reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

"A mnie nadal boli brzuch tam na dole, może to nerwy, ale jakoś boję się iść do lekarza i sprawdzić...:confused:"

Lina- a może teścik??????;-), może się już udało?A cycole Cie bolą????

[/QUOTE]

reklama
Hej ,
dzisiaj moje laski szalały w Magicznej Krainie bo deszcz u nas pada.Mloda miała zakończenie roku w zerówce , nawet bardzo fajny występ przygotowali.
Kobietko , zmobilizowałaś mnie swoimi postami do wizyty u laryngologa , bo skierowanie już miesiąc noszę w torbie. Moje migdały też mi dokuczają i jeszcze zatoki. Doktor popatrzył i rzekł : Migdały może pani usunąc , to pytam go - pan by usunął , a on - że nie , woli płukać jakimiś cudami ale nie usuwać. co do zatok - zlecił mi przeświatlenie , chce sprawdzić czy nie ma tam ropy. bo ja mam wrażenie że coś mi tam spływa po tylnej ściance gardła.Pojde jutro na ten rentgen.
Pardoes , no proszę , nie było kobitki trochę i jak zawitała to od razu z taką bombą , gratuluje!

Tak od razu to nie zaczynają boleć, ale teścik z rana miewa ożywcze działanie. Lina... Może teścik, co? I będziesz mieć jasność, pozbędziesz się niepewności i związanego z nią stresu.

Czarna to idź do tego laryngologa, ja ogólnie o zatokach nie miałam pojęcia czasem mnie głowa bolała to po jednej to po drugiej stronie,a to coś co ścieka po gardłe wzięłam za objaw migdałowy choć prawdę powiedziawszy codziennie rano od jakiegoś roku rano odpluwam tego troche,a ty będziesz chciała usuwać?Ja rozmawiałam z kumpelą i ona jest zadowolona od 7 lat tylko raz na grypę chorowała po wycięciu migdałków , i jedna pani mi mówiła ,że jak była mała to jej wycięli i do tej pory na nic nie choruje , bo mówi się ,że jak migdałów nie ma to choroby sie trzymają ,ale ja czytałam ,że owszem migdały są taką pierwszą barierą ochronną organizmu ,ale pod warunkiem ,że są zdrowe ,a jeśli stają się przyczyną zapaleń i infekcji to lepiej je wyciąć mało tego czytam ostatnio forum medyczne i tam nawet ginekolog jednej kobitce zalecił usunięcie przed zajściem w ciąże bo to tylko siedlisko bakterii jest w przwelekłym zapaleniu.:szok:To ja wycinam:tak:.

Kłaczek, Kobietka, dzięki! Robiłam sobie już dzisiaj rano teścik :-(. @ mialam 1 czerwca, więc może za wcześnie, poprzednio II kreseczki zobaczyłam w 26 dc i jedna była taka bladziutka... ale była...:-(

Jak robiłam pierwszy test w dwa dni po terminie @ to też była taka bledziutka kreseczka, ale jak robiłam drugi, dwa dni później to już wyszła jak złoto. Powtórz za 2-3 dni. No i kciuki tudzież inne supełki na ogonach sie należą coby były dwie porządne krechy.

Kłaczek ja tak palnęłam bo ja to obolały człowiek jestem:-), mnie bolą standardowo kilka dni przed @ aż do @ ,a w ciąży bolały tydzień przed @ i tak było do samego poronienia i były takie ładne i krągłe dla dzidzi,a teraz spowrotem mam mikrusy choć już pobolewają więc zaraz znowu spuchną a w czasie @ skapcanieją jak zwykle:dry:, ciekawa jestem do jakiego stopnia urosną w ciąży może dorównam babci i przejde z b na e??? jak ona:szok:

Lina- ja miałam dopiero na 3 teście dwie tydzień po terminie @, a wcześniej tylko jedną ,ale mi coś ze śluzem od razu nie pasowało był bardzo gęsty i biały, a teraz mam śluz płodny a 3 lipca @ wypada ,ale ja tyle leków teraz łykam ,że to może jakiś grzybek.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kobietka , ja na zatoki chorowałam jako dziecko , naświetlania lampami i takie tam bzdety. Teraz od jakiegoś czasu tak mi dają popalić , że mam dość. A migdały , sama nie wiem , moje dziecko miało wycięty trzeci migdał w zeeszłym roku , w chorzowie u takiego dobrego lekarza . Może tam się wybiorę na konsultacje ? pomyślę...

Kobietka - współczuję. I doceniam własne szczęście. MOje standardowe DD zachowują się przyzwoicie (chyba że puscić wolno to oscylują w okolicach kolan:szok:) ale zaczęły mnie boleć w 4-5tc. I urosły do solidnego E, aż się R. nacieszyć nie mógł. I każdy stanik poza miękkimi bawełnianymi gryzł i uwierał. No i byłoby na tyle, sklęsły jak rasowy zakalec.

reklama
Asiulek każdy reaguje inaczej, ja chciałam jak najszybciej znowu być w ciąży i jak tylko już mogłam próowałam,ale strach jest nadal:(
Kobietka a mnie cyce do dziś nie bolą więc nie wiem czy dla Liny to dobry wyznacznik:) Lina a kiedy @ miał przyjść?moze powtórz teścik za pare dni.
Karolcia jak tam u Ciebie?
Wiolka bardzo się cieszę razem z Tobą! ja też płakałam ze szczęści apo wizytach:)

Do góry