reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Temu chyba najlepszym rozwiązaniem jest zajęcie się czym innym, tak jak pisała Agata, że ona w tym cyklu co się zjawiła fasolka szalała między pracą, siłownią itp., a dzidzia się pojawiła w tzw. między czasie.
Ja miałam powiedziane przez lekarza, że mam testować już od dnia spodziewanej @, żeby dowiedzieć się o ciąży jak najszybciej. I wiem jak mnie umęczyło to testowanie od wtorku do soboty, bo te testy takie niewyraźne były. A jakbym już się od owulacji wkręcała, macała i innych objawów doszukiwała to po dodatnim teście to już bym się na wizytę u psychiatry na nie gina nadawała ;-)

Inna sprawa, że wiem, że łatwiej powiedzieć niż zrobić :-)

reklama
ehh trudno mi się czymś zająć jak muszę w łóżku leżeć:-(a to oczekiwanie i nasłuchiwanie to samo przychodzi.chociaż głupia nie jestem.po dwóch latach starań wiem, kiedy mogłabym spodziewać się objawów/chyba/ale biorąc pod uwagę, że jestem chora i faszeruję się lekami, to nawet mierzenie temp mogłoby nie być wiarygodne-podobnie śluz.ale jak sama przyznalaś-rozsądek rozsądkiem, ale gdzieś tam ta nadzieje drzemie:)

Ech...widzę, że nie tylko ja mam dzisiaj podły dzień. Ja dziś pół dnia przewyłam, pokłóciłam się z mężulem i w ogóle. On to by chciał zapomnieć, przejść nad wszystkim do porządku dziennego, a ja nie potrafię, więc mój płacz przypomina mu o jego bólu i jazda zaczyna się od początku. Dom wariatów. Nie mniej jednak cieszę się z Waszych radości i łączę w smuteczkach, bo mnie też jakoś nie wesoło.

____________________$$$
_____________________$$$$$
___________________$$$$$$
_________________$$$$$$$
_______________$$$$$$$$_$$$$$$$$$$
______________$$$$$$$$$$$$$$$$$$
_____________$$$$$$$$$$$$$$$
____________$$$$$$$$$$$$$
___________$$$$$$$$$$$$
__________$$$$$$$$$$
_________$$$$$$$$$
________$$$$$$$$
_______$$$$$$$
______$$$$$$
______$$$$$
______$$$$
______$$$$
______$$$_____$
$______$$___$$
__$$$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$
____$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$____$
$_____$$$$
_______$$$
________$

Małą gwiazdkę przed świętami
Przyjmij proszę z życzeniami
Może spełni się marzenie
Białe Boże Narodzenie
Lub, gdy przyjdzie Ci ochota
Niech to będzie gwiazdka złota
Bo, gdy spada taka z nieba
Wtedy zawsze marzyc trzeba
No, a jeśli tak się zdarzy,
Że srebrzysta ci się marzy
Możesz także taką zdobyć
I choinkę nią ozdobić
Gwiazda, gwiazdce zamrugała
I choinka lśni już cała
Naszych marzeń jest spełnieniem
Bo jest piękna jak marzenie
A pomarzyć czasem trzeba
Każdy pragnie gwiazdki z nieba.

MamaAmelusi, wielu mężczyzn zachowuje się w ten sposób.oni po prostu nie lubią rozdrapywać ran.mój też mi kiedyś powiedział, że się użalam nad sobą i ciągle płaczę i było mi strasznie przykro.ale jak tak posłuchałam innych dziewczyn, to zrozumiałam, że on nie jest jakiś wyrodny, tylko inaczej to przeżywa.wczoraj znów rozmawiałam z nim na ten temat, ale już spokojnie.powiedziałam mu, że ja zrozumiałam jego podejście i bardzo go proszę, żeby on zrozumiał mnie i nie oczekiwał, że nagle wszystko wroci do mormy, żeby sobie powiedział:moja żona przeszła gehennę i skoro mi mówi że potrzebuje czasu, to muszę go jej dać i postarać się uchronić ją przed innymi nieprzyjemnościami.spokojna rozmowa dopiero po dwóch miesiącach od straty dziecka i chyba dopiero teraz do niego dotarło, że nie może wymagać, że tak szybko zapomnę.może i Ty spróbuj pogadać.dać do zrozumienia, że Ty rozumiesz i chcesz, żeby on też się postarał.chociaż wiem z autopsji, że przez długie dwa miesiące mój m nie chciał gadać i też tylko do kłótni to prowadziło.
Masz prawo do łez i płacz jeśli masz ochotę.ja bardzo duże ukojenie znalazłam na tym forum, bo w domu na m nie mogłam liczyć, bo się kompletnie zaciął.

