reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Półtora roku temu w wyniku toksoplazmozy poroniłam w dwunastym tygodniu ciąży. Było to pod koniec lutego. Lekarz powiedział, że od zabiegu łyżeczkowania powinnam odczekać pół roku, a później mogę ponownie zacząć starania. Od marca zaczęłam stosować plastry Evra i stosowałam je do maja bieżącego roku. Musiałam z nich zrezygnować z powodu podrażnień i wysypki jaka zaczęła się przez nie pojawiać na mojej skórze. Dostałam okres, minął miesiąc kiedy miałam dostać kolejny i cisza. Pierwszy test zrobiłam ok. 20 czerwca. Wyszedł negatywnie. Kilka dni później wyjechałam na wakacje. Wróciłam kilka dni temu, a okresu jak nie było tak się nie pojawił. Mój partner nakłonił mnie do ponowienia testu i co się okazało... dwie kreski. Wczoraj byłam u ginekologa. Podobno wszystko w porządku, muszę zrobić szereg badań tak jak przy pierwszej ciąży. Jestem przeszczęśliwa, ale z drugiej strony tak bardzo się boję, że coś może pójść nie tak... że znowu będę cierpieć a tego bym już nie zniosła. Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić, bo odczuwam skrajne emocje. Z jednej strony jestem taka szczęśliwa, a z drugiej pełna obaw. A te obawy bardzo mnie blokują. Wszyscy myślą, że jestem nieszczęśliwa, że zaszłam w ciążę, a to przecież nie o to chodzi. Co mam zrobić żeby się wyluzować, żeby być dobrej myśli? Następna wizyta za dwa tygodnie.

Barz dobrej mysli tylko tak pokonasz stres i zmartiwenia tylko pozytywne myslenie nie trzeba sie zle nastawiac bo wszytko potoczy sie dobrze :):):) trzymam kciuki

reklama
Witam wszystkie dziewczyny jakis czas mnie nie bylo ale juz jestem wlasnie jestem w trakcie lekow dzis koncza sie dni plodne i okaze sie niedlugo czy sie udalo... mam nadzieje ze wiadomosc bedzie taka na jaka czekamy od dawna z mezem trzymajcie kciuki... okaze sie to 28go bo to dzien miesiaczki oby jej juz nie bylo ;)

Witam KATKAA Ja jestem z Kielc nie znam tego gina ale mogę Ci piolecić mojego Grzegorz Wydrzyński.Jestem po dwóch porenieniach to dzięki niemu mam kochanego Julka z trzeciej ciąży wczoraj skączył 20 miesięcy.Widzę że jesteś ze śląska a dokładnie skąd bo ja pochodzę z Dąbrowy Górniczej.A do kielc przybyłam za mężem.Pozdrawiam Was Wszystkie i cały czas wam kibicuje podczytuje co u Was życze Wam jak najszybciej zdrowych fasolek i spokojnej ciąży.

Jeżynko - bardzo dziękuję!

Anulka - to my staramy się w podobnym czasie! Mój termin następnej @ to 22 lipca. Mam nadzieję, że wredota nie przyjdzie! Za Ciebie też trzymam kciuki!

Sikoreczko - Gliwice się kłaniają;-)

Ostatnia edycja:
Więc czekamy obie :) mam nadizeje ze sie uda bo ja juz nie moge sie doczekac. z drugirj strony mysle ze ciezko to idzie bo bardzo pragne miec iskierczke swoja jak to moja kolezanka mowi blodaka psychiczna jest ale coz jak sie pragnie tak malenstwa a ona nie planowala i zaszla jej lawto powiedziec teraz ...tym bardziej ze niegdy nie poronila a ja boje sie zeby nie bylo jak ostatnio:( ale jestem dobrej mysli biore luteine pod jezyk i czekamy razem z mezem...

Anulko powiedz mi a po co ta luteina? Mnie jeszcze zostały 2 opakowania z poprzedniej ciąży, ale brałam ją od 6-go tygodnia ciąży.

powiedzcie jak dodac kolejna sygnature bo mi tylko i wylacznie dwie wchodza inne nie chca:(a chcialabym inne suwaczki np pomozcie...

a do 2-4 dnia cyklu bralam clostilbegyt a od 14 luteine i lekarz zyczyl mi przyjemnych doznan hehe oby sie sprawdzily:) niby doktor bo specjalnie do lublina pojechalam z kolezanka ktora tez ma problemy zajsc ale juz jedno dziecko ma i sie okazalo ze cos jej u nas przy cesarce zrobili z prawym jajnikeim i nic nie powiedzieli tylko leczyli wiec razem tam sie wybralysmy i jestesmy dobrej mysli:)

reklama
Witam dziewczyny.
Prosze o pomoc bo gdzie jak nie tu znajde najbardziej wiarygodną odpowiedz. Jestem tydzien po zabiegu, bardzo boli mnie lewy jajnik, kłuje jak na owulke i taki tez mam sluz i ochote na sex, której myslałm, ze nigdy miec nie będę. Czy to mozliwe żeby juz mi się owulka zbliżała albo już była/ A może to jakieś zakażenie czy coś. Plamię jeszcze trochę ale nie mam temperatury. Cykle wczesniej miałam pogmatwane, ale najczęściej 30 dniowe.
katkaa,Brave Gratuluję
zjola, anulka
trzymam &&&&&7
jezynko uważaj na siebie

Do góry