

Każdy mówi żeby wierzyć...
każdy mówi "to nic" nawet nie zdając sobie sprawy że mniej by bolało uderzenie w twarz niż takie słowa które tną jak nóż...
Oj nasłuchałam się tych tekstów i znosiłam je cierpliwie do czasu... do czasu aż miarka się przebrała

Witam wszystkie mamusie.
Alicja śpi -męczyły ją te upały ale w końcu pada... byliśmy dziś u pediatry "zdrowa jak koń"
nie ma dla matki milszych słów:)
cieszę się każdą chwilą z Nią choć Jej łzy czasem tak bolą i męczą...

a kiedy przychodzi wieczór siadam i myślę...
myślę o tym dlaczego nie mam Ich dwóch przy sobie, dlaczego los tak chciał... jak wyglądałaby moja pierwsza dziewczynka? czy miałaby takie same oczy -tatusiowe? moje usta? czy byłaby podobna do Ali czy zupełnie inna? czy też byłaby takim śpiochem i leniuszkiem...
Myslę i zastanawiam się dlaczego z dnia na dzień jest trudniej... trudniej pogodzić się ze stratą -bo teraz wiem co straciłam??? straciłam te uśmiechy... małe rączki... stópki.. dlaczego tęsknię jeszcze bardziej skoro z czasem miało być lżej?
Wandzia miałaby już skończone 8 miesięcy... byłaby taka duża...

Nie ma wieczoru bez myśli o Niej i bez tej tęsknoty w sercu...
później podchodzę do łóżeczka Alicji patrzę jak spokojnie śpi i dziękuję za to ze jest zdrowa i ze jest taka jaka jest...

Więc dlaczego nie boli mniej...

Cześć ,
Agatka , nie ma co dumać , gdyby była Wandzia , to nie byłoby Ali - los za nas decydyje . Wandeczka nad Wami czuwa i zawsze będzie z Wami.
Lilijanna , pierwszy tydzień urlopu był deszczowy , tośmy nie wychodziły za dużo z domu , ogóry zrobione (oczywiście dorobiłam jeszcze i w sumie mam 41) , dzisiaj poszalałysmy w mieście , były place zabaw przy Promenadzie Niemena i Kino- Shrek Forever w 3D , niezła jazda ale bilety kur...ko drogie , nic dziwnego - na widowni 6 osób . Fajnie spędziłyśmy dzień , jazda tramwajem i autobusem dla moich dziewczyn też frajda , bo jeżdża zawsze autem. A ja skonsternowana bo nie umiałam skasować biletów ..... no cóż technika idzie do przodu , a ja też sto lat nie jeździłam tymi pojazdami. Jutro wyprawa do moich dziadków na wieś.
Ilonka , daj no znać , co i jak ?! plizzzzz

kobietka22 ja też taka zapobiegawcza... aż do tego stopnia, że się ze mnie wszyscy śmieją jak gdzieś wyjeżdżamy, że jade co najmniej na miesiąc.. Tylko potem wszytsko jakimś dziwnym trafem się przydaje..

13x13 czarna ma rację.. trzeba się cieszyć tym co masz.. i nie rozpamiętywać, bo jeszcze bardziej cierpisz..

reklama
Liljanna masz rację, pewnie jak przestanę być tak nerwową osobą, to dzidziuś się pojawi - tak też uważa mój mąż

as 76 powodzenia na wizycie, trzymam kciuki

mlodam szybko zleci czas do października, prawidłowe wyniki na pewno pomogą Wam odważyć się na kolejną próbę!

kobietka22 baw się dobrze!!! :-)

13x13 los tak chciał, żeby Twoja pierwsza córeczka czuwała nad całą Waszą rodzinką :-)

czarna76 i jak podobał Ci się Shrek? :-)

A ja strasznie zmokłam wracając do domU!!! masakra, ale już jestem prawie sucha. Dobrze, że mąż przygotował mi obiadek, bo już chyba bym dziś nie dała rady nic sobie przygotować! :-)

Do góry