reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
JUST w nocy bardzo bolał brzuch tak jak na @ wziełam no-spę i trochę pomogło ale martwią mnie te nerki biegam co chwila do łazienki a tam kilka kropelek a ciśnienie mam jakbym nie sikała pół dnia
do tego doszły mi upławy takie mleczne
spię bardzo źle i krótko
dziś pewnie nie zasnę
wyczytałam chyba wszystko co możliwe na temat amniopunkcji i wady pęcherza mojego synka

Witam w ten piękny zimowy dzień.....

Dziewczyny, czy jak robiłyście USG podwozia, to czy lekarz mówił Wam, czy jest pęcherzyk?? Bo ja robiłam je w 8 dniu cyklu i w opisie USG nie ma nic o pęcherzyku :dry::dry::dry:A z mierzenia tempki wychodzi mi, ze owulka była 11 dnia :dry::dry:
Coś mi tu nie gra :dry::dry:
Ja miałam usg, akurat w połowie cylku i miałam pęcherzyk, który właśnie pękał....ale ja go nie widzialam gin mi tylko powiedział, że tam jest.....

Just- już obdzwoniłam labolatoria.....w poniedziałek jade na TSH, i te kardiolipinowe no i te ANA 1....a resztę poczekam....a skoro i tak nic nie wniosą to poczekam na skierowania.
No i dopiero na poniedziałek umówilam Z na nasionka....bo się okazuje, że jest tak dużo chętnych, że się nie wyrabiają a to na ciepło trzeba, więc zaczęły umawiać po kilku panów dziennie!

witajcie dziewczynki
dawno nie pisałam ale czytam Was na bieżąco
cieszę się że wszystkie wizyty udane ze dzidziole rosną a Wy jesteście szczęśliwe
milego dnia Wam życzę

JUST jutro około 10 dokładnie nie wiem wszystko zależy od szpitala

Kasieńko......ja trzymam kciuki najmocniej jak potrafię za Twoją siłę!!!! I zaraz daj znać.....

Karola - a co u WAS?

Ola81 - sto lat !

ola wszystkiego najnajnajnajnajnajlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:

kaska trzymam kciuki mocno zeby badanie przekazalo optymistyczne wiadomosci !!! musi byc dobrze !!!

a ja zaraz na autobus i do pracy .. ku...a!!! ale mis ie nie chce :wściekła/y: jeszcze jak pracowalam z moim na dziale to razem wracalismy do domku a teraz ja ciagle w pracy a jak ja w domu to on w pracy i o n wychodzi wczesniej a ja musze siedziec ... i mam glupie mysli ze mnie zdradza :zawstydzona/y::-:)-( boje sie ze sie zkims spotyka... bo mu nie ufam jakos specjalnie super ekstra na 100% glupia jestem nie ?:-(

jeszcze jutro moje urodziny i akurat w moje urodziny minie 2 miesiace od odejscia mojego Antosia :-(

Kasiu,
a przy siusianiu piecze Cię i boli, czy tylko takie uczucie ciśnienia? może jakieś zapalenie pęcherza się przyplątało. na ostatniej wizycie pytałam ginkę co można w takim przypadku i poleciła mi furagin (tylko, że to jest na receptę), kiedyś brałam i pomógł mi łącznie z no-spą na bóle i niemożliwość sikania dosłownie po jednej tabletce. Może nie ma się co męczyć tylko to zastosować, tylko musiałabyś skonsultować to z lekarzem, czy przed jutrzejszym badaniem możesz, no i wydębić recepę.

Mleczne upławy o ile nie mają konsystencji ściętego serka, grudek itp (co mogłoby pojawia się przy grzybicy) są jak najbardziej OK.

Dzień doberek wszystkim :-)

Luteinę właśnie się stosuje na podwyższenie progesteronu. Jestem na tym od początku ciąży. Mieściłam się w widełkach, ale niestety przy granicy dolnej co nie było bezpieczne. I stosuję dopochwowo luteinę by bezpośrednio wpływała na dziecko. Jest jeszcze pod język, ale tą metodę stosuje się przy leczeniu niepłodności. Moja siostra się leczy i dostaje pod język, musi z tym siedzieć aż się nie rozpuści, a mówi że smakuje jak skórka od ziemniaka - podobno obrzydliwe. Dawkowanie jest różne. Luteina działa przez 13h od momentu zażycia.

