reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

wiecie co ? ide chyba na sukienkio slubne popatrzyc i poprzymierzac moze mi sie jakas spodoba i sobie juz ja wybiore ... musze sobie humor poprawic bo mnie skreca ze dzisiaj tyle wydalami ze trzeba bedzi ek 3 tygodni czekac na wyniki :baffled: a jeszcze musze biocenoze zrobic i czystosc pochwy ale to 11 tego mam nadzieje ze @ do teg czasu sobie pojdzie... dobrze ze mnie brzuch nie boli bo juz cala w nerwach bym byla ... ehh dziwny dzien jakis taki zaganianie zabieganie:no:

reklama
kaira ja placilam za genetyczne od pary 700zl w genomie w rudzie slaskiej i czekalam niecaly miesiac na wyniki ale tak krotko chyba dlatego ze byly wynikidobre.

she moze wlasnie dlatego masz takie bakterie bo sie nie podmylas, a lepiej sie podmyc, tak slyszlama ze woda bez mydla, zeby splokac bakterie wychodowane w nocy na skorze..

ewela nie strasz innych... bakterie w moczu to norma w ciazy, moja kolezanka miala cala ciaze bakterie i wysokie crp i ma zdrowa 5 miesieczna coreczke :-) nie denerwuj sie wiec asiu bo wszystko bedzie dobrze.

missi patrzylam na moje badania bo w sumie to juz nie pamietam jakie badanie to bylo ale nie pomoge ci bo mam napisane p/c a-kardiol. ale z tego co pamietam to ja w laboratorium mowilam ze chodzi mi o zespol antyfosfolipidowy wiec jak tak powiedzialas to ci zrobia te wlasciwe. do tego powinno sie zrobic jeszcze jakies inne przeciwciala chyba antykoagulant tocznia i przeciwciala przeciw 2 beta cos tam... poczytaj na badania po poronieniu, ja ich nie robilam bo za drogo by mnie to wyszlo a i tak mam zamiar brac aspiryne i gina prosic o zastrzyki z heparyny czyli clexane lub cos zamiast tego.. ponoc ten zespol moze sie uaktywniac w ciazy a pozaciaza moga byc wyniki dobre. mnie nie stac na powtarzanie badan co miesiac na ten zespol wiec bede brac leki bo nie zaszkodza dzidzi a moga pomoc.. tylko musze sobie kupic cos oslonowego na zoladek zeby mi sie jakies wrzody nie zrobily z tych tabsow bo jednka witaminy acard i nie wiadomo co jeszcze to troche duzo dla zoladka, przynajmniej tak mysle.

Pati to nie zmienia ilości erytrocytów i leukocytów w moczu, które są mocno ponad przyjętą normę...

W nocy spałam tylko 3godz. Myślałam, że korzystając, że szef nas puścił do domu teraz nadrobię brak snu, a tu przez te wyniki kompletnie mi się odechciało...

Ostatnia edycja:
Jeszcze więcej pić? Matko... Litości nie macie...

Jak ja bym chciała żeby było już jutro. Żeby tylko serduszko biło jak trzeba...

Nie pomagam mojemu Maluszkowi tymi stresami. Chyba się na jogę zapiszę...

she
wydaje mi się że nie ma tragedii, są ponad normę ale nie jest aż tak źle. Myśle że jeśli nerki to furagin ci pomoże, natomiast pewnie tak dużą liczę bakterii rzeczywiście masz przez to że sie nie podmyłaś u kobiety w ciąży niestety flora jest inna .
Jeśli sie tak bardzo martwisz to może zadzwoń do lekarza z tymi wynikami.

dokładnie dużo bardzo pij

Kasikz jutro o 9.30 mam wizytę, więc mi wszystko powie osobiście. Dla pewności wezmę badania z lutego, kiedy robiłam mocz, bo miałam badania okresowe w pracy... Niech sobie porówna...

Gdzieś mi się obiło o uszy, że furagin zwłaszcza w I trymestrze ciąży jest niebezpieczny...

Ostatnia edycja:
Hej....
Karola leży, jest po badaniach....jak wszystko będzie ok. to w środę zabieg na szyjce.....

a ja już się umówiłam na bad. genetyczne w Zabrzu....kurcze 800zł, ale na Nfz musiałabym czekać do maja na termin, plus oczekiwanie na wyniki....nie mamy czasu.....i 19 stycznia jedziemy do poradni prywatnie....a reszte zrobię ze skierowań....to może na tych kosztach się skończy.....

tak bardzo chcę walczyć....razem chcemy....mój Z. też jest gotowy zrobić wszystko, żeby wygrać tą wojnę...choć przegraliśmy dwie bitwy!

Karolcia dacie radę. My sobie też cały czas mówimy, że skoro sie tak kochamy i tak bardzo chcemy to musi sie udać.

A ja słyszałam że nie jest furagin niebezpieczny. I znam osoby które właściwie brały przez cała ciąże i wszystko było dobrze

reklama
Do góry