dziewczyny a czy 2 dni po owul może boleć brzuch jak na@, kurdę ja już nie pamiętam jak przed ciążą miałam a dziś strasznie mi ten brzuch dokucza przecież chyba nie przyjdzie parę dni po owul i jeszcze takie kłucie w pochwie czuje.sorki za pytanie, ale już świruję-chyba z nudów

Witajcie. Ja tylko z życzeniami.. Życzę spokojnych Świąt Bożego Narodzenia... nadziei w lepsze jutro, żebysmy wszystkie poczuły obecność naszych Aniołków i żebyśmy uwierzyły, że rozstanie z naszymi dziećmi nie jest ostateczne, że to tylko "do widzenia" na chwilę..
Zafasolkowanym mamusiom spokojnego i radosnego oczekiwania na spotkanie po tej stronie tęczy, a starającym się pięknych dwóch kreseczek na teście..

I znowu to samo, wysadziłam mojego m. w drodze do teściów, postraszył rozwodem i powiedział, że nie spędzi ze mną Wigilii, że ma dość, ja zgłosiłam pretensje, że ani on, ani teściowa, nie umieli trzymać języka za zębami, i kłapali dźobem na prawo i lewo, najpierw, że jestem w ciąży, potem, że nie jestem i dlaczego. Czuję się prawie naga, przed innymi ludźmi, odarta z prywatności. Przynajmniej mogłabym udawać, że to były tylko zaburzenia hormonalne, że wszystko ok, a tak o mojej niepełnowartościowości i porażce, bólu i stracie wie pół wsi i cała rodzina. W dodatku siostry jego ciotki też są w ciąży. To jakiś koszmar.

Witajcie Dziewuszki:-D

Z Bartusiem wszystko w porządku:-D rośnie jak na drożdżach -> waży 1700g:-D
naczekaliśmy się, ale było warto, bo okazało się, że ginek ma nowe USG 3D i 4D
biggrin.gif
wszystko na miejscu i nie musieliśmy więcej płacić tylko tak jak za normalną wizytę:-D jak przełączył na 4D to cudownie było widać jak Bartuś ziewa, a potem gryzie sobie rączkę:-D następną wizytę mamy 15 stycznia, ale już przyjmie mnie na godzinę, żebym nie musiała tyle czekać
biggrin.gif

Zobacz załącznik 190867

Chciałabym od całej Naszej Trójeczki życzyć Wam Wesołych Świąt
laugh.gif

reklama
Lawiny radości,
potopu miłości,
lampek migania,
kolęd śpiewania.
Prezentów bez liku,
wielu kolędników
oraz Sylwestra do rana
z lampką szampana!
…+ . . * + . + * . * + .
+ * . + * + *
+ . . * + ☆. + * . * +
* . + * . * + * * .
…………………....__/\__
....................>-:¦:-<
....................¯¯\/¯¯
(♥).................♥Ѽ ♥
(♥).............♥Ѽ.$Ѽ♥
(♥)............♥Ѽ.$$Ѽ ♥
(♥)...........♥Ѽ$.||.$Ѽ ♥
(♥).........♥Ѽ.$$||$$$Ѽ ♥
(♥).......♥Ѽ$$$$||$$$$Ѽ ♥
(♥)....♥Ѽ$$$$$$||$$$$$$Ѽ♥
(♥)..♥Ѽ$$$$$$$||$$$$$$$Ѽ ♥
(♥)..........♥Ѽ.$$||$$Ѽ♥
(♥).......♥Ѽ$$$$||$$$$$Ѽ♥
(♥)....♥Ѽ$$$$$$||$$$$$$$Ѽ♥
…..♥Ѽ$$$$$$$$|| $$$$$$$$Ѽ♥
..♥Ѽ$$$$$$$$$$|| $$$$$$$$$Ѽ♥
(♥)...................||......................
……………+ . . * + . + * . * + .
………+ * . + * + *
………………+ . . * + ☆. + * . * +
Wesołych Świąt!!

Do góry