Kochana znam luteinę bardzo dobrze niestety. :dry: Brałam ją w ciąży i biorę teraz od 15-29 dnia cyklu. W ciąży brałam dopochwową, teraz biorę podjęzykową. :sorry2:Może źle sformułowałam pytanie :sorry2: Zastanawiałam się, czy biorąc luteinę jest sens badać progesteron :tak:

witam sie wtorkowo ;-) ide do pracy na 11.00 a koncze 20.15 :-(
buziaki milego dzionka

Miłego dnia w pracy ;-)

Witam
dziewczynki zycze milego dnia
ja caly czas jestem gdzies smutna nie wiem co sie dzieje

Witaj i nie smutaj się już, bo nie wolno!;-);-)

Cześć dziewczynki!
Witam się porannie, mroźno, śniegowo,
ale CUUUUUUUDOWNIE!
:-):-):-):-):-)

Hey! Pogoda piękna, gdyby nie to, ze trzeba wychodzić z domu :sorry2::sorry2:

Daaa, o pęcherzyku nie wiem, musiałabym znaleźć jakieś stare usg, a teraz nie mam jak.
A luteina podwyższa progesteron, więc jak ją bierzesz i zrobisz badanie progesterownu to Ci wyjdzie: Twój własny plus wpływ luteiny.
A jeśli chodzi o tą podjęzykową, to nie tylko w leczeniu niepłodności, bo ja początek ciąży to właśnie z tą okropnie wstrętną podjęzykową spędziłam :baffled:

Dzięki kochana za wyjaśnienie :tak:

witajcie dziewczynki
dawno nie pisałam ale czytam Was na bieżąco
cieszę się że wszystkie wizyty udane ze dzidziole rosną a Wy jesteście szczęśliwe
milego dnia Wam życzę

Kasiu trzymaj się!! :tak:Ja wierzę i dziewczynki tutaj też!!

Dziewczyny 17 tydzien to sie zaczyna 5 miesiąc???

Chyba tak, gratuluję!

Ja miałam usg, akurat w połowie cylku i miałam pęcherzyk, który właśnie pękał....ale ja go nie widzialam gin mi tylko powiedział, że tam jest.....

Just- już obdzwoniłam labolatoria.....w poniedziałek jade na TSH, i te kardiolipinowe no i te ANA 1....a resztę poczekam....a skoro i tak nic nie wniosą to poczekam na skierowania.
No i dopiero na poniedziałek umówilam Z na nasionka....bo się okazuje, że jest tak dużo chętnych, że się nie wyrabiają a to na ciepło trzeba, więc zaczęły umawiać po kilku panów dziennie!

Ja chyba pójdę w przyszłym cyklu na monitoring, żeby jeszcze raz wszystko sprawdzić :-p:-p
Dobrze, że zaczynasz badanka. Ja długo z nimi zwlekałam i teraz żałuję :dry::dry:

Olu STO LATEK!! I WRACAJ DO NAS BO TĘSKNIMY!!

daadziekuje, a co do pecherzyka to dziwne ze nie bylo skoro byla owu ... ja chyba zwariuje i chyba pojde do gina za tydzien jeszcze do swojego z wynikami co mialam choc nie wszystkie mam no i poprosze zeby zobaczyc czy jest pecherzyk przy okazji mam nadzieje z emnie nie ochrzani ale powiem ze nie staramy sie tylko chce zobaczyc czy owu jest :-p

dobra lece do pracki ciao !!!

Zastanawiałam się, czy biorąc luteinę jest sens badać progesteron :tak:
jakbym już koniecznie chciała badać progesteron to bym zrobiła tak:
1) na najbliższej wizycie dopytać się, czy jak zajdziesz w ciążę to po tym 29 dc kontynujesz branie luteiny, jak tak to w jakiej dawce (żeby potem nie było dylematu brać dalej czy odstawić) - chyba, że to już wiesz
2) jak już wyjdzie test pozytywny to zbadać ten progesteron co by dla wlasnego spokoju zobaczyć, czy organizm plus luteina (w tej dawce) radzą sobie wystarczająco dobrze

Wczoraj przeczytałam o tych mdłościach Agi34, i dzisiaj mój organizm ściągną od niej i co tam, że drugi trymestr - jest mi niedobrze, i już nie wiem czy z głodu, czy maluchowi się nie podobało śniadanie, tak czy inaczej jakąś mam niechęć do tego co przyniosłam do jedzenia na potem, bleee

Ostatnia edycja:
reklama
mississ ja byłam w 8 dniu cyklu, a miesiączka trwała 5 dni. I on chyba zasugerował mi, że jeszcze za wcześnie. Z moich tempek wychodzi, ze owulka była 11 dnia, ale to nie musi być prawda, bo trochę olałam te tempki w tym miesiącu :sorry::sorry: Kiedyś bardzo długo owulację miałam 18 dnia cyklu, więc teraz też mogło tak być.:sorry::sorry:

Just jak już wyjdzie test pozytywny, to zwiększamy luteinę i dołączamy zastrzyki...
A co badania progesteronu, to masz rację, chyba sprawdzę go na początku ciąży...
Podpytam o to jeszcze ginkę:tak:

A mój M zaczął wczoraj drugi antybiotyk, bo tamten nie pomógł :wściekła/y::wściekła/y:Przecież on mi wymorduje wszystkie nasionka!! :no::no:

No a starania przez to pewnie kolejny raz będą przełożone :dry::dry:

Ostatnia edycja:
Do góry