reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karolcia, zabijać nie warto, bo potem ciężko będzie fasolkę zmajstrować ;-)
ale tak go opierdzielić, żeby blado zielony stertę badań Ci wypisał to jak najbardziej :tak:;-)
Jak będziesz wiedziała co z Karolą to daj znać.

Kasiu, trzymaj się Kochana!
a co to jest to BPD?

Iwcia, super :-)

reklama
Pomiar NT jest najbardziej miarodajny między 11. a 14. tygodniem ciąży. Norma NT, określona dla danej populacji, obejmuje wartości do 95 percentyla i jest uzależniona od wymiaru ciemieniowo-siedzeniowego (CRL); w praktyce NT nie powinno przekraczać 2,5 mm. NT jest wprost proporcjonalne do ryzyka wystąpienia trisomii u płodu:
  • NT = 3 mm wiąże się z 3× wzrostem ryzyka
  • NT = 4 mm wiąże się z 18× wzrostem ryzyka
  • NT = 5 mm wiąże się z 28× wzrostem ryzyka
  • NT > 5 mm wiąże się z 36× wzrostem ryzyka.
Kasik.....to może nie jest tak źle!!!!!
może warto się zbadać......

iwcia - gratulacie....zatrzęście ziemią!

Kasiu, skoro z wielkości wyszedł Ci starszy ludzik niż z owulki to może to NT wyszło przez to takie duże, że za późno było robione (powinno być do 13t6d).
Jak miałaś wcześniej robione usg to jak się miał wiek z usg do tego wg OM?

może dzidzia byla tak ulozona, ze nie dal rady glowki zmierzyc

Witaj Kasiu
DObrze ze się odezwałaś, niestety nie znam sie na wielokościach pęcherza dzidziusiów. ALe ja cały czas wierze że będzie dobrze. my tutaj mamy tyle wiary, że damy rade , nawet jeśli twoja wiara gdzies sie schowała

Czy któraś zna sie na posiewach, bo ja mam tak: (czy te 10^4/ml - to dużo czy mało)
wyhodowano różnorodna florę bakteryjną 10^4/ml moczu(4-rodzaje baterii- ziarenkowce G (+), pałeczki G(-). mocz nie kwalifikuje sie do oznaczenia lekowrażliwości.
Istnieje prawdopodobieństwo niewłaściwego pobrania materiału do badania – wskazane badanie kontrolne Dodatkowo mam leukocyty w moczu

Kasiu, skoro z wielkości wyszedł Ci starszy ludzik niż z owulki to może to NT wyszło przez to takie duże, że za późno było robione (powinno być do 13t6d).
Jak miałaś wcześniej robione usg to jak się miał wiek z usg do tego wg OM?

może dzidzia byla tak ulozona, ze nie dal rady glowki zmierzyc

też o tym pomyślałam... ja sądzę, ze dzidziuś jest starszy niż z OM... Tym bardziej, ze test wyszedł bardzo wcześnie... może dlatego są niezgodności w badaniu....

Karola odpisała..: "jestem po zabiegu brzuch mnie ciągnie, ale jutro może do domu, mała duża, ale szew ją powinien utrzymać"

na nerkę dostała leki i ma to kontrolować.....wygląda na to, że choć od niej dobre wieści....

Kasieńko....Ty wiesz....jestem z Tobą....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry